Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"SADECE EVİNDE OTURAN BAŞBAKAN DEĞİLİM"
 SADECE EVİNDE OTURAN BAŞBAKAN DEĞİLİM
 
Başbakan Erdoğan, İzmir'de 9 Eylül Üniversitesi'nin 2009-2010 eğitim-öğretim yılının açılışında konuştu
 
1.10.2009 - 07:35

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Türkiye’nin geldiği bu noktadan sonra sosyal devlet ilkesinden geriye dönüş söz konusu olamaz. Hatta bu ilkelerin zayıflatılmasına dahi göz yummayız. Bir Başbakan olarak ben mahalle aralarında sokak aralarında kapı çalan bir insanım ve bunu yaparken sosyal devlet olmanın ilkesi gereği yapıyorum. Arkadaşlarımla beraber bunu yapıyorum. Sadece evine oturup yada Ankara’ya yerleşip oradan ülkeyi izleyen bir Başbakan da değilim. 81 vilayetin her birine 3 defa gittim. Bakanların yanıma takıp şantiyeleri geziyorum.

 

Bana anlatılması bana yetmez, yerinde göreceğim. Hızlı tren çalışıyor mu? İnşaatlar devam ediyor mu, bölünmüş yollar devam ediyor mu? Yoksa bürokrat gelir raporu koyar her şey yapıldı der. Teoriyle pratiği eğer buluşturacaksak uygulamayı yerinde görmek zorundasınız.

 

Dört temel taş üzerinde Türkiye’yi yükselteceğiz dedik, birincisi eğitimdir, sağlık iki numara, adalet üç numaradır, emniyet dört numaradır.

 

Bütün bu adımlar atılırken biz bu dönemde, bir milli birlik projesinin adımını attık ve bir açılım sürecini başlattık. Terör artık son bulsun istiyoruz. Terör artık son bulsun istiyoruz. Ülkemizi oluşturan hangi etnik grup varsa onların sorunları var. Alevi vatandaşlarımızın sorunları var, azınlıkların sorunu var, üniversitelerimizin sorunları var adımlar atmamız lazım.

 

Bütün bunları sıfırlayabilir misiniz? Hayır. Ama minimize edebiliriz. Bunu bir mutabakat veya azami mutabakat zemininde çözmek durumundayız. Büyük bir devlet bu açılımlardan bir şey kaybetmez.

 

Türkiye son 30 yılını bu tartışmalarla geçirmeseydi bugün nerelerdeydi? 30 yıl boyunca mesaimizi enerjimizi kaynaklarımızı, doğu ve güneydoğu’daki meselelere aktarmasaydık, bugün nasıl bir ülkede yaşıyor olurduk?

 

Bugün Dokuz Eylül Üniversitesi, bu şehrin güzelleşmesinin en önemli itici gücü olmuştur. Aynı şekilde Bitlis’te Mardin’de Iğdır’da 1980’lerde üniversiteler kurulsaydı, o kentlerin görünümü bugünkü gibi olur muydu? İnanın olmazdı. Oralardaki yaşam şekli değişirdi.

 

Bir ilimizdeki bir bölgemizdeki sorunlar hiç kaçınılmaz olarak diğer illerimizin tamamını etkiliyor. İşsizlik yoksullukta etkiliyor.

 

Türkiye 21. yüzyılda bu meseleleri tartışarak kaybedemez. Türkiye’nin bu meselesini çözmek durumundayız. Son derece samimi şekilde kararlılıkla yola çıktık. Kazanan 81 vilayetimizin tamamı olacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

 

İzmir’li nice annenin de gözyaşı döktüğünü, İzmir’de nice ocaklara ateş düştüğünü biliyoruz ve kazanan İzmir’li anneler olsun istiyoruz. Terörle mücadeleden taviz vermek mümkün değil. Aynı zamanda hiç kimse kendisini hukukun üstünde göremez.

 

Suçla mücadelemizi sürdürecek ama asla ve asla hukuktan taviz vermeyeceğiz.

 

Özgüven son derece önemli. Aynı zamanda umutlarınızı taze tutmanızı bilhassa rica ediyorum.

 

Bir gerçeği açıkça vurgulamam gerek. Her üniversiteyi bitiren veya tüm halk iş sahibi olur diye bir kaide yok. Dünyanın hiçbir yerinde ABD başta olmak üzere, halkının tümüne iş sağlamıştır diye bir gerçek yok. İspanya gibi bir ülke yüzde 18 işsizlikle baş başa. Biz ise yüzde 13’teyiz.

 

Tabiî ki mücadelemizi vereceğiz. Göreve geldiğimde yüzde 10.7’ydi ama şu anda krize rağmen yüzde 13’teyiz. Bunu mutlaka tek haneye düşürmek zorundayız.

 

Yıllarca eğitimin öneminden gençlerimizin öneminden herkes bahsetti. Ama gençliği geleceğe hazırlamak konusunda taşın altına elini koymadı. Biz eğitim söz konusu olduğunda hiçbir mazeret kabul etmeyiz. Biz eğitimi bütçeden en fazla pay alan kalem haline getirdik.

 

Dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına girebilmek için ARGE ve yenilik çalışmalarının hayati bir önemi olduğunu düşünüyoruz. Bu dönemde 63 yeni üniversite kurduk. 81 ilimizin tamamını üniversiteye kavuşturduk. 81 bin yeni kadro açtık.

 

Sadece ormanın dışındaki ağaca bakarsak o bizi yanıltabilir. Akademisyen ihtiyacımızı karşılamak için başta ABD olmak üzere, öğrencilerimizi gönderiyoruz. Bugüne kadar 1585 öğrencimizi Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla, 285 öğrencimizi de YÖK vasıtasıyla lisans üstü ve doktora çalışmaları için yurt dışına gönderdik.

 

Size bir de müjde vereyim. 9 Eylül Üniversitesi’nin Denizcilik Yüksekokulu bir fakülte haline geldi ve artık imzadan çıktı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


LİCE'DE KAHREDEN SESSİZLİK

TEZKERE, 6 EKİM'DE MECLİS'TE

HER ŞEYİ BİLEN ADAM GÖZALTINDA!
»  EMEKLİ ALBAY'DAN SİTE'DE DARBE
»  KILIÇDAROĞLU'UNDAN YENİ DOSYA
»  AÇILIM, AKP'YE YARAMADI
»  SİLİVRİ'YE GATA GİBİ HASTANE!
»  ORTAK ATM UYGULAMASI YARIN BAŞLIYOR
»  DTP'Lİ TUNCEL'E DE ZORLA GÖTÜRME KARARI
»  VERGİ İNDİRİMİNDE SON KARAR
»  YOKSUL YARDIMLARINA ÇEKİ DÜZEN
»  KRİTİK ÖCALAN KARARI
»  "POLİS'E , MİLLETVEKİLİ TESLİM ETMEM"
»  "CİNNET HALİ YAŞIYORUZ"
»  BAKAN, MİKROFONU AÇIK UNUTUNCA!
»  CANLI YAYINDA SUÇLAMALAR HAVADA UÇUŞTU
»  KAYIP ÇOCUKLARDAN HALA HABER YOK
»  2012'DE CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ VAR
»  AHLAK POLİSİ GELİYOR!
»  'İSRAİL KAĞITTAN KAPLANDIR'
»  POLİS TUNCELİ BELEDİYESİNİ BASTI
»  AİHM'DEN TSK ALEYHİNE ŞOK KARAR
»  SIRIR ÖTESİ TEZKERESİ MECLİS'TE
»  BAYKAL, MEKTUP BEKLİYOR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.