"CANLI bomba" Güven Akkuş'un, cezaevindeyken "yasadışı afiş asmak" suçundan mahkeme kararıyla arandığı ancak "yakalanamadığı" için işlem yapılamadı. İki yıl boyunca cezaevinde olmasına rağmen bulunamayan Akkuş ile ilgili arama kararı üç yıl sonra "zamanaşımın"dan düştü. Böylece bir hukuk skandalı yaşandığı ortaya çıktı.
CEZAEVİNDEYKEN BULUNAMAMIŞ
Hürriyet, Ankara'daki eylemi gerçekleştiren Güven Akkuş'un dosyasındaki çarpıcı bilgilere ulaştı.
Dosyasındaki kayıtlara göre Akkuş, 21 Nisan 1996 günü Bahçelievler ilçesi Yenibosna Caddesi üzerinde Alınteri gazetesinin afişlerini yapıştırmak suçundan altı arkadaşıyla birlikte yakalandı.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığa sevk edilen Akkuş, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Daha sonra Akkuş hakkında Bakırköy 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde bir yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı. Akkuş yakalanamayınca aynı mahkeme 1996/611 esas sayılı müzekkere ile arama kararı çıkardı. Arama kararına rağmen Akkuş bir türlü yakalanamadı.
CEZAEVİNDE BULUNAMADI
Oysa Akkuş, 1 Mayıs 1996'da Kadıköy'de düzenlenen etkinler sırasında polis memuru M.Faruk Ersoy'un dövülmesi ve Kadıköy MHP İlçe Teşkilatı'nın molotof kokteylleriyle yakılması suçlarından iki arkadaşıyla birlikte yakalanarak 14 Haziran 1996 tarihinde İstanbul'da cezaevine konulmuştu. Yasadışı Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği örgütüne yönelik yapılan operasyon çerçevesinde yakalanan Akkuş, Devlet Güvenlik Başsavcılığı'nın istemiyle tutuklanmıştı. Akkuş, 23 Ocak 1998 tarihine kadarda bu suçtan dolayı cezaevindeydi.
ZAMAN AŞIMINDAN KURTULDU
Cezaevinde olmasına rağmen bakırköy 1.Sulh Ceza Mahkemesi'nin arama kararı işleme konulamadı. İki yılı cezaevinde olmak üzere üç yıl boyunca bulunamayınca Akkuş hakkındaki dava üç yıllık zaman aşımına girdi.Mahkeme, 7 Haziran 1999 tarihli ve karar no 1999/1059 sayılarıyla Akkuş hakkındaki kamu davasının ortadan kaldırılmasına karar verdi
Hürriyet