Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,8552
EURO
47,6490
IMKB
10.825,000
ALTIN
4.383,200
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"KILIÇDAROĞLU'NUN OYLARINI BÖLMEK İHANETTİR"
 KILIÇDAROĞLU NUN OYLARINI BÖLMEK İHANETTİR
 
DSP'li Ahmet Tan Zeki Sezer’in yaptıkları uyarıya rağmen Ahmet Vefik Alp’i İstanbul adayı göstermekle büyük bir risk aldığını, bunun faturasını yerel seçimlerde ödeyeceğini savundu.
 
14.2.2009 - 00:08
DSP İstanbul Milletvekili Ahmet Tan 4 DSP Milletvekili ile birlikte önceki gün DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’e bir mektup yazarak İstanbul’dan DSP adına Ahmet VefiK Alp’i aday göstermemesi, bunun yerine ya kendisinin aday olmasını veya KIlıçdaroğlu’nu desteklemesini istemişti. Zeki Sezer ise, bu mektubu aldıktan hemen sonra aslında pazar günü gerçekleştireceği aday açıklama törenini öne aldı ve perşembe günü (bugün) Ahmet Vefik Alp’i İstanbul adayı ilan etti. GAZETEPORT bu gelişmelerin hemen ardından DSP İstanbul Milletvekili Ahmet Tan’la konuştu.

İşte Ahmet Tan’ın sorularımıza verdiği cevaplar:

SEZER BU KARARIN FATURASINI ÖDEYECEK, DSP OY ALAMAYACAK

-Siz dün akşam mektubunuzu açıkladınız. Bugün Sezer tam tersini yaptı. Şimdi ne olacak?

Sezer büyük bir risk aldı bu kararıyla. Bu karar partinin küçülmesine yol açacak. Dün bir gazetede bizim mektupla ilgili yapılan haberin altında 300 tane okuyucu yorumu vardı ve tamamı bizim mektupta söylediklerimizi destekliyordu. SHP Genel Başkanı Ankara’dan aday oldu. Bir partinin iddiasını ortaya koyması için genel başkanın varlığını siyaset sahnesinde kanıtlaması şart. Sayın Sezer mütevazilik yapmaya çalışıyor ama siyasette tevazuu olmaz. Sayın Sezer bunun faturasını yerel seçimlerde ödeyecek.

-Ne şekilde ödeyecek?

DSP oy alamayacak. Bu şekilde ödeyecek. Sayın Sezer mütevazilik primi yapmaya çalışıyor ama tevazuu başka bir yere gider siyasette. Sayın Sezer, “Ben başbakan olmak istemiyorum” diyor. Bu tevazu değildir.

GAZETEPORT’UN OKUYUCUSU AB GRUBUDUR, NE DEDİĞİMİ ANLAR

-Nedir? Beceriksizlik mi mesela?

Ben böyle bir şey söylemem. GAZETEPORT AB grubuna hitap ediyor. Okuyucusu AB grubu. GAZETEPORT okuyucusu anlar benim ne demek istediğimi. Sayın Sezer 2004’de, “Ben genel başkan kalayım, Yılmaz Büyükerşen başbakan adayı olsun” demişti. Bir siyasi lider partisi küçük de olsa liderlik iddiası ile yükselip, liderliğini kurumsallaştırabilir. Bir siyasi liderin iddiasının büyük olması gerekir. Sezer’in tutumu partiyi küçültür. Sayın Sezer Meclis’e de girmedi halbuki siyasetin özü Meclis’te tecelli eder. Sayın Sezer sanırım çim sahada nefesinin yetmeyeceğini düşünüyor. Sporcuyum diyor ama herhalde 30 sene önce yaptı sporu. Sayın Sezer için şimdi yeni bir fırsat daha çıkmıştı. Madem başbakan olmak istemedin, milletvekili olmadın, şimdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olma fırsatı çıktı. Bunu değerlendir.


İstanbul Avrupa’nın çoğu ülkesinden daha büyük olan bir metropol. İstanbul’u yönetmek çok önemli ve büyük bir fırsat. Ayrıca, başbakanlığın yolu da İstanbul’dan geçiyor. Sayın Sezer bunu da reddetti. DSP’de Ecevit zamanından beri idari görevlerde bulunmuş olduğu için ufku burada kalıyor olmalı. Sayın Sezer 5 aydır Meclis’i de boykot ediyordu. Meclis’in dışında durarak vatandaşın içinde olmak gibi bir felsefesi var ve Sezer belki de siyasi literatüre bu felsefesini hediye etmeye çalışıyor ama siyasi literatürde böyle bir şey yok. İstanbul’a aday olsaydı parti için büyük bir PR çalışması yapabilecekti. Hep basında yer almamaktan yakınıyor. Aday olsaydı basının ilgisi de üzerinde olacaktı. Sayın Sezer’in halk içinde tanınması için bir sürü reklam harcaması yapılıyor. Aday olsaydı reklam harcamasına gerek kalmadan tanınacaktı. Kameralar üzerinde olacaktı.

-Mektubu yazmanızın ağırlıklı nedeni Kılıçdaroğlu’na İstanbul’da destek mi, Sezer’in aday olmasını istemek miydi?

