Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2423
EURO
44,6905
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.176,780
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"CUMHURİYET TARİHİNDEKİ EN CİDDİ TEHLİKE!"
 CUMHURİYET TARİHİNDEKİ EN CİDDİ TEHLİKE!
 
CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''İktidar evrensel hukuku değil, kendi hukukunu oluşturmak istiyor, kendi yargısını kurmak istiyor asıl tehlike bu. Cumhuriyet tarihindeki en ciddi tehlikedir'' dedi
 
23.1.2011 - 00:05
CHP sanayiciyi ekonominin kamu görevlisi olarak görüyor. Sanayici Türkiye için çalışıyor, kendisini değil, Türkiye’yi ve işçiyi düşünüyor, ’Nasıl rekabet ederiz’i düşünüyor. Bunun için sanayiciler çok önemli. Sanayiciler itiraz edemiyor, aksi halde kapılarına vergi memurları dayanıyor. Ama size söz veriyorum, bu korkuyu yıkacağız.

Ne demek, ’Kaynak yok’? Birilerine gelince kaynak var, birilerini gelince, ’Kaynak yok.’ Bu ülkenin kaynaklarını adam gibi kullanırsanız bu ülkede kaynak vardır. Bu ülkede ıslık çalanların suçlu, malı götürenlerin suçsuz olduğu düzen varsa elbette bu ülkede kaynak sorunu vardır. Ülkede hak etmediği halde köşeyi dönenler var. Niye bunlar izlenmiyor, takip edilmiyor? Türkiye Cumhuriyeti yolsuzluk açısından da sınıfta kaldı. Herkesin vergi ödediği bir ülkedeyiz. Madem herkes vergi veriyor, o zaman biz ödediğimiz vergilerin nereye harcandığını sorgulamak durumundayız.

Özgürlükler ne zaman, nasıl sağlanacak, korku imparatorluğu ne zaman yıkılacak? Korku imparatorluğunun yıkılmasında ortak mücadele var. Kimse korkmayacak, bunun bedeli varsa bunu önce biz siyasetçiler ödeyeceğiz. Bu konuda ilk ele alacağımız nokta medyadır. Medyanın özgürleşmediği noktada, halkın sesi geniş kitlelere sağlıklı ulaşamaz. Gazeteciler kendilerine otosansür uyguluyorsa, medya patronları korkuyorsa olmaz. Galatasaray stadında protesto oluyor, Türkiye’nin en önemli sunucusu, canlı yayında ’Eyvah’ diye bağırdı. Protesto geldi, ’Eyvah ne olacak’ diye sordu. Bu içerideki korkunun dışa vurumudur. Politikacıların sorması gereken; ’bu beni niye protesto etti?’ Biz, ’nasıl protesto edersin’ diye baskı kuruyoruz. Biz özgürlüğü sağlamakta kararlıyız.

Sanayicinin bu kadar sorunu varken Kars’taki heykel konusuna kilitlenildi. Sanatçılar bir siyasi iktidardan ne isteyebilir? ’Yıkacağız.’ Yık, heykeli yıkan başbakan olarak tarihe geçersin. Bir ülke düşünün; Ulaştırma Bakanı Meclis’te çıkacak, ’Dinlenmek istemiyorsanız cep telefonuyla konuşmayın’ diyecek. Türkiye’de temiz siyaset istiyoruz.

Başbakan Ardahan’da bana ’kaynak’ demiş. Ben bu ülkenin kaynağıyım, çimentosuyum. Ben hiçbir zaman ’sabah tanıyorum, akşam tanımıyorum’ demedim. Bunu söyleyenlere ’oynak Recep’ denir biliyorsunuz. Bunların kafaları üç kağıda çalışıyor. Dünyanın en zengin başbakanlarından biri başbakan. Yırtık ayakkabılarıyla siyasete girmedi mi? Şimdi geldiği nokta ne?

Yeni bir CHP var. Güçlü, devrimci, halkçı, toplumu kucaklayan bir CHP var. AKP toplumu ayrıştıran, yoksulluğu sömüren, üretimi yasaklayan köylüyü perişan eden bir parti. Biz beyaz ve temiz kağıdız, onların tamamı siyahtır. Kendilerine ak dediklerine bakmayın. Tamamı malı götürür.

DİP NOT: Kılıçdaroğlu, “Denizli referandumda iyi sınavını verdi” dedi. 12 Eylül referandumunda Denizli’nin
yüzde 46.3’ü “Evet”, yüzde 53.7’si “Hayır” demişti.

SALON GERİLDİ: Eğer bu soruyu Başbakan’a sorsaydınız...

Denizli Ticaret Odası’nda bir üyenin sorusu CHP’lileri kızdırdı. Meclis üyesi Mehmet Eyüpoğlu, Kılıçdaroğlu’na “Başbakan’a kalpazan denmesinden utanıyorum, hırsızlık ağır ithamdır. CHP’nin 1 trilyon lirasının nereye harcandığıyla ilgili sorumluların ceza aldığına yönelik bir gelişme olmadı, sizin SSK Genel Müdürlüğünüzde neler yaptığınızı tam bilmiyorum” şeklinde bir soru yöneltti. Salon bir anda gerildi. Soruya yanıt veren Kıılçdaroğlu, “Bakan dahil SSK’yı bir dönem yönetenler hapse girdi, Yüce Divan’da yargılandı. Ben hiçbir zaman kanunsuzluğa izin vermedim. 7 göbeğimi bile araştırdılar, 7 değil 77 göbeğimi araştırmazsanız namertsiniz. Bizim hiçbir belgemizde tıraş losyonu aldık diye bir fatura yoktur, hangi partinin Anayasa Mahkemesi kararında tıraş losyonu, parfüm aldı diye ceza yazılmıştır? Adalet ve Kalkınma Partisi’nin” dedi ve ekledi: “Ama siz bu soruyu Başbakan’a sorsaydınız kıyamet kopardı, sizi polisler dışarı çıkartırdı.”

Kılıçdaroğlu, kendisine ayva ikram eden üreticilere, “Ayvayı Recep Bey yiyecek” dedi.
23/01/2011


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAHÇELİYE KENDİ KANALINDAN ŞOK SİTEM!

DANIŞTAY'DAN ÇUBUKÇU,HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

YAPACAK BAŞKA İŞ BULAMADI VE...!
»  ERDOĞAN İSTEDİ İSİM DEĞİŞTİ!
»  "YOKTUR DENİLİYOR, ÇÜNKÜ...!"
»  ERDOĞAN'DAN CHP'Lİ VEKİLE TEPKİ!
»  BİNBAŞI CEM ERSEVER'İ BÖYLE ÖLDÜRMÜŞLER
»  KANADOĞLU: CHP İKTİDAR OLMA HIRSI GÖSTERMİYOR!
»  MİT'TEN TASFİYE YALANLAMASI
»  AĞRI VE DOĞUBEYAZIT KARIŞTI!
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A, 'KAYNAK KEMAL'YANITI!
»  ERDOĞAN'DAN BDP'YE BATMAN'DAN ELEŞTİRİ!
»  ''BİRİLERİ FIKRA ANLATIR, BİZ YAPTIKLARIMIZI''
»  DENİZLİ'Lİ SANAYİCİLERDEN EKONOMİK İSYAN!
»  KILIÇDAROĞLU, TWİTTER'İ ÇOK SEVDİ
»  "SİLAHLA ÇÖZÜM OLMAZ"
»  "SİYASETE KAYNAK YAPARAK GİRDİN"
»  KIŞINAK'DAN TEHDİT : "YA ÇÖZÜM,YA ÇATIŞMA"
»  "GEREĞİ YAPILACAK!"
»  "AKP'Lİ VEKİLLERİN ÇOĞU İÇKİ İÇİYOR!"
»  VALİ'NİN,SAVCININ VE HAKİMİN ÜSTÜNE HALKI SALMAKLA TEHDİT ETTİ
»  ISLIK ÇALMAK SUÇ OLDU!
»  YARGITAY'DAN SÜPER YETKİ TEPKİSİ
»  ' ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞINI BAŞLATMAK DURUMUNDAYIZ'
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.