Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9158
EURO
44,0192
IMKB
9.475,000
ALTIN
4.123,070
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'ORDU'NUN GİDEREK İSLAMLAŞTIĞ'I İDDİA EDİLDİ!
 ORDU NUN GİDEREK İSLAMLAŞTIĞ I İDDİA EDİLDİ!
 
Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerdeki kriz sürerken İsrail’in eski İstanbul Başkonsolosu Moti Amihai, Türkiye’nin son dönemde bir “politika değişikliği”ni yaptığını, bunun arkasında da
 
15.10.2009 - 19:30

“Ordunun giderek İslamlaşması, Suriye ile ilişkilerin güçlendirilmesi ve azalan AB üyelik şansına ilişkin kaygıların bulunduğunu” iddia etti.

Moti Amihai, Kudüs’teki İsrail Dışişleri Bakanlığı’nda İsrail ile İngiliz heyetleri arasında yapılan bir strateji toplantısında Türkiye ile yaşanan sorunlarını değerlendirirken Ankara’nın son dönemde bir “politika değişikliği”ni yaptığı öne sürerek bu “değişiklik”in arsasında “Ordunun giderek İslamlaşması, Suriye ile ilişkilerin güçlendirilmesi ve azalan AB üyelik şansına ilişkin kaygıların bulunduğunu” iddia etti.

Amihai’nin değerlenirmesini internet sitesinde aktaran Yedioth gazetesinin söz konusu toplantı ile ilgili şu savlara yer verdi:“Toplantıda Türkiye’nin çizgisi için sunulan diğer bir izah, şimdiye kadar dengeleyici bir kurum olan ordunun üst düzey görevlerinin, giderek artan bir biçimde dindar Müslümanlarla doldurulmasıdır.Amihai, büyüyen İslamlaşma eğilimi ve Suriye ile derinleşen bağların, Erdoğan hükümetinin, Türklerin, İsrail, Filistinli ve Suriyeliler arasında arabuluculuk yapamayacağı hissiyatının sonucu olduğunu da söyledi.”Haberde son günlerde ikili ilişkilerde “ciddi bir tırmanma”nın yaşandığı vurgulanırken bu çerçevede İsrail’in katılması öngörülen “Anadolu Tatbikatı”nın iptaline ile TRT1’de yayımlanan “Ayrılık” dizisine protesto amacıyla İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın Türk Büyükelçiliği Maslahatgüzarını Bakanlığa çağırmasına dikkat çekti.

 ANKA



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECLİS'TE ÇETE KAVGASI

İDRARLA ÇALIŞAN ARABA!

DİZİNİN YAPIMCISI SORDU: "BU OLAYLAR YAŞANMADI MI"?
»  DTP'LİLERDEN YOL HARİTASI İÇİN OTURMA EYLEMİ!
»  TELEFON DİNLEMELERİNİ İNTERNETE SIZDIRMAYA SORUŞTURMA YOK!
»  ÖCALAN'DAN YENİ HAMLE
»  ANKARA'DA DOMUZ GRİBİ VAK'ASI 15'E ÇIKTI
»  FLAŞ.. MECLİS'TE ÇETE KAVGASI
»  AĞLAYAN ERKEKLERİN SAYISI ARTIYOR
»  "BAŞBAKAN'IN TELEFON ETMESİNE GEREK YOK"
»  FRANSA'NIN CEM UZAN ŞARTI
»  BUGÜN SEÇİM OLSA NE OLUR?
»  HORİZON 1 DÖNÜŞ YOLUNDA
»  ÇÖP KAMYONU GECEKONDUYA DALDI, , 2 KİŞİ ÖLDÜ
»  TECAVÜZ BEBEĞİNİ DOĞURTUP SATTILAR!
»  İŞSİZ SAYISI KÜÇÜK DE OLSA AZALDI
»  BAYKAL'IN KAMERA ŞARTINA ERDOĞAN NE DEDİ?
»  EL BOMBALI ÖLÜMDE ÜRPERTEN İFADELER
»  MHP'DE AŞK DEPREMİ!
»  İSRAİL İLE ŞİMDİ DE DİZİ KRİZİ!
»  PKK'YA BÜYÜK DARBE
»  "ÖZELLİKLE NEDEN İSVİÇRE SEÇİLDİ?" SORULDU!
»  "TÜRKİYE'Yİ PARÇALAYIN ARTIK" DEMEDİĞİ KALDI
»  TÜRKİYE'NİN RAPOR TEPKİSİ..!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.