|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 44,5165 |
 |
|
 |
| EURO |
| 52,0473 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 13.537,000 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 6.756,310 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| "BEN KÜRDÜM, İNKAR VE İMHA ÇÖZÜM DEĞİL"
|
 |
 |
 |
|
|
|
| DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Kuzey Irak’a yapılan kara harekatının anlamının “9 günde 300 insanın ölmesi” olduğunu belirterek “PKK’ya yaratan sorunlar var, onları kaldırmadan çözüm yoluna giremeyiz” dedi. |
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
PKK sorununun çözümünün askeri yöntemlerde aranmaması gerektiğini savunan Ayna, çözüm için önerilerini “anayasa taslağının açıklanması, anayasanın eşitlikçi, özgürlükçü olması ve tek kimlik üzerine kurulu olmaması, anadilde eğitim ve demokratik özerklik” olarak sıraladı. Ayna, Başbakan Erdoğan’ın “tek dil, tek millet” ten bahsettiğini kaydederek “Başbakan beni inkar ediyor, ben kürdüm. Sorun işte bu. İnkar ve imha çözüm değil” dedi. Erdoğan’ın Avrupa’da ’75 kürt milletvekilim var’ dediğini kaydeden Ayna, “Avrupa’da böyle konuşacaksınız, sonra tek dil, tek millet diyeceksiniz. Bu ikiyüzlü politikayı artık kaldıramıyoruz, Başbakan biz aptal değiliz. Yeter artık diyoruz” diye konuştu.
DTP Meclis grubunda, Grup Başkanı Ahmet Türk’ün yurtdışında olması nedeniyle, grup konuşmasını DTP Eşbaşkanı Emine Ayna gerçekleştirdi. Ayna, konuşmasına, “protesto amaçlı bir vurgu yapmak istiyorum. Eşbaşkanımız Nurettin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu 77. gününde, mahkemesinin yeniden görülerek serbest bırakılmasını istiyoruz” sözleriyle başladı. Ayna, DTP milletvekilleri Aysel Tuğluk ve İbrahim Binici hakkında Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonunun, yargılanmalarına devam edilmesi kararı verdiğini hatırlatarak “Böylesi bir hukuksuzluk, ayrımcılık var. Milletvekillerinin büyük çoğunluğunun mahkemeleri dokunulmazlıkları nedeniyle dondurulmuş durumda” dedi.
“GAZZE’DE YAŞANANLARI VE İSRAİL’İ PROTESTO EDİYORUZ” Emine Ayna grup konuşmasında, Gazze’de yaşananları gündeme getirerek, “Irak’a kan deryasına dönüştüren Büyük Ortadoğu Projesinde özgürlük ve demokrasi adına ABD Irak’ta, İsrail Gazze’de Filistinlilere saldırıyor. Asıl acı veren konu bizlerin bu konudaki sessizliği. Gazze’de yüzlerce insanın ölümü meşrulaşıyor, İsrail saldırıları doğal bir olay gibi kabul görüyor. Başbakan’ın tavrı ‘ben kınarım ama siz bildiğinizi yapın’ anlamına geliyor. Gazze’de yaşananları protesto ediyoruz, İsrail’i de bu kıyımından ötürü protesto ediyoruz” dedi.
“300 İNSAN ÖLDÜ” Türkiye’de 20 yıldan bu yana savaş yaşandığını ve bu nedenle Türkiye’nin bir 30 yılını kaybettiğini ifade eden Ayna, “Biz artık bir 30 yıl daha kaybetmek istemiyoruz, onun için operasyona karşıyız” dedi. Başbakan Erdoğan’ın, 17 Ekim’e Meclis’ten sınır ötesi operasyon için yetki alındığında ‘biz maceracı değiliz’ dediğini hatırlatan Ayna, “Ama maceraya atıldı, Kısa sürse de kara operasyonu ile sınır ihlal edildi” dedi. Kara Operasyonu’nun sonuçlarına ilişkin verilen bilgilerde “240 gerilla, 24 askerin öldüğü” nün söylendiğini ifade eden Ayna, “9 günde 300 insan öldü. Kara operasyonunun anlamı sadece budur. Başka hiçbir şey değildir. Bunu terör örgütü ile mücadele ediyoruz diye tanımlayamazsınız. PKK’yi yaratan sorunlar var, onları ortadan kaldırmak zorundayız, yoksa çözüm yoluna giremeyiz” diye konuştu. Başbakan Erdoğan’ın “tek dil, tek millet” dediğini hatırlatan Emine Ayna, şunları söyledi: “Başbakan beni inkar ediyor, ben kürdüm. Sorun işte bu. İnkar ve imha çözüm değil. Bir yandan paketlerden bahsedeceksiniz, Avrupa’da ‘benim 75 kürt milletvekilim’ var diye konuşacaksınız, sonra tek millet, tek dil diyecekseniz. Bu iki yüzlü politikaları artık kaldıramıyoruz, yeter diyoruz, başbakan biz aptal değiliz. Artık çözüm olmak zorunda.” AKP’nin yeni anayasa taslağı konusunda önce Avrupa’yı bilgilendirdiğini savunan Ayna, “bu benim anayasam, o anayasada ben var mıyım, yok muyum, eğer bu ülkenin vatandaşı isem önce benim görmem gerekir” dedi.
