Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na getirilen 8 kişi, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınan kişiler, sağlık kontrolünün ardından adliyeden ayrıldı.

Bu kişilerden bazıları, basın mensuplarının "Ergenekon ile bağlantınız var mı? Niçin gözaltına alındınız?" şeklindeki sorularına "Devletin yanlışlığı" ve "Dağdaki çobanın Ergenekon ile ne bağlantısı var" şeklinde yanıt verdi. Yeniden Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülen 8 kişinin haklarındaki işlemin ardından karayoluyla İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

Gözaltına alınanlardan "askeri personel" olduğu belirtilen kişinin ise işlemlerinin askeri makamlarca yapıldığı belirtildi.
Bu arada, bu kişilerle birlikte 6 bilgisayar ve 1 dizüstü bilgisayar ile CD'ler ve çeşitli dokümana da el konulduğu kaydedildi.