Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"HASTAYIM, DÖNMEK İSTİYORUM, ANLAŞ"
 HASTAYIM, DÖNMEK İSTİYORUM, ANLAŞ
 
Cem Uzan'ın, babası Kemal Uzan'ın "Hastayım, dönmek istiyorum, anlaş" demesi üzerine 21 milyar dolarlık borcu için TMSF'ye başvurarak masaya oturdu.
 
4.10.2007 - 09:23
TMSF, İmar Bankası'nın zararı dahil faiz ve cezalarıyla birlikte devlete 21 milyar dolar borcu olan Uzanlarla, protokol yapmak için önümüzdeki hafta görüşmelere başlıyor.
Daha önce birçok görüşme yapmasına karşın sonuç alamayan Cem Uzan'ın, İmar Bankası davaları nedeniyle kaçak durumda olan babası Kemal Uzan'ın, "Hastayım, dönmek istiyorum, TMSF ile anlaş" şeklindeki isteği üzerine, avukatları aracılığıyla TMSF'ye yeniden başvurarak protokol isteğini ilettiği öğrenildi.

Uzanlara yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Kemal Uzan'ın, oğlu, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'la görüşerek, "Hastayım ve Türkiye'ye dönmek istiyorum, anlaşma için girişimleri başlat" dediği belirtiliyor.
Kemal Uzan'ın borç protokolü yapılması halinde hakkında açılan davalardan kısa süreli hapis cezası alabileceği ve yaşının ileri olması nedeniyle cezasını evinde çekmek istediği ifade edildi.

Tahsilat Maliye'de

Şimdiye kadar Uzan grubu şirketlerinin satışından sağlanan 7 milyar dolar vergi borçlarına karşılık Maliye Bakanlığ'na ödendi. Bu satışladan TMSF'ye kalan tutar ise 200 milyon dolar oldu.

Kendi alacağının 8 milyar dolar olduğunu belirten TMSF yetkilileri, protokol isteğine karşılık, anlaşmanın Enerji Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve TMSF arasında 'üçlü' olarak yapılabileceğini bildirdi.
TMSF, ayrıca Uzanlara "Eğer, Enerji Bakanlığı ile ÇEAŞ ve Kepez'in iadesi konusunda anlaşırsanız ve benim alacağımı ödemeyi taahhüt ederseniz, 8 milyar dolardan yüzde 40 indirim yapılabilir" dedi.

Haftaya görüşme başlıyor

Enerji Bakanlığı'nın, Uzanların yurdışında açtığı davalardan vazgeçmesi ve borçları üstlenmesi karşılığında, ÇEAŞ ve Kepez'in "imtiyaz sözleşmesinin" tamamlanmasına kadar yeniden Uzanlara verilmesine sıcak baktığı belirtildi. Bu konuda henüz bir sonuca varılamasa da, görüşmelerin sürdüğü TMSF Başkanı Ahmet Ertük tarafından da doğrulandı.

Cem Uzan, avukatı ve mali müşavirlerini önümüzdeki hafta protokol görüşmeleri için TMSF'ye gönderecek.
TMSF, protokol ön şartı olarak kendi aleyhine açılmış tüm davaların geri çekilmesini, şirketlere ibra verilmesini, Enerji ve Maliye bakanlıkları ile de uzlaşılmasını istiyor. TMSF, İmar Bankası'ndan dolayı kendisine olan 8 milyar dolar borçtan yüzde 40 indirim yapmayı, kalan borcun ÇEAŞ ve Kepez'in geliriyle ödenmesini öngörüyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PAVYONA GİDEN SAVCILARA SÜRGÜN

TERÖRİSTLERİN CESETLERİNİ DEREDE YIKADILAR

UZAN, TELEFONA TAKILDI
»  ASKERDEN OBJEKTİLERE AYIP HAREKET
»  ABD BÜYÜKELÇİSİNDEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
»  ATATÜRK HAVA LİMANINI SU BASTI
»  KOCASI İÇİN KENDİNİ VE OĞLUNU SATIŞA ÇIKARDI
»  ERDOĞAN'DAN ROTH'A SERT ÇIKIŞ
»  BAŞBAKANLIKTAN, 'ALLAHA EMANET' SAVUNMASI
»  MECLİS BAŞKANINA ZIRHLI MAKAM ARABASI
»  VEKİLLERİN CEP TELEFONU MASRAFINI MECLİS ÖDEYECEK
»  MECLİS BAHÇESİNE ATATÜRK BÜSTÜ TALEBİ
»  ŞEHİT AİLELERİ: DTP'LİLERİN DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILSIN"
»  "TÜRKİYE'DE CAMİ İSRAFI VAR"
»  BAKANDAN KÜRTÇE BEDDUA
»  DİN DERSİ'NE DE ERDOĞAN KARAR VERECEK
»  BOP'UN SON HAMLESİ GELİYOR "ASKERİN DÜZELTİLMESİ"
»  ARINÇ: "REFERANDUM TARTIŞMASININ SORUMLUSU SEZER"
»  KADIN BAŞKANVEKİLLERİNİN KIYAFETLERİ HAZIR
»  PKK'LILARIN CESETLERİNİ DTP'LİLER TAŞIDI
»  TANIK KORUMA YASA TASARISI KABUL EDİLDİ
»  İNGİLİZLER YTL DİYOR, TÜRKLER EURO
»  MECLİS'İN REFERANDUM TATİLİNE MUHALEFETTEN İTİRAZ
»  İNSANI DEHŞETE DÜŞÜREN ZİKİR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.