Çin Dalgası PiyasalarI Fena Vurdu
Çin öncülüğünde yaşanabilecek küresel yavaşlama endişesi, Asya borsalarının son 3 yılın ne düşük seviyelerine inmesine neden oldu.
- | Medya Spot
Asya borsaları Çin hisselerinde yaşanan değer kaybının hızlanması ve Çin öncülüğünde yaşanabilecek bir küresel ekonomik yavaşlama endişelerinin riskli varlıklardan çıkışları artırmasıyla beraber üç yılın en düşük seviyelerini gördü. Japonya’dan Endonezya’ya birçok yerde Çin hisselerinin güne sert düşüşlerle başlamasının ardından kayıplar artarken, hafta sonu emeklilik fonlarının hisse piyasalarına girmesine izin veren kuralların açıklanması da yatırımcılar üzerinde olumlu bir etki bırakmadı.
ÇİN BORSASI 8 YILIN DİBİNDE
Çin’de Şanghay bileşik endeksi, bugün yüzde 8,5 değer kaybederek, 3.209,91 puana geriledi ve 2007 yılından bu yana en büyük günlük düşüşünü yaşadı. Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi de yüzde 4.6 gerileyerek üç yılın en düşük seviyesini gördü. Tokyo Nikkei endeksi de yüzde 4 geriledi.

YORUMLAR
Yorum Yap