Biz çok şeyden rahatsız olduk. Aylardır bir birikim var. Sezer her demecinde her imkana sahip olan DSP örgütünden ve kadrolarından bahsediyor ama sadece kendine yakın küçük dar gruplarla çalışıyor. Herşey kendi kontrolünde olsun istiyor. Eski bakan ve milletvekillerini dikkate almıyor. Şimdi de parti dışından ve DSP ile hiç ilgisi olmayan bir ismi aday yapmak istedi. Biz bir mektup yazarak bunu engellemeye çalıştık. Madem aday çıkararak oyları böleceksin bari attığın taş ürküttüğün kurbağaya değsin dedik. Ahmet Vefik Alp için şimdi eski parayla 10 Trilyon harcanacak. Ecevit’in mirası böyle avantür yaklaşımlarla harcanamaz. Hem de, hele de böyle bir dönemde, Kılıçdaroğlu’nun oylarını bölmek millete ihanettir.

MEKTUBUN NEDENİ HEM SEZER HEM KILIÇDAROĞLU

-Mektubunuzdaki ağırlıklı duygu Ahmet Vefik Alp yerine Sezer’in aday olması mı, Kılıçdaroğlu’nun oylarının bölünmemesi miydi?

İki duygu da ağırlıklı. “Mixed feeling”, yani karışık duygu.

-Şimdi ne yapacaksınız?

Sayın Sezer şimdi aldığı kararın faturasını yerel seçimlerde ödeyecek. DSP oy alamayacak. Biz onu iş işten geçmeden uyardık. Ben 1968’de Mülkiye’deyken Ortanın Solu Derneği’ndeydim, Sayın Sezer o zaman ilkokula gidiyordu herhalde. Ecevit’in son genel sekreteriyim ben. Yasaklı olduğu yıllarda yanında kalan tek gazeteciydim. Ailece de görüşürdük Ecevitlerle.

SEZER BİZİMLE KÜSTÜ, 5 AYDIR MECLİS’E UĞRAMIYOR

-Yani?

Bu mektubu partinin sorumluluğunu hissederek yazdım. Aslında bu mektubu ilan etmeyecektik ama Sayın Sezer’in mektubu aldıktan hemen sonra aday açıklamasını öne aldığını duyunca mektubu kamuoyuyla paylaşmaya karar verdik. Sayın Sezer bizimle aylardır küstü zaten. Meclis’te yaptığımız tatlı sert eleştirilere alındığı için Meclis’te yaptığımız toplantıları iptal etti ve 5 aydır Meclis’e uğramıyordu.

DSP’DEN AYRILMIYORUM, PARTİYİ KÜÇÜLTENLER AYRILSIN

-Şimdi ne yapacaksınız? Mesela DSP’den ayrılacak mısınız?

Hayır. DSP’den ayrılmayacağım. Zeki Sezer’in makul bir çizgiye gelmesini bekleyeceğiz.

-Ama insanlar değişmez. Zeki Sezer bundan sonra neden değişsin?

Hadiseler onu o noktaya getirecek veya biz değil, partiyi dışarıdan aday ile küçültenler ayrılacak. Biz değil. Sayın Sezer, basından okudum, bizim için bölücü demiş. Sayın Sezer siyasi literatürü pek bilmediği için Ecevit’e de zamanında bölücü dendiğini bilmiyor. Biz gerçek partili olanlarla, olmayanları ayırıyoruz. Bu anlamda bölücüyüz. Evet, kastedilen buysa, biz bölücüyüz.

-İlerde Sezer ayrılırsa DSP’den, DSP ve CHP birleşir mi?

Bunu konuşmak için çok erken daha. Zamanı gelince konuşuruz bunu ama şunu söyleyeyim, CHP de büyüsün, DSP de. Türkiye büyük bir ülke. İkisi de büyüsün.

-Büyüsün de ne olsun? Birleşsinler mi?

Bunu o zaman konuşuruz.Safile USUL / GAZETEPORT


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YAZIOĞLU'NDAN SEÇMENLERİNE MESAJ!

ARINÇ, BAYKAL'DAN HANGİ AÇILIMI BEKLİYOR?

PARTİLİLERDEN KAÇMADI, AKÜ'YÜ ŞARJ ETTİ!
»  DSP'Lİ VEKİLLERDEN GENEL BAŞKAN ZEKİ SEZER'E İSYAN
»  BAŞBAKAN'IN YAŞAMAK İSTEDİĞİ KENT
»  KARAYALÇIN'DAN YAŞLILARA MÜJDE...
»  YILMAZ JAPON MODELİ PARTİ KURUYOR
»  KILIÇDAROĞLU'NA SEÇİM ŞARKISI
»  AKP KEMER SIKTI
»  'MHP'NİN KİMSEYE DİYET BORCU YOK'
»  DP'NİN İSTANBUL ADAYI BELİRLENDİ
»  CHP'DE SEÇİM GÜVENLİĞİ ENDİŞESİ
»  SAADET PARTİSİ'NİN ANKARA ADAYI VEYSEL CANDAN
»  CHP'NİN ÇANKAYA ADAYI TANIK ÇOK İDDİALI
»  DP LİDERİ SOYLU: "BAYKAL, CÜPBE'DE GİYER"
»  ULUÇ:'BU CHP'YE OY VERMEK CUMHURİYETE İHANETTİR'
»  DTP'DEN GENEL AF TALEBİ!
»  MHP'NİN İSTANBUL ADAYI AHMET TURGUT
»  MHP VE GENÇ PARTİ'DEN SEÇİM İTTİFAKI
»  CHP'DE ADAY DEĞİŞİKLİKLERİ
»  "HER MAHALLEYE KUR'AN KURSU AÇACAĞIZ"
»  'DAVOS'U SEÇİM MALZEMESİ YAPMA'
»  BBP KADİRLİ BAŞKAN ADAYI SEYYAR KEBAPÇI ALİ USTA
»  CHP'NİN ÇANKAYA KARARSIZLIĞI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.