Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,1273
EURO
44,5799
IMKB
9.269,000
ALTIN
4.220,200
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Binali Yıldırım Bombası Şok Etti!
 Binali Yıldırım Bombası Şok Etti!
 
AK Parti’nin yarınki büyük kongresi öncesinde kulislere ‘Binali Yıldırım bombası’ düştü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Saray ekibi’nin en önemli isimlerinden Yıldırım’ın genel başkan adaylığı için el altından nabız yoklaması, Başbakan Ahmet Davutoğlu cephesinde deprem etkisi yarattı.
 
11.9.2015 - 08:16

Milletvekili aday adaylığı başvurusu yaparak aktif siyasete dönen eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın çevresinin, dün sürpriz bir biçimde delegeleri arayarak adaylığı konusundaki görüşlerini sorması, kulisleri hareketlendirdi. Yıldırım yakın çevresine, “Henüz kesin kararımı vermedim” derken, kulislerde de adaylığına ilişkin, “Yüzde 50 ihtimal. Temasları var, yakında netleşir” yorumu yapılıyor.

Kongreye saatler kala yaşanan bu gelişme Davutoğlu cephesini karıştırdı. Davutoğlu dün özel konutunda kurmaylarıyla uzun uzun gelişmeleri değerlendirirken, parti kaynakları ise Hürriyet’e, “İki adaylı bir yarış olmaz, kongreye o karar verilmiş olarak gidilir” dedi. Gözlerin çevrildiği Erdoğan ise dün Davutoğlu ve Yıldırım ile ayrı ayrı görüştü. Bu temasların, Yıldırım’ın adaylık ihtimalinden çok Davutoğlu’nun MKYK listesinin, ‘Saray’ın etkisi altında oluşmasıyla’ sonuçlanacağı iddia ediliyor.


YENİ MKYK İÇİN LİSTE SAVAŞI

Dün gün boyu yaşanan gelişmelerin ardından Yıldırım’ın adaylığı gündemden düşerken, kulislere de Davutoğlu ile Saray arasındaki kongrede oylanacak MKYK ve sonrasında MYK’ya girecek isimlerin uzlaşmayla belirlenmesi çabaları yansıdı. Kulislere, yoğun görüşme trafinin ardından listenin, Saray ile Davutoğlu arasında “yüzde 60-40” dengesiyle oluştuğu bilgisi yansıdı. Yeni MKYK listesi konusundaki mücadelenin, partinin 3 dönemlik bazı etkin isimlerinin de devreye girmesiyle hız kazandığı konuşulurken, yine kulislerde bu kesimden bazı önemli isimlerin liste sürprizi yaşayabileceğinden söz ediliyor. Liste tartışmalarında en çok merak edilen ise partinin Mehmet Ali Şahin’den boşalması beklenen iki numaralı koltuğuna kimin oturacağı konusu oldu. Aynı şekilde üç numaralı koltuk olan ve şu anda Süleyman Soylu’nun başında bulunduğu Teşkilat Başkanlığı’nda bir değişiklik olup olmayacağı da merak konusu.

SARAY GÜÇLÜ YÖNETİM İSTİYOR

Erdoğan’ın, “güçlü bir genel merkez yönetimi” hedefiyle MKYK’da yakın çevresinden Bekir Bozdağ, Ömer Çelik, Mücahit Arslan gibi isimleri listede görmek istediği öne sürülüyor. MKYK’da Nihat Ergün, Faruk Çelik, Haluk İpek, Numan Kurtulmuş, Sadullah Ergin, Abdülhamit Gül’ün yer alması bekleniyor. Kulislerde, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Aziz Babuşçu, Nihat Zeybekci, Mustafa Şentop, Nurettin Nebati, Adnan Boynukara, Lütfiye Selma Çam gibi isimlerin de yer alacağı konuşuluyor. Davutoğlu cephesinden ise Lütfi Elvan, Cevdet Yılmaz, Vedat Bilgin gibi isimlerden söz edilirken, partinin yeni kuşağından Taha Özhan ve Ertan Aydın’ın da MKYK’da yer alabilecekleri belirtiliyor.
AK Parti tüzüğüne göre kongrede genel başkan adayı olabilmek için delegelerin en az yüzde 20’sinin imzası gerekiyor. AK Parti’nin şu anda toplam delege sayısı 1400 olduğu için adaylık başvurusu en az 280 delegenin imzasıyla yapılabilecek.

KAYNAK:HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'Hiçbir Şehit Ailesi Sitem Etmedi'

Altında Bomba Olan Asfaltları Kim Döşedi

Davutoğlu: Burası Suriye Değil'!
»  CHP'den Cizre Çağrısı
»  Medyanın Yarısına Kongre Ambargosu!
»  Davutoğlu ve Saray Anlaşamadı!
»  Bakan Altınok'tan Flaş Cizre Açıklaması!
»  Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Tazminat!
»  Guinnes Rekoru Şehitlere Adandı
»  MHP'den Flaş Suç Duyurusu!
»  Leyla Zana: Ölüm Orucuna Başlayacağım!
»  Flaş.. Hatay'da Bir Asker Şehit!
»  Flaş...Ankara'yı Sarsan Bomba İddia
»  HDP'liler Tekrar Yürüyüşer Geçti
»  Erdoğan'dan 2 Partiye Çağrı!
»  Doktor Tavsiyesi!
»  17 PKK'lı Öldürüldü
»  Abdullah Öcalan Hakkında Flaş İddia
»  Hepar da 1 Kasım Seçimlerine Girmiyor!
»  Ülkü Ocakları'ndan Önemli Açıklama
»  Tunceli’de saldırı:1Polis Şehit,3 Yaralı
»  Flaş.. Demirtaş hakkında soruşturma
»  ''Kim Sorumluysa Hepsinin Ciğeri Yansın'
»  Reza Zarrab Makedonya'da Otel Açıyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.