Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,5177
EURO
47,6289
IMKB
10.689,000
ALTIN
4.386,310
 
Hava Durumu ANKARA
23 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"OKUL SALDIRISINDAN HAMAS SORUMLU"
 OKUL SALDIRISINDAN HAMAS SORUMLU
 
İsrail Ordusu Sözcüsü General İlan Tal, çok sayıda insanın ölümüne yol açan Gazze’deki BM okuluna saldırısından Hamas’ı sorumlu tuttu. “Size ateş açılırsa karşılık verirseniz” diyen Tal “Hamas’tan hesap sorulması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 
8.1.2009 - 15:05
Türkiye’nin de katkıda bulunacağı bir uluslararası gözlemci gücü olasılığına ve operasyonların ikili askeri işbirliğine etkisi konusunda “Biz askeriz, bunlar siyasi sorular, hükümete sorun” diyerek yorumlamaktan kaçınan Tal, “İsrail kamuoyunun, Türkiye ve Türk halkına çok takdir ettiğini düşünüyorum” demekle yetindi.
Gerek Türk polisi, gerek İsrail güvenlik görevlilerinin olağanüstü güvenlik önlemlerini sürdürdüğü İsrail Büyükelçiliği’nde düzenlenen video konferansı sırasında bir grup Türk gazetecisinin sorularını yanıtlayan General İlan Tal, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü operasyonların ana amacının, Hamas’ın roket saldırılarının hedefi olan İsrail’in Güneyindeki sivillerin güvenliğinin sağlamak olduğunu söyledi.
Operasyonların planlandığı gibi yürüdüğünü, “esas hedefe ulaşılıncaya kadar operasyonları sürdürme niyetinde oldukları”nı belirten Tal, “İsrail bilinçli olarak sivilleri hedef almıyor. Hamas, sadece İsrail'lilerin değil, kendi halkının hayatına değer vermiyor. Bu duruma son vermeye kararlıyız ve bunun için ne kadar güç gerekirse o kadar güç kullanırsınız. Gerekli olduğu kadar devam etmeye kararlıyız” şeklinde konuştu.
-BM OKULUNA SALDIRI
General Tal, operasyonların öncesi sivilleri uyardıklarını da vurguladığı video konferansı sırasında bir soru üzerine de İsrail güçlerince vurulan BM okulu için “Okul olayı, Hamas’ın halkı kalkan olarak kullanmasının trajik bir örneği” ifadesini kullandı. Tal, yaptıkları soruşturmanın okul alanında bir Hamas grubunun bulunduğunu, olaydan Hamas militanlarının sorumlu olduğunu gösterdiğini, bu konuda çok emin olduklarını belirterek “Size ateş açılırsa, karşılık verirseniz” dedi. Tal “Bunun için Hamas’tan hesap sorulması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine ateşlenen roketler için “münferit bir olay olduğunu düşünüyoruz. Yorum yapmak için çok erken” diyerek herhangi bir şey söylemekten kaçınan Tal, büyük sivil kayıplara dikkat çekilerek “Hamas için 'terör örgütü' diyorsunuz ama İsrail bir devlet olduğuna göre uluslar arası hukuka göre hareket etmesi gerekmez mi?” yolundaki soruya “Hamas terör örgütü ve biz demokratik bir ülkeyiz. Biz uluslar arası hukuka uygun bir biçimde hareket ediyoruz. Uluslar arası hukukun bir ülkenin saldırıldığında kendi savunmasına olanak tanıyor” karşılığını verdi.
Bir sivilin hayatının İsrailli olsun, Filistinli olsun, değerli olduğunu da vurgulayan Tal, “Hayat önemlidir. Biz sadece misilleme yapıyoruz ve hedefimiz Hamas militanları” dedi.
General Tal, İsrail’in operasyon sırasında kullandığı silahlara ilişkin bir soruya “Biz sadece uluslar arası hukuka göre meşru olan ve diğer Batı ülkelerince kullanılan silahları kullanıyoruz” yanıtına verdi. “Bu durumu Hamas tetikledi. Başka seçeneğimizin olmadığını düşünüyoruz.”
-TÜRKİYE İLE ASKERİ İŞBİRLİĞİ KONUSU-
Bu arada, İsrail Ordusu Sözcüsü Tal, bir uluslararası gözlemci gücünün konuşlandırılması ve bu güçte Türkiye’nin de yer almasına ilişkin bir soruya “Bu hükümet için bir soru. Biz demokratik bir ülkeyiz ve bu konularda talimatların hükümetten alıyoruz” diyerek yanıtlamak istemedi.
Tal ayrıca, Gazze operasyonlarının Türkiye ile yoğun askeri ilişkiler ve işbirliğini etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin bir soruyu da aynı gerekçe ile yanıtlamaktan kaçınan Tal “İsrail kamuoyunun, Türkiye ve Türk halkına çok takdir ettiğini düşünüyorum" demekle yetindi.(ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MALİYE'DEN KILIÇDAROĞLU'NA MEY İÇKİ YANITI

TÜRK KIZILAY'INDAN GAZZE'YE 5 TIR YARDIM

ANKARA'DA SÜRPRİZ BULUŞMA
»  DİYANET'TEN FİLİSTİN'E YARDIM KAMPANYASI
»  -“BALLI TAKAS” MECLİS GÜNDEMİNDE
»  PARTİLERİN KASASINA HAZİNE YARDIMI
»  AKP'DEN BAYKAL'IN SÖZLERİNE YANIT
»  10. DALGA AVRUPA MEDYASINDA
»  TCK'YA DENİZ FENERİ AYARI
»  EMİNE AYNA HAKKINDA FEZLEKE HAZIRLANDI
»  BAYDEMİR'İN SÖZLERİNE İNCELEME
»  FLAŞ.. KOMUTAN GEZİSİNİ İPTAL ETTİ
»  ANKARA'DAN LİVNİ'YE RET
»  KANANOĞLU'NDAN MUSKA SÜRPRİZİ
»  TSK, KARARINI CUMHURBAŞKANI GÜL'E İLETECEK
»  ORTADOĞU'DA YÜKSEK GERİLİM, İSRAİL, LÜBNAN'A ATEŞ AÇTI
»  DEMİREL'İN SAĞ KOLU KÖŞK'E BAŞ DANIŞMAN
»  "ERGENEKON DİPSİZ KUYU, HER ÖNÜNE GELENİ İÇİNE ALIYOR"
»  KARA LİSTEDEKİLERE 6 AY SÜRE
»  POLİSLE İLGİNÇ DİYALOG
»  DEVLETİN İÇİNDEKİ DERİN HESAPLAŞMA
»  KOMUTAN EŞLERİ TUNCER KILINÇ'IN EVİNDE
»  BU PARALAR NEYİN KARŞILIĞINDA ALINDI?
»  DURAK'A TRANSFER CEZASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.