“BU GENÇLER İNKAR VE İMHA POLİTİKALARI YÜZÜNDEN DAĞLARA ÇIKTI” Ayna, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in, TCK’nın 221. maddesine ilişkin sözlerine ise “orada kimine göre 5 bin, kimine göre 10 bin insan var. Bu insanları ne yapacağımızı ortaya koymadan sorunu çözemiyoruz. Bu gençler, inkar ve imha politikaları yüzünden dağlara çıktı. Şimdi bu çocuklara ‘gelin 221’e göre teslim olun’ demekle olmuyor. Çözümü tartışalım, çözüm yeri burası, ABD, Bush değil. Çözüm DTP ve bu meclis’te” diye konuştu. Kürt sorununun çözümünün tek dil, tek millet söylemlerinde değil, yeni anayasada çok kültürlü, çok kimlikli bir yapıyı tanımlamakta olduğunu söyleyen Emine Ayna, “önce anayasa taslağı bize açılsın, önce biz tartışalım” dedi.
“KARA OPERASYONU BİR DAHA OLMASIN İSTİYORUZ” Kuzey Irak’a kara harekatının sona erdiğini ve bir daha harekat olmamasını istediklerini belirten Emine Ayna, “bir insanın ölümü, ister Türk ister kürt, ister asker ister gerilla olsun, Türklerle Kürtler arasındaki mesafeyi açıyor, bunu yapmayın. Kürtler, ‘bu ülkenin asli unsuruyuz’ derken çok samimi. Siz de samimi olun. Tek millet, tek dil derseniz, bu samimiyetsizliktir. Kürtlerin güvenini sarsıyorsunuz, yapmayın, güven ve samimiyet önemli” diye konuştu. Ayna, DTP olarak kürt sorununun çözümü konusundaki önerilerini ise “anayasa taslağının açıklanması, anayasanın eşitlikçi, özgürlükçü olması, tek bir kimlik üzerine kurulmaması, çok kültürlü çok kimlikli bir yapıyı öngörmesi, anadilde eğitim ve demokratik özerklik” olarak sıraladı. Ayna, “PKK sorununun çözümü askeri yöntemlerde aranmamalı” dedi.
SAKIK’TAN DOKUNULMAZLIK TEPKİSİ Grup toplantısında söz alan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nun, Tuğluk ve Binici hakkında verdiği yargılanmalarına devam edilmesi yönündeki kararı eleştirdi. Eski DEP milletvekilleri Orhan Doğan ve Hatip Dicle’nin 2 Mart 1994’te Meclis’in kapısından alınıp Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldüğünü hatırlatan Sakık, “o gün karma komisyon şeklen de olsa, milletvekilinin görüşüne başvuruyordu. 14 yıl sonra ise hukuk katlediliyor, karma komisyonun böyle bir görevi yok, durumdan vazife çıkararak milletvekillerinin yargı tarafından diledikleri gibi yargılanabileceklerine karar veriyor. 14 yıl önce kalemşörler, bize biat etme şansımızın olduğunu söylüyorlardı. Biat kültürü bizde olmaz. Bedeli ne olursa olsun DTP olarak ödemeye hazırız" diye konuştu.
“SELAHATTİN EYYÜBİ ÖZ BE ÖZ KÜRT’TÜ” DTP Grup toplantısına,8 Mart Ankaralı Kadınlar Platformu ile Hasankeyf’i Koruma Gönüllüleri Derneği’nden temsilciler de katılırken, DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız da, grupta yaptığı konuşmada, “Hasankeyf bir çığlıktır. Altın yumurtlayan bir tavuktur. Hasankeyf’in uygarlık tarihi, 50 yıl, 80 yıl ömür biçilecek bir enerji politikasına feda ediliyor” dedi. Hasankeyf’i katledenlerin insanlık suçu işlediğini kaydeden Yıldız, Hasankeyf’in sular altında bırakılmak istenmesinin başka nedenleri olduğunu öne sürerek “Hasankeyf, Kürt'lerin yüzyıllarca hüküm sürdüğü bir yerdir. Selahattin Eyyubi'nin öz be öz Kürt olduğunu tüm dünya biliyor. Kürt mirasının yok edilmek istendiğini biliyoruz" diye konuştu.
”HAREMLİK SELAMLIK” Grup toplantısında, DTP Grubu’na katılan kadın ve erkeklerin farklı sıralarda oturmaları üzerine Grubu yöneten Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, “Haremlik-selamlık” oturulmaması, partilerinin böyle bir düzeni olmadığı uyarısında bulundu.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Mircea Lucescu hayatını kaybetti. |
 |
|
 |
 |
|
Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'ın sosyal medya paylaşımına göre, iki kamu bankasında genel ... |
 |
|
 |
 |
|
AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, yüksek enflasyon ve geçim sıkıntısına rağmen asgari ... |
 |
|
 |
 |
|
Meteoroloji, Ankara’da hafta ortasından itibaren hava sıcaklıklarının belirgin şekilde düşeceğini ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), kuru çay fiyatlarına ortalama yüzde 10 zam yaptı. |
 |
|
 |
 |
|
İran’da, ABD Başkanı Donald Trump'ın enerji santralleri ve köprüleri hedef alabileceğine yönelik ... |
 |
|
 |
 |
|
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD’nin İran’daki temel askeri hedeflerine 38 gün içinde ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Pakistan'ın talebi üzerine ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Avrupa gaz fiyatları Orta Doğu'da ABD-İran arasındaki geçici ateşkes yapılmasının ardından dünkü ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın ve gümüş fiyatları, ABD ile İran arasındaki ateşkesin enerji kaynaklı enflasyon endişelerini ... |
 |
|
 |
 |
|
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik saldırılarla ... |
 |
|
 |
 |
|
ateşkes kararıyla sert düştü
Petrol, ABD Başkanı Trump'ın İran'a yönelik geniş kapsamlı bombardımanı ... |
 |
-
|
 |
 |
|
ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a Hürmüz Boğazı'nı açması için verdiği süre dolmaya yaklaşırken ... |
 |
|
 |
 |
|
Anadolu'dan İstanbul'a getirilen kurbanlıkların fiyatı nakliye, çadır kirası ve komisyoncular yüzünden ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile iki haftalık ateşkes için anlaşma sağlandığını açıklaması ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD-İran ateşkesi sonrası Hürmüz Boğazı’nın açılması beklenirken, Körfez’de yaklaşık 800 gemi geçiş ... |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Mircea Lucescu hayatını kaybetti. |
 |
|
 |
 |
|
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), kuru çay fiyatlarına ortalama yüzde 10 zam yaptı. |
 |
|
 |
 |
|
AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, yüksek enflasyon ve geçim sıkıntısına rağmen asgari ... |
 |
|
 |
 |
|
İran’da, ABD Başkanı Donald Trump'ın enerji santralleri ve köprüleri hedef alabileceğine yönelik ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'ın sosyal medya paylaşımına göre, iki kamu bankasında genel ... |
 |
|
 |
 |
|
Meteoroloji, Ankara’da hafta ortasından itibaren hava sıcaklıklarının belirgin şekilde düşeceğini ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Pakistan'ın talebi üzerine ... |
 |
|
 |
 |
|
ateşkes kararıyla sert düştü
Petrol, ABD Başkanı Trump'ın İran'a yönelik geniş kapsamlı bombardımanı ... |
 |
-
|
 |
 |
|
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile iki haftalık ateşkes için anlaşma sağlandığını açıklaması ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın ve gümüş fiyatları, ABD ile İran arasındaki ateşkesin enerji kaynaklı enflasyon endişelerini ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a Hürmüz Boğazı'nı açması için verdiği süre dolmaya yaklaşırken ... |
 |
|
 |
 |
|
Anadolu'dan İstanbul'a getirilen kurbanlıkların fiyatı nakliye, çadır kirası ve komisyoncular yüzünden ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD’nin İran’daki temel askeri hedeflerine 38 gün içinde ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD-İran ateşkesi sonrası Hürmüz Boğazı’nın açılması beklenirken, Körfez’de yaklaşık 800 gemi geçiş ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD Başkanı Trump tarafından duyurulan ateşkesin ardından İran tarafından yapılan ilk açıklamada, ... |
 |
|
 |
 |
|
Avrupa gaz fiyatları Orta Doğu'da ABD-İran arasındaki geçici ateşkes yapılmasının ardından dünkü ... |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|