Başbakan şehit cenazelerinde kendilerini protesto edenlere “terbiyesiz” diyebiliyor, şehit ailelerinin feryatlarını, “saygısızlık” olarak gördüğünü söyleyebiliyor. Hatta Başbakan, acılı feryatlara ‘siyasi tertip’ nitelemesi yapabiliyor.
Başbakan bilmelidir ki gencecik askerlerimizin şehit olmasının sorumlusu kendisi ve başında bulunduğu AKP iktidarıdır. Terör örgütünün 2002’deki saldırılarında 6 güvenlik mensubu şehit düşmüştü. Bu rakam 2003’te 21, 2004’te 73, 2005’te 97’ye yükseldi. Sadece son beş ayda ise beşi subay, 50 şehit verdik. Başbakan terörsüz devraldığı ülkeyi teröre teslim ederken, oğlu Ahmet Burak Erdoğan’a ‘askerliğe elverişsiz’ raporu almakla mı meşguldü? Bunu açıklamalıdır.
Şehit anaları oğullarının fotograflarıyla, onlardan gelen son mektuplarla yüreklerindeki acıyı dindirmeye çalışırken, Başbakan 2,5 milyon dolara gemi alan oğlu Ahmet Burak ile 261 bin 500 dolara ABD’de ev aldığı belirtilen Bilal Erdoğan’a 1 milyon YTL’ye yeni villa almakla mı meşguldür?
Başbakan, Barzani’ye ve Talabani’ye gösterdiği sabrı, şehit ailelerine de gösterebilmelidir.
Başbakan, sözde değil, özde vatansever olduğunu göstermelidir. Talabani ve Barzani ile diyalog kurabilen Başbakan, aynı diyalogu, şehit aileleriyle de
kurabilmelidir.
Protestocular için “hesap soracağız” diyen Başbakan ve partisi bilmelidir ki halk da onlardan ve partilerinden sandıkta hesap soracaktır.