|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 42,6945 |
 |
|
 |
| EURO |
| 50,1605 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 11.311,000 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 5.902,950 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| "KÜRTLERİN EN FAZLA OY VERDİĞİ PARTİ AK PARTİ'DİR"
|
 |
 |
 |
|
|
|
| AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, kimsenin Kürt kökenli vatandaşların oylarını cebinde görme, onları tapulu malı gibi görme hakkı ve haddi olmadığını belirtirken “Kürtlerin en fazla oy verdiği parti AK Parti’dir” dedi. |
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık "Cumhurbaşkanlığı Köşkünü, Anayasa Mahkemesini, Parlamentoyu korku kuşatıyorsa, insanlar nefes alamaz. Korkunun egemen olduğu yerde siyaset dizayn edilemez" diye konuştu.
Meclis Genel Kurulu’nda dün Başbakan Erdoğan ile DTP’liler arasında yaşanan gerginlik bugün de Genel Kurul’daki bütçe görüşmelerine yansıdı. Genel Kurul’da Cumhurbaşkanlığı, TBMM, RTÜK, Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay’ın bütçesi üzerine söz alan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Başbakan Erdoğan’ın dün bütçe görüşmelerindeki konuşmasını eleştirdi.
Erdoğan’ın üslubunun kimseye faydası olmadığını, bütçe görüşmelerinin “savaş bütçesi” edasıyla görüşülmeye başlandığını savunan Sakık, Cumhurbaşkanı Gül’ün sağlık nedenleri ile Diyarbakır ve Irak gezisini ertelemesini de eleştirdi. Sağlık nedenlerinin ‘bahane’ olduğunu savunan Sakık, Cumhurbaşkanı’nın Çankaya Köşkü yerine Dışişleri Konutunda kalmasını da eleştirerek "Cumhurbaşkanlığı Köşkünü, Anayasa Mahkemesini, Parlamentoyu korku kuşatıyorsa, insanlar nefes alamaz. Korkunun egemen olduğu yerde siyaset dizayn edilemez " dedi.
Sakık, Meclis kürsüsünden Nazım Hikmet, Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney’in fotoğraflarını da gösterdi. Hikmet, Kaya ve Güney’in sürgünde öldüğünü kaydeden Sakık, AKP’lilere “ Sizin çocuklarınız ABD'de, Avrupa'da okudu. ABD'de okuyacak hiçbir Anadolu çocuğu yok. Bizim çocuklarımız, Türkü ile Kürdü ile bu anlamsız kavgada yaşamını yitiriyor. Biz bunun bitmesini istiyoruz" diye seslendi. Sakık konuşmasında 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın 13 kurşunla öldürüldüğünü da söylerken AKP’liler “bizim çocuklarımız devlete taş atmıyor” diye laf attı. Sakık ise "Kendi çocuklarınızın yerine koysanız, böyle laf atmazsınız. Bu çocuklara ikinci, üçüncü sınıf muamelesi yaparsanız, kafanıza pabuç da yersiniz. Dağlara çıkıyorlarsa, sizin ret ve inkar politikanız nedeniyle çıkıyorlar. Hiç kimse, ölümün kucağında yaşamak istemez. O çocuklar insan değil mi, hiç empati yapıyor musunuz?" diye konuştu. Sakık TRT’nin Kürtçe kanal kurma çalışmalarını da eleştirerek "Televizyon için sabıkasız Kürt aranıyormuş. Sabıkasız Kürdün, Kürtlük ile alakası yok ki..." dedi.
-BOZDAĞ “EN ÇOK BİZE OY VERİYORLAR”- DTP’li Sakık’ın konuşmasının ardından sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ise Meclis çatısı altında kimlik siyaseti yapılamayacağını kaydetti.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Mustafa Destici’nin kadınların hafta sonları çalışmaması ve günlük mesainin sınırlandırılması çağrısı, ... |
 |
|
 |
 |
|
Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı yeni Cebri İcra Kanunu taslağına göre borcunu ödememek için malvarlığını ... |
 |
|
 |
 |
|
Mehmet Akif Ersoy’un tutuklanmasına giden süreçte, 35 yaşındaki bir haber spikerinin ifadesi dosyaya ... |
 |
|
 |
 |
|
İBB davasının ilk duruşması 9 Mart’ta. Davanın tamamlanması için 12,5 yıl öngörülüyor. Dün ayrıca ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Şarkıcı Güllü'nün ölümünde sır perdesi aralandı. Güllü'nün öldüğü gece evde olan ve kızı Tuğyan ... |
 |
|
 |
 |
|
Yalova'da, 'Güllü' adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut'un ölümüyle ilgili 'kasten öldürme' suçlamasıyla ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı yeni Cebri İcra Kanunu taslağına göre borcunu ödememek için malvarlığını ... |
 |
|
 |
 |
|
Yalova'da, 'Güllü' adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut'un ölümüyle ilgili 'kasten öldürme' suçlamasıyla ... |
 |
|
 |
 |
|
Gazeteci-yazar Enver Aysever’in, YouTube yayınında yaptığı değerlendirmeler nedeniyle tutuklanmasının ... |
 |
|
 |
 |
|
Mustafa Destici’nin kadınların hafta sonları çalışmaması ve günlük mesainin sınırlandırılması çağrısı, ... |
 |
-
|
 |
 |
|
İstanbul'da Karacaahmet, Nakkaştepe, Zincirlikuyu ve Aşiyan gibi birinci grupta yer alan mezarlıklardaki ... |
 |
|
 |
 |
|
İBB davasının ilk duruşması 9 Mart’ta. Davanın tamamlanması için 12,5 yıl öngörülüyor. Dün ayrıca ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|