DOLAR
50,048
▲%0.06
EURO
56,480
▲%0.48
ALTIN
6640,84
▲%1.61
BIST-100
11478
▼%0
Ankara hava durumu9/11°
FacebookXInstagramYouTube

"O Kararı Veren Hakim, hakim Değil"!

197 bin lira tazminata mahkûm edildi; Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum geldi: O kararı veren hakim, hakim değil!

  • | Medya Spot

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınları tarafından Man Adası'nda bulunan bir off - shore şirkete para aktarıldığı iddiasına ilişkin davada 197 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, kararı veren hâkimi eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının Man Adası iddialarına ilişkin 197 bin lira tazminata mahkum olmasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "18 milyon dolara ne aldın? Bunların yanıtı yok. O kararı veren hakim de hakim değil zaten" dedi. CHP lideri, şöyle devam etti:

"18 milyon dolar gerçek mi? Gerçek. Man Adası’na para transferi oldu mu? Oldu. Man Adası’ndaki şirketin kuruluş bedeli 1 sterlin mi? 1 sterlin. Kendisi de itiraf etti bunu. E ne bu tazminat? Hangi gerekçeyle? Beni korkutmak için."

"Talimat alan yargıç, parayla beni korkutacağını sanıyor"
Davayı Türkiye'de olmasa bile AİHM'de kazanacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bütün belgeleri doğru. Savcının yazısı var. Soruyor Halk Bankası’na ‘Bunlar size mi ait?’ ‘Evet bize ait.’ MASAK’a soruyor: ‘Bunlar doğru mu? Evet doğru.’ Bunlar ne için? Beni korkutmak için. Talimat alan yargıç, parayla beni korkutacağını sanıyor. Biz parayla, pulla korkmayız. Biz namuslu adamlarız" dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz