DOLAR
50,021
▲%0.05
EURO
56,155
▲%0.29
ALTIN
6324,60
▲%0.33
BIST-100
11024
▲%0.56
Ankara hava durumu10/16°
FacebookXInstagramYouTube

Trump: Okullar Sonbaharda Açılmalı!

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) önlemleri çerçevesinde kapatılan okulların, sonbaharda açılması gerektiğini söyledi.

  • | Medya Spot

 

Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Covid-19 vakalarına ilişkin değerlendirmede bulunurken,  Demokratlara da tepki gösterdi.

Covid-19 önlemleri çerçevesinde bazı eyaletlerdeki okulların, sonbahar döneminde eğitim öğretime başlamayacağının açıklanmasına ilişkin Trump, "OKULLAR SON BAHARDA AÇILMALI!!!" diye yazdı.

Trump, ülkede düşen ölüm oranlarına ilişkin ise "son dakika" başlığıyla yaptığı paylaşımda, "Son dakika: ABD'deki Çin virüsü salgınında ölüm oranları, dünya sıralamasında neredeyse en düşük seviyeye ulaştı" açıklamasını yaptı.

Ülke ekonomisinin de hızlı bir geri dönüş sürecine girdiğini vurgulayan Trump, Demokratlara ve Demokrat Başkan Adayı Joe Biden'a yüklendi.

Trump, "Demokratlar, salgının ilk döneminde yoğun bir şekilde enfekte olan Çin'e seyahat yasağı getirmezdi ve bu nedenle çok daha fazla kişi ölürdü. Biden, şimdi bunu kabulleniyor" ifadelerini kullandı.

Covid-19'dan en çok etkilenen ülke konumunda bulunan ABD'de yaklaşık 3 milyon kişi virüse yakalanırken, 132 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz