DOLAR
49,947
▲%0.08
EURO
55,982
▲%0.13
ALTIN
6395,36
▼%-0.89
BIST-100
10949
▼%-1.94
Ankara hava durumu10/17°
FacebookXInstagramYouTube

"Merkez Bankası Faiz İndirecek"

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, Merkez Bankası'nın faiz indireceğini belirterek "Belki bir miktar kurda yükseliş yaşanabilir" dedi.

  • | Medya Spot

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün saat 14:00'te faiz kararını kamuoyu ile paylaşacak.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, faiz indirimine gidileceğini ileri sürdü.


Merkez Bankası'nın faizde 100 baz puan indirime gideceğine ilişkin beklentisi olduğunu söyleyen Babuşcu, "Merkez Bankası, politika faizini yüzde 13'ten yüzde 12'ye çekecek. Cumhurbaşkanı da rezervlerimizin güçlendiğini söyleyerek, bir alt yapı oluşturdu" dedi.

Gazete Durum'dan Deniz Dalgıç'a konuşan Şenol Babuşcu, faizin yüzde 13 ile 12 olmasında bir fark olmadığını belirtirken, "Belki bir miktar kurda yükseliş yaşanabilir" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz