Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6314
EURO
43,8522
IMKB
9.264,000
ALTIN
4.165,790
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'CUMHURİYET' MOLOTOFÇOSUNDAN ŞOK İDDİA !
 CUMHURİYET  MOLOTOFÇOSUNDAN ŞOK İDDİA !
 
Birinci Ergenekon Davası’nda 27’si tutuklu 108 sanığın yargılandığı davanın 191. duruşması’nın görülmesine devam ediliyor. Eylemle ilgili olarak daha önce bir çok kişiyi suçlayan ifadelerini reddeden Bedirhan Şinal, bu defa da söz konusu ifadeleri polislerin zoruyla verdiğini, polislerin kendisine Cumhuriyet Gazetesi’ne atması için el bombası verdiğini iddia etti.
 
4.8.2011 - 16:50

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi bitişiğinde salonda yapılan duruşmaya, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 25 tutuklu sanık hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan Ergün Poyraz, Hayrettin Ertekin ise duruşmaya katılmadı. Duruşmaya ayrıca tutuksuz sanıklardan gazeteci Güler Kömürcü de hazır bulundu.

"BUGÜN GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKACAĞINA İNANIYORUM"

Cumhuriyet Gazetesi’ne molotofkokteyli atılması olayına ilişkin dava’nın, Birinci Ergenekon davasıyla birleştirilmesinin ardından duruşmada ilk kez ifade veren Bedirhan Şinal gerçekleri ilk kez açıklayacağını belirterek sözlerine başladı. "Doğruları söyleyeceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" diyen Şinal, anne ve babasını küçük yaşta kaybettiğini, anneannesiyle yaşadığını, kendisinin cezaevine girmesinin ardından da anneannesinin hayatını kaybetttiğini söyledi. Emniyette ve savcılıkta verdiği ifadeleri kesinlikle kabul etmediğini belirten Şinal, "Onlar benim ağzımdan çıkmış kelimeler değil. Bu ifadeleri reddediyorum. Ben bugün gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Bugüne kadar davanın diğer sanıkları hakkında haksız suçlamalarda bulundum. 2007 yılında Organize Şube’ye bağlı ekipler beni baskı altına aldılar ve bazı olaylarda beni kullanmaya başladılar ve bazı olayları üstlenmemi istediler" dedi.

Doğum tarihinin aslında 1992’i olduğunu söyleyen Şinal, yaşının büyütüldüğünü ve kimlikte 1988 yazdırıldığını da iddia etti.

"POLİSLER HERŞEYİ PLANLAMIŞTI SADECE DOSYADA BİR OYUNCU EKSİKTİ"

Organize polislerinin, kendisinin cezaevine girmesi için bazı planlar yaptıklarını iddia eden Şinal, şunları söyledi:

"Yaşım büyütüldükten sonra cezaevine girmem gerekiyordu. Organize Şube tarafından bana bir silah verildi. Ben bu silah ile Haydarpaşa Garı’nda yakalandım. 16 yaşındayken tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi’ne gönderildim. Daha sonra tahliye edildim. Polisler herşeyi planlamıştı, sadece dosyada bir oyuncu eksikti. Oyuncu olarak da ben seçildim. Tahliye olduktan sonra irtibatlı olduğum polisler benimle irtibata geçerek tehditler ederek Bayrampaşa’daki bir bombalama olayını üstlenmemi istediler. Olayı üstlendim, polisler bana olayın detaylarını anlattılar. Ancak soruşturmaya bakan savcı olay yerini tespit etmemi istedi. Ancak ben olay yerini tespit edemediğim için savcı ’Sen bu olayın içinde değilsin’ diyerek beni serbest bıraktı. O olayda öylece kapanmış oldu."

POLİSLER, CUMHURİYET GAZETESİNE ATMAM İÇİN BANA BOMBA VERDİ

Daha sonra Cumhuriyet gazetesine bomba atması için kendisine baskı yapıldığını, sivil polisler tarafından kendisine el bombası verildiğini belirten Şinal, "Daha sonradan düşündüm ve bomba atarsam oradaki insanlara ne olacağını düşünerek böyle bir işi yapamayacağımı söyledim. Bunun üzerine tekrar plan yapıldı ve molotofkokteyli atmamı söylediler" diye konuştu.

"TEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDE EZİYET VE İŞKENCE GÖRDÜM"

Olay günü mahalleden 13-14 yaşında olan iki çocuğu da yanına alarak Cumhuriyet Gazetesi’ne gittiğini anlatan Şinal, "Cumhuriyet Gazetesi’ne molotofkokteyli attım. Evime gidip yattım. 5 saat sonra polisler tarafından gözaltına alındım. Emniyette avukatımla görüşmeme izin vermediler. TEM Şube Müdürlüğü’nde bana öğrettikleri şekilde olayı üstlenmemi istediler. Bana para yardımları da geliyordu. TEM Şube’de çok eziyet ve işkence gördüm" diye konuştu.

"İLHAN SELÇUK’U TANIMAM"

Şinal ’İlhan Selçuk’a tehdit olayı ile ilgili olarak "Ben İlhan Selçuk’u tanımam. İlhan Selçuk’a tehdit mektubunu bana yazdıranlar bu komployu bana kurduranlardır" dedi. Sanık Şinal, cezaevinde polislerin, Nuri Ergin ile tanıştığını söylemesi yönünde kendisine baskı yaptıklarını öne sürdü. Şinal, "Veli Küçük, Muzaffer Tekinleri işin içine sokmamı istediler. Ben birkaç defa polisle yaptığım anlaşmadan caymak istedim. Bundan endişe ettiler. Ben biliyorum. Nuri Ergin’e, Veli Küçük ile ilgili beyanda bulunması için para veriyorlar" iddiasında bulundu.

"Suçum yetim olmak" diyen Şinal, "Davanın sanıklarının burada olmasının nedeni Türkiye Cumhuriyeti emniyeti içinde örgütlenmiş çetenin üretimidir" dedi. Emniyette ve Savcılıkta davanın sanıkları aleyhinde beyanlarda bulunduğunu söyleyen Şinal, o ifadelerin doğru olmadığını söyledi.

ŞİNAL GÖĞSÜNDEKİ DERİN YARA İZLERİNİ MAHKEME HEYETİNE GÖSTERDİ

Cezaevinde çok sıkıntılı günler geçirdiğini belirten Şinal, "İnançlı bir insanım. İnançlı bir insanın kendisine zarar vermeyeceğini de çok iyi biliyorum. Cezaevinde bileklerimi kestim. Cumhuriyet Savcısı beni çağırıp ’Bedirhan sen neden kollarını kestin’ diye sormadı. Cezaevinde idare yönetimi beni kaç kez ipten aldı. Ama kimse bana ’Bedirhan sen neden bunu yapıyorsun?’ demedi. Ben size gerçekleri anlattıktan sonra benim can güvenliğimin de olmayacağını biliyorum" diye konuştu.

"Kendimi kestim" diyen sanık Bedirhan Şinal gömleğinin düğmelerini açarak göğsündeki derin yara izlerini mahkeme heyetine gösterdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÜMİT KARAN ' ÇANTADAN ' YIRTTI !

FAİZ KARARI PİYASALARI KARIŞTIRDI

14 TUTUKLU GENERALE 1 YIL TEMDİT!
»  İŞTE TSK'NIN YENİ KOMUTA KADEMESİ!
»  NECDET ÖZEL, RESMEN GENELKURMAY BAŞKANI
»  GÜL İÇİN SON 24 GÜN!
»  G.SARAY'DA ŞİKE ARAMASI
»  TUTUKLU SUBAYLARA 1 YIL TEMDİT GELDİ!
»  ERDAL CEYLANOĞLU VEDA MESAJINDA NE DEDİ?
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'I AĞLATAN MANZARA!
»  JAPONLAR SİNOP'TAN VAZGEÇTİ!
»  İLK BAKAN YARDIMCISI BELLİ OLDU
»  "BİR MAHALLEDE 2 MUHTAR OLMAZ"
»  ERDOĞAN HAKLI ÇIKTI!
»  AYSEL TUĞLUK'A 2 YIL HAPİS CEZASI
»  BDP'Lİ DEMİRTAŞ: TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI
»  PKK, SALDIRIYI KİRALIK OTOMOBİLLE YAPMIŞ
»  ALBAY ÇİÇEK'TEN ÇOK KRİTİK İFADE
»  ORG. ÖZEL'İN BİLDİĞİ!
»  "ERDOĞAN, GÜVENECEĞİ GENERALLERİ SEÇTİ"
»  "PKK SENSİN LAN YAĞCI YALAKA"
»  DEVLETİN ZİRVESİNDEN TERÖRE ÖFKE!
»  VAN'DA SALDIRI, 3 ŞEHİT!
»  GÜL'DEN, SURİYE AÇIKLAMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.