Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
41,0447
EURO
47,5935
IMKB
11.435,000
ALTIN
4.474,620
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"EKONOMİK KRİZ GELİYOR MU, GELMİYOR MU?
  EKONOMİK KRİZ GELİYOR MU, GELMİYOR MU?
 
Kılıçdaroğlu, "Terör ve Kürt sorunu Türkiye'nin temel sorunlarındandır. Bu sorunu çözmek için bugüne kadar en sağlıklı raporları hazırlayan tek parti CHP'dir. Hala CHP bu sorunun çözümüne katkı veren tek partidir. Her zaman söyledik, eğer bir sorun varsa, o sorunun çözümü CHP'dir. Eğer bir sorun 35 yıldır çözülemiyorsa, siyaset kurumu görevini yapmadığından çözülemiyordur. O kadar mücadelelerin sonunda şimdi 1990'ların başına dönüyorsak demek ki siyaset kurumu görevini yapmıyor" diye konuştu.
 
23.7.2011 - 14:40

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetin ekonomiden sorumlu bakanlarının, ekonomi ve cari açık konularında birbirinden farklı açıklamalarda bulunduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
 
"Bir ekonomik krizden söz ediliyor. 26 Haziran'da Sayın Erdoğan, 'Türkiye şu anda sağlam zeminde yürüyor. Krizle işi yok' diyor. 8 Temmuz'da hükümet programını okurken, 'Ekonomi soğutulmaya devam edecek' diye devam ediyor. Sanki ekonomi soğutulmuş da.. 15 Temmuz'da, Sayın Ali Babacan, 'İlgili kurumlara üç ay önce her türlü kötü senaryoya hazır olmaları talimatını verdik" diyor. Açıkça Sayın Başbakan'ı yalanlıyor. 8 Temmuzda Sayın Başbakan, 'Dalgalı kur rejimi devam edecek' diyor. Sayın Ali Babacan da 14 Temmuz'da benzer bir açıklama yapıyor. 13 Temmuz'da ise Sayın Zafer Çağlayan, 'Cari açığın problem olmasının en önemli nedenlerinden birisi, TL'nin aşırı değerli olması' diyor. Yani kurlara müdahale edilmesi gerektiğini söylüyor. Hangisine inanacağız? Sayın Mehmet Şimşek, 'Cari açığı sıkı para politikası uygulayarak çözeceğiz' diyor. 12 Temmuz'da Sayın Zafer Çağlayan bir açıklama daha yapıyor. 'Cari açık Türkiye için bir tehlike oluşturmuyor' diyor. İşin garip tarafı şu; bir Ekonomi Koordinasyon Kurulu var. Tek bir söylemde anlaşacaklar ve onu halka anlatacaklar. Bunlar bütün gazetelerde üç aşağı beş yukarı yer aldı. Eğer CHP'li olsalardı, düşünün ne olurdu? 'Bir CHP'li onu dedi, diğeri bunu' dedi..Kıyamet kopacaktı. Kim yapacaktı bunu? AKP medyası. Siz hiç gazetelerde, 'Ekonomik kriz geliyor mu, gelmiyor mu? Hanginiz neyi doğru söyüyorsunuz?' diye bir köşe yazısı okudunuz mu? Hükümet bu, medya da bu. Bu açıdan medyayı okurken dikkatli okuyun"
 
"ASKERLERİMİZİN ŞEHİT OLMADAN ÖNCE CAMİLERDE YATMASININ ANLAMINI, ÇARPITANLARA ANLATACAĞIZ"
 
CHP'li gençlere, geçmişlerini ve tarihlerini araştırmaları konusunda da öğüt veren Kılıçdaroğlu, "Eğitimin özü tarihi bilmekten geçer. Ulusal bağımsızlık savaşımızı hangi koşullarda verdiğimizi bileceğiz. Askerlerimizin şehit olmadan önce camilerde gelip yatmasının anlamını bilmeyenlere, bunları çarpıtanlara anlatmasını bileceğiz" dedi.
 
"GENCECİK FİDANLARIMIZI DARAĞAÇLARINDA YOK ETTİK"
 
Siyasete girmenin çzellikle de gençler için hiç kolay olmadığını ifade eden CHP lideri, "Çünkü sizin geçmişte siyasete giren kardeşlerinize ağır bedeller ödetildi. 12 Eylül faşizmi solun da, devrimcilerin de, halkçıların da, demokratların üzerinden de bir siilindir gibi geçti. Gencecik fidanlarımızı darağaçlarında yok ettik ama unutmamız gereken bir şey var. 'İnat da murattır' diyor Anadolu halkı. Bizi ülke yönetiminden alıkoymak isteyenler hiçbir zaman amaçlarına ulaşmadılar. Onun için gençler, 'Eğer bende bu ülkede söz sahibi olmak istiyorum' diyorsa siyasete girecek. Lenin şöyle diyor; 'Organize olmuş azınlıklar, organize olmamış yığınlara hükmederler'. Bu örgütlenmenin önemini gösteriyor. Birleşir, kararlılıkla yolunuza devam ederseniz, sağlıklı bir yönetimi oluşturursunuz. Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk, ödülünü almadan önce yaptığı konuşmada 'Bana gerçekliğe müdahale etme şansı verdiği için yazıyorum' dedi. Siyaset de budur. Hayatın gerçeklerini görüyorsunuz. O gerçeğe müdahale etmenin en sağlıklı yollarından birisi siyasettir" diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAHÇELİ'DEN 'SOĞUKKANLI OLUN' ÇAĞRISI

RAHŞAN ECEVİ'TEN 24 TEMMUZ YORUMU

CHP'DE BAYKAL'IN KALESİNDE OPERASYON
»  MHP'DEN ÇİÇEK'E MECLİSTV MEKTUBU
»  BDP'DE BÜYÜK ÇATLAK!
»  BAŞBAKAN'A DOKUNMAK BİLE BENCE İBARETTİR
»  ERDOĞAN'A KIBRIS DESTEĞİ
»  BDP'DEN, ÖZERKLİK EĞİTİMİ KAMPI!
»  CHP'DEN, GÖLGE KABİNE ADIMI!
»  "BU KENT, RUHUNU YİTİRMİŞ"
»  KAMER GENÇ'E AKP'Lİ ELİTAŞTAN TAZMİNAT
»  MECLİS TV TARTIŞMASI SÜRÜYOR
»  PARTİ İÇİ EĞİTİM RAPORUNDA ÖRGÜT UYARISI
»  HABERAL, İRTİBAT BÜROSU KİRALADI
»  BDP'Lİ AYNA'DAN ŞOK SÖZLER!
»  MHP'Lİ VEKİL CANLI YAYINDA KÜPLERE BİNDİ
»  CHP'DE AÇIKLAMA KRİZİ!
»  SP'DE KAMALAK-ERBAKAN SAADETİ
»  ERBAKANSIZ SAADET MİTİNGİ
»  SAADET PARTİSİ'İNDE ERBAKAN ÇIKMAZI!
»  "BALBAY'IN YERİ BOŞ KALDI"
»  "BU ÜLKE İÇİN ŞEHİT OLMAYA HAZIRIZ"
»  "SEN KİMSİN BE, REZALETE BAK"
»  ''RAMAZAN'DA HALKTAN UZAK KALMAYIN''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.