Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8620
EURO
46,9765
IMKB
10.276,000
ALTIN
4.274,340
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"KCK'YA İZİN VAR, SİLİVRİ'YE YOK"
 KCK YA İZİN VAR, SİLİVRİ YE YOK
 
TBMM İnsan Hakları Araştırma Komisyonu’nun AKP’li Başkanı Zafer Üskül’ün, Ergenekon tutukluları Prof. Mehmet Haberal, Prof. Hilmioğlu ile Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, emekli Albay Atilla Uğur için alt komisyon kurmayı gündeme almaması CHP’li üyelerin tepkisini çekti.
 
26.7.2010 - 07:00

CHP’li komisyon üyeleri Adalet Bakanlığı’na başvuru yaparken Ahmet Ersin, kendilerine için verilmemesine başka ziyaretleri örnek vererek eleştirdi.

Ersin’in İsyanı

“Başbakan 12 Eylül’de yaşanan zulmü anlatıyor da kendi başbakanlığı döneminde Silivri’de yaşanan zulümden söz etmiyor. Yaptığım bütün başvurular duvara çarpıp geri dönüyor. Ne üyesi olduğum TBMM İnsan Hakları İnceleme komisyonu ne de Adalet Bakanlığı, ne hasta olduğunu bildriğimiz Haberal ve Hilmioğlu ile ne de kendilerine haksızlık yapıldığı için komisyona başvuran Özkan ve Balbay ile görüşmemize izin vermiyor. Türkiye’de Adalet Bakanlığı koltuğunda oturan birisi var ama adalet dağıtan biri olması gerekirken adaletsizliğin daniskasını yapıyor. Bu kişilerin durumlarını incelemek için alt komisyon kurulmasını istedik ama bir türlü Üskül’ü aşamadık. Talebimizi gündeme almadı. Bakan’a ilk yaptığımız başvuruya cevap alamadık. Oysa BDP Milletvekilleri KCK operasyonlarında gözaltına alınan, tutuklananları Bakan Ergin’in izniyle gördüler. Artık bana göre İmralı’ya ziyaretin önünde de hiçbir engel yok. Eskiden Adalet bakanı yetkim yok diye reddediyordu ama bu yetkiyi de aldı. Yani BDP’liler isterse ve Bakan izin verirse Öcalan ile görüşebilirler. Bu yenilenen yönetmeliğin değişmesi lazım. İnsan hakları komisyornu üyeleri bu ziyaretleri rahatlıkla yapabilmeli.” Komisyon’un MHP’li üyesi Mehmet Ekici de üyelere ziyaret için izin verilmesini istedi: “TBMM İnsan hakları komisyonu üyelerinin ferdi olarak yaptığı girişimlerin komisyon adına hareket ettiği izlenimi vermemesi için alınmış bir ilke kararımız var. Ancak elbette İnsan Hakları Komisyonu üyelerinin cezaeevi ziyaretleri engellememeli. Komisyonda çoğunluğun tahakkümü diye bir şey olamaz. Bizim komisyonumuz da öyle çalışmadı. Haberal ve Ergenekon tutuklularının komisyona yapılan müracaatlarını değerlendirmek için benim de Başkanlığa bir başvurum olacak. Çok açık bir haksızlık olduğu izlenimi alıyorum. Komisyonun bu sanıkları da ziyaret edip durumlarını incelemesi gerekiyor. Nasıl PKK sanıkları, adli tutuklular takip ediliyorsa ve bu tutuklulara varsa yapılmış bir eziyet bunu bulup ortaya çıkarmak komisyonun asli görevidir.”

Birdal: İzin verilmeli

CHP’li üyelere bir destek de BDP’den geldi. Akın Birdal, “Yeni düzenleme ile Adalet Bakanlığı’nın izni gerekiyor. Biz KCK operasyonlarında tutuklanan, gözaltına alınanlar ile hasta mahkumları ziyaret etmlek için Adalet Bakanı’nın iznine başvurduk. Bu izni alıp incelemelerde bulunduk. İnsan hakları komisyon üyeleri izne bağlı olmaksızın, bir takım iddiaları yerinde, doğrudan inceleyebilmeli. Bakanlık izniyle en belediye başkanlarımızı ziyaret ettim durumu çok ağır 5 hasta mahkumla da görüştük. Eğer CHP’liler de bu görüşmeleir yapmak istiyorlarsa bence verilmeli bu izin. Bu konuda bir spekülasyona da yol açılmamalı” dedi.

4 CHP’Lİ BAŞVURDU

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun CHP’li üyeleri Ahmet Ersin, Malik Ecder Özdemir, Ali Rıza Ertemür ve Çetin Soysal Adalet Bakanlığı’na başvuru yaptı. CHP’liler Prof. Mehmet Haberal, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun sağlık durumlarını kaldıkları hastanede incelemek ve tutuklularla konuşmak istiyorlar. CHP’li üyeler ayrıca Bakan Ergin’den Silivri cezaevinin şartlarından şikayetçi olan Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve emekli Albay Atilla Uğur’u da burada ziyaret etme izni talep ettiler.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KILIÇDAROĞLU,BU PANKARTI ÇOK SEVDİ

145 GÜN HAKİM BEKLEYECEKLER

'DENİZ BEY'E BÜYÜK KALLEŞLİK YAPILDI'
»  KÜRTLER, FENA KIZACAK!
»  GENELKURMAY'IN 'B' PLANI!
»  BALYOZ TUTUKLAMALARI AKP'Yİ DE ŞAŞIRTTI!
»  CHP'LİNİN EVET'İ KILIÇDAROĞLU'NU KIZDIRDI!
»  
»  BALYOZCU PAŞALAR TESLİM OLUYOR
»  "BALYOZ TUTUKLAMALARI YAŞ'A MÜDAHALE AMAÇLI"
»   BİR SUBAYDAN ÇAKMA TERÖR UZMANI ŞARLATANLARA
»  ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERME!
»  "RECEP TAYYİP ERDOĞAN BİZİ DÖVÜYOR"
»  KÜRTLER FENA KIZACAK
»  CHP'YE 3 ABUZER TRANSFERİ
»  AKP'DEN 12 EYLÜL MAĞDURLARINA 'HAYIR'
»  KILIÇDAROĞLU BÖYLE SESLENDİ: ADAM GİBİ ADAM OL!
»  HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI AŞİRETLERE SAVAŞ AÇTI
»  ÖSYM BAŞKANINA YUMURTALI PROTESTO
»  "TOPLU AĞLAMA AYİNLERİ DÜZENLİYORLAR"
»  "BADEM BIYIKLILAR ORDUSU MU KURMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?"
»  YÜZBAŞININ CENAZESİNDE TAM KADRO
»  BBC, YILMAZ BÜYÜKERŞEN KAHRAMAN İLAN ETTİ!
»  YAŞ'TA TERFİLER İÇİN ÖZEL FORMÜL!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.