Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"MİLLETVEKİLLERİ BÜTÜN SORULARI MALİYE BAKANI'NA SORUYORLAR"!!
 MİLLETVEKİLLERİ BÜTÜN SORULARI MALİYE BAKANI NA SORUYORLAR !!
 
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, TBMM Genel Kurulu'nda, 58 soru önergesine 1 saat 20 dakikada cevap verdi. Önergelerin okunması 1.5 saat sürdü. Unakıtan, ''Herkes geliyor, Maliye Bakanı'ndan para istiyor. Maliye Bakanı para bakanı... 'Maliye Bakanı söz verdi' diyorlar. Ben kimseyi söz vermedim. Ben artık söz vermemeye söz verdim'' diye konuştu.
 
9.3.2005 - 00:05
Maliye Bakanı Unakıtan, önergeleri cevaplamak üzere kürsüye gelince, ''Milletvekilleri, bütün sorularını Maliye Bakanı'na soruyorlar'' diye espri yaptı.
     
     Unakıtan, 2003, 2004 ve 2005 yıllarında Ankara Kulübü'ne Maliye Bakanlığı bütçesinden ödenek ayrılmadığını bildirerek, ''2005 bütçesinde de dernek ve vakıflar için ödenek konulmadı. Bütçeyi zaten zor denkleştiriyoruz bir de oraya para, buraya para... Ne olacak bunun sonu...Artık hiçbir yere 5 kuruş vermiyoruz'' diye konuştu.
     
     SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaşlarında enflasyonun üzerinde artış sağladıklarını belirten Unakıtan, bir başka soruyu yanıtlarken, THY'nin dünya havayolları arasında karlı kuruluşlardan biri olduğunu söyledi. Unakıtan, THY'nin halka arzında 5 kat talep aldıklarını hatırlattı.
     
     Bakan Unakıtan, yeni bir motorlu taşıtlar vergisi kanunu hazırlamayı düşünmediklerini belirterek, daha önce alınan ek vergilerin 2004 yılında mahsuplaşma yoluyla geri ödemesinin yapıldığını vurguladı.
     
     LOJMAN
     
     Milletvekili lojmanlarının satışı hakkında da bilgi veren Unakıtan, çok katlı iki blok ile 15 işyeri ve 23 villanın satıldığını söyledi.
     
     Eti Alüminyum A.Ş'nin bu yıl özelleştirme ihalesine çıkarılacağını bildiren Unakıtan, TMSF'nin elindeki şirketlerin en kısa sürede satılmasının arzu edildiğini ifade etti.
     
     VERGİ BARIŞI
     
     Bakan Unakıtan, vergi barışı uygulamasından yararlananların sayısının arttığını bildirerek, 4.7 katrilyon lira tahsil ettiklerini açıkladı.
     
     Tütün üretimi ile ilgili soruları da yanıtlayan Unakıtan, geçmişte popülizm yapılarak, bütçeye getireceği yük düşünülmeden tütün alımı yapıldığını öne sürerek, şöyle konuştu:
     
     ''70 milyon vatandaştan alınan vergilerin nasıl harcanacağı düşünülmeden 'damda yetişen tütünü bile alırız' denilmiştir. Hiç düşünülmemiş bunun parasını kim ödeyecek... Siyaset bezirganları sağda solda konuşup bol bol söz veriyor. Halkın cebinden çıkan paraya sahip çıkacağız. Mali disiplin bu. Halkın cebinden çıkanı tekrar halka harcayacağız. Birilerinin yattığı yerden para kazanmasına izin vermeyeceğiz.'' Unakıtan, TEKEL depolarında 12 milyon 720 bin kilogram ihtiyaç fazlası tütün bulunduğunu bildirerek , ''Herkes geliyor, Maliye Bakanı'ndan para istiyor. Maliye Bakanı para bakanı... 'Maliye Bakanı söz verdi' diyorlar. Ben kimseyi söz vermedim. Ben artık söz vermemeye söz verdim'' diye konuştu.
      
    BELEDİYELER
     
     Unakıtan, belediyelere yapılan yardımlarda parti ayrımı yapılmadığını ifade ederek, ''Belediyeler hizmet yeridir. Belediyenin partisi olmaz. Sayın Başbakan, yapılan yardımları bizzat denetliyor'' dedi.
     
     KDV indirimi ve kayıt dışı ekonomi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü anlatan Unakıtan, değerli taşlar ve altından KDV alınmadığını ancak, yüzde 6.7 ÖTV alındığını söyledi. Değerli taşların teşvik edilmesiyle Türkiye'nin bu alanda dünya ikinciliğine yükseldiğini belirten Unakıtan, ihracatın artmasıyla bu alanda Türkiye'ye milyarlarca doların geleceğini söyledi.
     
     BUSH'UN ZİYARETİ
     
     Maliye Bakanı Unakıtan, ABD Başkanı George W. Bush'un, 26-29 Haziran 2004 tarihleri arasında NATO zirvesi için Türkiye'ye geldiğini hatırlatarak, kendisine diğer devlet adamlarından farklı bir muamele ve masraf yapılmadığını kaydetti.
     
     Bakan Unakıtan, 1 saat 20 dakika süren konuşmasının ardından milletvekillerine, ''Bir daha bu kadar soru sormayın, ben de sizi bu kadar meşgul etmek zorunda kalmayayım'' diye espri yaptı.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAYKAL'DAN İNGİLTERE PARLAMENTOSU'NA MEKTUP...

MİLLETVEKİLLERİNE KONUŞMA YASAĞI!!

EMİNE ERDOĞAN'A PROTESTO!!!
»  ÇELİK'İN SİİRT FIKRASINA CHP'DEN TEPKİ
»  BAYKAL: "RAKI OLAYINDAN İKTİDAR SORUMLU”
»  LİDERLERDEN KADINLAR GÜNÜ MESAJI... BAYKAL, KADINLARDAN ÖZÜR DİLEDİ, ERDOĞAN,"AYRIMCILIK, IRKÇILIKTAN BETER"DEDİ...
»  ERDOĞAN: ''KURUMLAŞMIŞ BİR CİNSİYET AYRIMCILIĞI YOK''
»  ERDOĞAN'DAN KARİKATURİSTLERE UYARI!!
»  FLAŞ...FLAŞ...FLAŞ... AKP'DEN BİR İSTİFA DAHA... YOZGAT MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDEMİR İSTİFA ETTİ
»  CHP'DE MUHALİFLER ORTADA KALDI
»  BAYKAL ANJİYO OLDU...
»  DSP'DEN CEMİL ÇİÇEK'E YILDIRIM GİBİ CEVAP GELDİ
»  POLİS MECLİS BAŞKANI ARINÇ'I HAYVAN HIRSIZLIĞINDAN ARAMIŞ
»  ERDOĞAN:"PANİĞE GEREK YOK"!!
»  CANAN ARITMAN'DAN TBMM BAŞKANI'NA BİBER'Lİ PROTESTO!!!
»  CHP, ABD KARŞITLIĞININ NEDENLERİNİ ARAŞTIRDI...
»  BAYKAL,CHP'NİN ERMENİ RAPORUNA ERDOĞAN'DAN DESTEK İSTEYECEK...
»  NEVZAT YALÇINTAŞ: "CUMHURBAŞKANLIĞI'NA ADAYIM"
»  ZEKİ SEZER: "OKULLARDA BAĞLAMA DERSİ VERİLSİN"!!
»  ERGEZEN'DEN BELEDİYE BAŞKANINA FIRÇA!!
»  AKP PERSONELİNE ZORUNLU MAL BİLDİRİMİ!!!
»  BAKAN COŞKUN: TSE'DE RÜŞVETE EL ATTIM. ÖLÜM TEHDİTLERİ ALDIM
»  ERDOĞAN: TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKA'DA ATTIĞI ADIMLAR BAZILARINI ŞAŞIRTIYOR"...
»  ''YALOVA'DA İSRAİL'E KİMYASAL SİLAH ÜRETİLİYOR''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.