Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,5585
EURO
45,6081
IMKB
9.102,000
ALTIN
4.285,710
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Korkut Özal Hayatını Kaybetti!
 Korkut Özal Hayatını Kaybetti!
 
Korkut Özal sabah saatlerinde evinde yaşamını yitirdi. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi Korkut Özal 87 yaşında hayatını kaybetti. İstanbul'daki evinde sabah saatlerinde hayata gözlerini yuman Korkut Özal bir dönem bakanlıkta yapmıştı. Korkut Özal'ın cenazesi 4 Kasım Cuma günü İstanbul'da toprağa verilecek.
 
2.11.2016 - 11:50

Edinilen bilgiye göre, 87 yaşındaki Korkut Özal, bugün saat 04.40'ta İstanbul'daki evinde solunum ve dolaşım yetmezliği nedeniyle vefat etti. Özal'ın cenazesi, 4 Kasım Cuma günü Fatih Camisi'nde kılınacak öğle namazına müteakip Yeni Topkapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.     

KORKUT ÖZAL KİMDİR?

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi Korkut Özal 29 Mayıs 1929'da doğdu. İTÜ İnşaat Fakültesi'nde yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra 1956 ve 1957 yılları arasında Amerika'da uzmanlık eğitimi aldı. Türkiye'ye döndükten sonra ODTÜ'de öğretim üyeliği görevinde bulundu. 1965'te kendisine profesör unvanı verildi ve Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'nde öğretim görevlisi olarak yeraldı. Siyasete atılarak Milli Selamet Partisi'ne girdi ve 1973 ile 1977 seçimlerinde aynı partiden iki kere Erzurum milletvekili seçildi. 1974'te CHP-MSP koalisyon Hükümetinde ve 1975'te kurulan I. Milliyetçi Cephe Hükümeti'nde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, 1977'deki II. Milliyetçi Cephe Hükümeti'ndeyse İçişleri Bakanı olarak görev aldı. 12 Eylül 1980 Darbesi sonrası siyasi hayattan çekildi. 25 Eylül 1980'de geçirdiği ağır bir trafik kazasının etkilerinden uzun süre kurtulamadı. İyileştikten sonra ticarete atılarak ekonomik anlamda önemli başarı sağladı. Ağabeyi Turgut Özal'ın cumhurbaşkanlığı görevini yürütmekteyken, ölümünden sonra yeniden siyasete atılarak Anavatan Partisi'ne girdi ve 1995 seçimlerinde ANAP'tan İstanbul milletvekili seçildi. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı ve AGİT Türkiye Parlamento Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1997'de kurulan Anasol-D Hükümeti'ne başta güvenoyu vermesine rağmen, bu hükümetin ANAP politikalarına ters icraatler içerisine girdiğini düşünerek muhalif bir tutum aldı. Parti içerisindeki muhalefetinin sonuçsuz kalması üzerine, 13 Ağustos 1997'de partiden istifa etti. Yeniden kurulmuş olan Demokrat Parti'ye girerek, 28 Eylül 1997 tarihinde toplanan Demokrat Parti kongresinde partinin genel başkanlığına seçildi. 22 Mart 2001'de Demokrat Parti'nin genel başkanlığından ayrıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kılıçdaroğlu: Hepiniz FETÖ’den yargılana

Yaşar Güler: Hepiniz Öleceksiniz

Demirtaş'tan CHP'ye Birleşme Çağrısı
»  4 İl'de Fetö Operasyonu!
»  Beşiktaş Salladı, Ama Yıkamadı 1-1
»   Ankara Mevsimin İlk Karı Düştü
»  Flaş.. Kılıçdaroğlu İfadeye Çağrıldı!
»  İdam , Gülen ve Öcalan'ı Kapsayacak Mı?
»  Flaş..Sınıra Zırhli Birlik Sevkiyatı
»  Rize'de Kahvehne Tarandı, 3 Ölü
»  Başbakan Yıldırım'dan Flaş Açıklamalar
»  "Ya Referandum, Ya Erken Seçim"
»  Kışanak'ın Koltuğuna Kayyum Atanacak!
»  Özel Kuvvetlerde Bir İlk!
»  Pana Film'den Necati Şaşmaz Açıklaması
»  ABD'de Gülen'in Yüreğini HoplatanGelişme
»  "İdam İçin AKP Hazırsa MHP Dünden Hazır"
»  Dağlıca'dan Acı Haber
»  Hükümetten Cumhuriyet Yorumu
»  Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Ankara Bürosunda
»  MHP'li Vekilden Cumhuriyet Yorumu!
»  Polis Adaylığı Sınav Sonuçları Açıklandı
»  CHP'li Vekillerden Cumhuriyete Destek
»  Karatay Açıkladı: Volkan Neden Gol Yiyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.