DOLAR
49,942
▲%0.07
EURO
55,764
▼%-0.26
ALTIN
6222,90
▼%-3.56
BIST-100
10760
▼%-3.64
Ankara hava durumu8/17°
FacebookXInstagramYouTube

Meclis BaşkanI Kim Olacak?

Yıldırım 18 Şubat'tta istifa ederse adaylık seçimleri 19-23 Şubat arasında yapılabilir

  • | Medya Spot

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı açıklanmasının ardından TBMM Başkanlığı’ndan istifa edip etmeyeceği merak edilen TBMM Başkanı Binali Yıldırım, istifa edeceğini açıklaması parti içi kulisleri hareketlendirdi. Yıldırım’ın, istifa tarihi olarak adayların il ve ilçe seçim kurullarına verileceği 19 Şubat’tan bir gün öncesine, 18 Şubat’a işaret etmesiyle birlikte parti içinde yeni TBMM Başkanı’nın kim olacağı ve seçim takvimi konusunda hareketlilik başladı. Kulislerde Meclis Başkanlığı için  AKP Grup Başkanı Naci Bostancı'nın ismi öne çıkıyor.
 
Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, Bostancı’nın yanı sıra TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ ve AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’ın da adı geçiyor.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde milletvekillerinin görüşünü alması bekleniyor.
Öte yandan Yıldırım’ın 18 Şubat’ta istifa etmesi durumunda TBMM Başkanlığı seçimi için adaylık başvuruları 19-23 Şubat günleri arasında yapılacak. Seçim için turlar ise 24-28 günleri arasında gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz