|
 |
 |
|
DOLAR |
40,4553 |
 |
|
 |
EURO |
47,4682 |
 |
|
 |
IMKB |
10.591,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.455,900 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
"HİNDİSTAN'A YİNE GİDERİM"
|
 |
 |
 |
|
|
Mumbai’deki saldırılarda rehin kalan ve 43 saat sonra kurtarılan Türk rehineler dün İstanbul’a döndü. Rehineler, terörden çok çekmiş bir ülkenin vatandaşı olarak taviz vermez tavırlarıyla dikkat çekti.
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
THY’nin Airbus 340 tipi ‘İstanbul’ adlı uçağıyla saat 10.00’da İstanbul’a gelen 9 Türk’ten Coca Cola’nın üst düzey yöneticisi Selçuk Erden’in kızı Yasemin Erden, alınan özel izinle Atatürk Havalimanı VIP salonunu kullanırken, diğerleri dış hatlar terminalinden geçti. VIP salonunda basın mensuplarına yaşadıklarını anlatan Yasemin Erden çok yorucu bir süreç yaşamasına rağmen Türkiye’ye ve ailesine kavuşmuş olmanın sevinci içinde olduğunu söyledi.
Yaşadıkları dehşet anlarını, ailesi ve arkadaşlarıyla mesajlaşarak ve telefonlaşarak geçirdiğini belirten Erden, Hint askerlerinin kendisini kurtardığı ana kadar 43 saat otel odasındaki banyoda saklandığını söyledi.
BANYODA 43 SAAT
Erden, ‘İlk 3-4 saat olayların yaşıtmasını bekledim. Dumanlardan kaçmak için ilk önce banyoda kaldım. Hep ailemle arkadaşlarımla iletişim halindeydim. Dönem dönem çatışmalar oldu. Otelin yavaş yavaş boşlatıldığı yönünde haberler geliyordu. Ben de sıramı bekledim. Sürekli ‘bunun da bir sonu gelecek’ diye düşündüm’ dedi. Hintli askerlerin kapıyı çaldığını ve kendisini dışarı çıkartıldığını ifade eden Erden, ‘Büyükelçiliğimiz aracılığıyla kendi arkadaşlarıma teslim edildim. Bir eve gittim, oradan da havaalanına geldim. Gördüğüm kadarıyla sokaklar boştu.’ şeklinde konuştu. Çalıştığı şirketin Hindistan’daki ofisinde çalışanlarla tanışmak için oraya gittiğini kaydeden Erden, ‘Pek tanışma fırsatı bulamadım. Tekrar Hindistan’a gideceğimi düşünüyorum. Teröre yenilmemek lazım. Saldırının mahiyeti konusunda yapabileceğim bir yorum yok’ şeklinde konuştu.
AİLESİ MORAL VERDİ
KIzInI havalimanında karşılayan baba Selçuk Erden ise, kızlarına kavuştukları için mutlu olduğunu ifade etti. Yaşadıkları korku dolu anları dile getiren Erden, ‘Çok tedirgin ve endişeli birkaç gün geçirdik. Allah’a şükürler olsun kızımız geri döndü. Otelde rehin kaldığı süre içerisinde moralini yüksek tutmak için elimizden gelen yardımı yapıyordum. Sadece ailesi olarak biz değil, iş arkadaşları da kendisiyle sürekli irtibat halindeydi. Telefonun çalışıyor olması, elektriğin kesilmemiş olması büyük bir şanstı. Bu sayede sürekli temas halinde olduk, aksi halde o 43 saat nasıl geçerdi bilemiyorum.’ diye konuştu.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Gram altın 23 Temmuz itibarıyla 4.470 TL ile tarihi zirvesini gördü. FED’e yönelik eleştiriler ... |
 |
|
 |
 |
|
Anayasa Mahkemesi’nin “örgüt adına suç işleme” hükmünü iptal etmesinin ardından, Türkiye genelinde ... |
 |
|
 |
 |
|
İktidar medyasının önde gelen kalemlerinden birisi olan Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, ... |
 |
|
 |
 |
|
Memleket Partisi, dün gerçekleştirilen 2. Olağanüstü Kurultay’da alınan kararla oy çokluğuyla kapatıldı. |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Gram altın 23 Temmuz itibarıyla 4.470 TL ile tarihi zirvesini gördü. FED’e yönelik eleştiriler ... |
 |
|
 |
 |
|
Anayasa Mahkemesi’nin “örgüt adına suç işleme” hükmünü iptal etmesinin ardından, Türkiye genelinde ... |
 |
|
 |
 |
|
İktidar medyasının önde gelen kalemlerinden birisi olan Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, ... |
 |
|
 |
 |
|
Memleket Partisi, dün gerçekleştirilen 2. Olağanüstü Kurultay’da alınan kararla oy çokluğuyla kapatıldı. |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|