Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2289
EURO
44,7145
IMKB
9.020,000
ALTIN
4.149,160
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"PKK'DAN KORKUP OY VERDİLER"
 PKK DAN KORKUP OY VERDİLER
 
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Brüksel'deki İstanbul Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında DTP'yi AB'ye şikayet etti.
 
1.4.2009 - 16:04
TEHDİTLE OY
Bağış, yerel seçimlerde Ak Partii'nin Güneydoğu Anadolu'daki oy kaybıyla ilgili bir soruya şöyle cevap verdi:

"Maalesef Güneydoğu Anadolu bölgesinde seçime 2 parti girdi. Diğer partilerimiz neredeyse pek girmediler, ya aday göstermediler ya da çok düşük profilli adaylarla girdiler. Orada DTP'nin kendisine rakip olarak gördüğü tek parti AK Parti'yde . Ve Ak parti'nin adayları, ilçe ve il başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, sandık müşahitlerine kadar birçok arkadaşımızın tehdit aldığını sizler de daha evvelki açıklamalardan zaten duymuşsunuzdur.

"ELİMİZDE TUTANAKLAR VAR"
Seçim gecesi Güneydoğu'nun bazı illerinde de maalesef bildiriler dağıtıldı. O bildirilerde insanları alenen tehdit eden ifadeler kullanıldı. Bunlar zaten güvenlik güçlerimizin, valiliklerimizin bilgisi dahilinde. O konuda zannediyorum gerekli çalışmalar da yapılıyor. Bunun dışında seçim günü de bazı sandıklarda birtakım baskılar uygulandı. İnsanların hür iradeleriyle oy kullanmalarına kısıtlamalar getirmek için çabalarda bulunuldu. Bunların hepsi kayıtlarda var ve bunların birçoğuyla ilgili tutanaklar da var."

MUHALEFETE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI
Egemen Bağış, bugüne dek görüştüğü tüm muhalefet temsilcilerinin Türkiye'nin AB üyelik hedefine destek beyanında bulunduklarını anlatarak, gelecek 3 yıla yakın seçimsiz dönemde özellikle anayasa değişikliği gerektiren reformlarda destek istedi.

Hükümetin uzlaşma çağrılarına muhalefet partilerinin bugüne dek olumlu cevap vermemesini "seçim atmosferine" bağlayan Bağış, "Muhalefet partilerinin (Türkiye'nin AB üyeliğine destek) beyanlarının arkasında durmalarını beklediğini" dile getirdi.

Bağış, hükümetin özellikle kamu denetçiliği, yargı reformu, Avrupa Konseyi Venedik Komisyonu'nun siyasi partiler yasasıyla ilgili Türkiye'ye tavsiyeleri ve yolsuzlukla mücadele stratejisi gibi konularda muhalefetin desteğini beklediğini ifade etti.

Devlet Bakanı Bağış, AB'nin Ukrayna'nın bazısı 40 yıllık doğal gaz boru hatlarının yenilenmesi için finansman sağlamasının Nabuccu projesinden vazgeçildiği anlamına gelip gelmediğinin sorulması üzerine, "Sadece Nabucco değil, bunun gibi 10 tane daha proje gerçekleşse Avrupa'nın 20 yıl sonraki (doğal gaz) ihtiyacı ancak karşılanır. Onun için Nabucco bir boru hattının elden geçirilme kararıyla gözden çıkarılacak kadar basit bir proje değildir. Nabucco önemli bir projedir ve biz Türkiye olarak buna destek veriyoruz. Nabucco'yla ilgili sorun Türkiye'den kaynaklanmıyor. Sorun gerek bu hatta verilecek gazın bulunması, gerekse gazı satın alacak ülkelerin bu projenin gerçekleşmesi için gerekli altyapı fonlarını ayırmasıyla alakalı. Türkiye bütün bu enerji projelerinde çözümün parçasıdır ve böyle olmaya devam edecektir" dedi.

VİZESİZ SEYAHAT
Bağış, Avrupa Adalet Divanı'nın Türk vatandaşlarıyla ilgili vize kararının AB Komisyonu ve AB üyesi ülkelerce değerlendirildiğini belirterek, "Buradaki süreç 'bu karar sadece Avrupa'ya yük taşıyan kamyon şoförlerini kapsar' deme noktasıyla 'bundan böyle hiçbir Türk'e Avrupa Birliği'nin hiçbir üyesi vize uygulayamaz' yelpazesi arasında gelgitlerimiz var. Biz Türkiye'nin ve vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu korumak için, ne aldanan ne aldatan olmak için elimizden gelen çabayı sürdürüyoruz. Burada devletin bütün birimleri bir eşgüdüm içinde hareket ediyor" diye konuştu.

TIR şoförü Mehmet Soysal'ın açtığı davada Avrupa Adalet Divanı'ndan görüş isteyen Alman yargısının nihai kararında nasıl bir yorumda bulunacağının önem taşıdığını anlatan Bağış, şunları kaydetti:
"Şu aşamada 'bu konu şurada noktalanır' ya da 'şurada uzlaşılır' deme noktasına daha mesafe var. Yani öncelikle iş amacıyla gidenlerin, iş amacıyla gittiğini belirleyecek kurumun tespit edilmesi lazım. Bu Türkiye'deki ticaret odaları mı olacak, Türkiye'deki Çalışma Bakanlığı mı olacak ya da bahsi geçen ülkelerin ataşelikleri mi olacak yoksa konsolosluk bölümleri mi olacak? Çok fazla bilinmeyeni olan bir denklem, ama şu anda üzerinde çalışılıyor."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ENKAZI BULAN KÖYLÜLERE İNCELEME YOK

ERDOĞAN'DAN SABAH'A SERT YALANLAMA

ÇİÇEK'TEN SEÇİM SONUÇLARIYLA İLGİLİ TEPKİ ÇEKEN SÖZLER
»  HELİKOPTER KAZASINI BU KASET ÇÖZEBİLİR
»  EMEKLİLER, İLAÇTA KDV İSTEMİYOR
»  OBAMA İLE GÖRÜŞME KRİZİ ÇÖZÜLDÜ
»  ADANA'DA İŞLER ARAP SAÇINA DÖNDÜ
»  TÜRKİYE'NİN BÜYÜME HAMLESİ BİTTİ
»  FAZIL SAY'DAN BAYKAL'A MEKTUP
»  KÖYLÜLER, HELİKOPTERİ BULDU, SUÇLU OLDU!
»  AKP, MYK'DE HATALARI TARTIŞTI
»  ŞENER'E GÖRE ERDOĞAN'IN YENİ TÜRKÜSÜ
»  HELİKOPTER PİLOTO UYARMIŞ AMA!
»  TÜBİTAK'TA GİZLENEN OLAY
»  TÜM BAKANLAR İSTİFASINI VERDİ
»  "HELİKOPTERİN YERİ ANINDA BULUNABİLİRDİ AMA..!"
»  YAZICIOĞLU'NUN AĞLATAN ŞİİRİ
»  SP'DEN AKP'YE ZEHİR ZEMBEREK ELEŞTİRİ
»  HER YERDEN KAYIP OY ÇIKIYOR
»  CHP'Lİ BAŞKAN ADAYINI HASTANELİK ETTİLER
»  İL İL SEÇİM İTİRAZLARI
»  ERGENEKON CEZAEVİNE ERGENEKON OPERASYONU
»  KARAYALÇIN'DAN SERT ELEŞTİRİ
»  126 BİN OY YENİDEN SAYILACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.