DOLAR
49,942
▲%0.07
EURO
55,764
▼%-0.26
ALTIN
6222,90
▼%-3.56
BIST-100
10760
▼%-3.64
Ankara hava durumu8/15°
FacebookXInstagramYouTube

Düşen Helikopterin Yeri Bulundu

Geçtiğimiz saatlerde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin de içinde olduğu helikopterin düştüğü öğrenilirken, saatlerdir süren arama kurtarma çalışmaları henüz sonuçlanmadı. İran Devlet Televizyonu, yapılan son açıklamada düşen helikopterin yerinin kesin olarak bulunduğunu belirtti.

  • | Medya Spot


İRAN DEVLET TELEVİZYONU: HELİKOPTERİN YERİ BULUNDU

İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetini taşırken kazaya uğrayan helikopterin yerinin tespit edildiğini bildirdi.

TÜRKİYE ARAMA ÇALIŞMALARI İÇİN EKİP GÖNDERDİ

Türk diplomatik kaynakları, MEE'ye yaptığı açıklamada Tahran'ın yardım istemesinin ardından Türkiye'nin arama ve kurtarma operasyonlarına yardım etmek için harekete geçtiğini ve bölgeye bir ekip gönderdiğini belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkilileri, İran'ın bölgeye gece görüşlü helikopter istediğini belirtirken, Van ve Erzurum AFAD il müdürlüklerinden 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 aracın bölgeye gitmek üzere yola çıktığı aktarıldı.

HAMANEY'DEN İLK AÇIKLAMA: "ÜLKENİN İŞLERİNDE AKSAKLIK OLMAZ"

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yaşadığı kazaya ilişkin "Yüce Allah'ın sevgili Cumhurbaşkanımız Raisi'yi ve arkadaşlarını milletin kollarına sağlıkla kavuşturmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Hamaney, olası bir kötü haberde ise ülkenin işlerinde bir aksama olmayacağını belirtti.

REUTERS: DÜŞEN HELİKOPTER BULUNDU

Reuters, saatlerdir yürütülen arama kurmar çalışmaları sonucunda İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin de içinde yer aldığı helikoptere ulaşıldığını açıkladı. Reisi ve beraberindeki heyetin sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yapılmadı.

İran ajansları, helikopterin enkazının bulunduğuna ilişkin haberleri yalanladı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz