Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
41,0362
EURO
47,7877
IMKB
11.359,000
ALTIN
4.480,230
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
" TÜKÜRDÜKLERİNİ YALAYACAKLAR"
  TÜKÜRDÜKLERİNİ YALAYACAKLAR
 
Erdoğan, "Türk milletinin oyunu alıp sonra da gidip sosyalist enternasyonele şikayet ediyorlar. Bunların klavuzları kötü, bunlar ’4 yıl yemin etmeyiz’ diyorlar. Göreceksiniz tükürdüklerini yalayacaklar" dedi.
 
3.7.2011 - 20:04

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Richter ölçeğine göre 5.9 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Kütahya’nın Simav İlçesi’nde incelemelerde bulundu, depremzedelere konutların en kısa sürede tamamlanacağı sözü verdi. CHP milletvekillerinin yemin etmemesine de değinen Erdoğan, "Türk milletinin oyunu alıp sonra da gidip sosyalist enternasyonele şikayet ediyorlar. Bunların klavuzları kötü, bunlar ’4 yıl yemin etmeyiz’ diyorlar. Göreceksiniz tükürdüklerini yalayacaklar" dedi. Erdoğan otobüsün üzerinden konuşurken ikindi ezanı okunmaya başlandı. Bu sırada konuşmasına ara veren Başbakan Erdoğan ezanın bitmesini beklerken, 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ’OBA’ helikopteri ile saat 16.20’de, Kütahya’nın Simav İlçesi’ne geldi. Başbakan Erdoğan’a Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da eşlik etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan helikopterle geldiği Simav’ın üzerinden tur atarak yetkililerden bilgi aldı. Programında değişiklik yaparak ilk olarak çadırkente gelen Erdoğan, burada kendisini bekleyen yaklaşık 5 bin kişiye Başbakanlık otobüsünün üzerinden seslendi. Başbakan Erdoğan konuşmasında hemen her konuya değindi.

Erdoğan, seçim yılında Hazine’nin bereketlendiğini, yatırıların devam edeceğini, yollar, havaalanları yapacaklarını anlattı. "Yeter ki biz birbirimize kem gözle bakmayalım" diyen Başbakan Erdoğan, "Terör belasına karşı da da dik duracağız. Biz şu ülkemizi, bayrağımızı, vatanımızı, devletimizi sevmeyenlere karşı dik duracağız. Başka arayış içinde olanları bilemem, kendi kararlarını kendileri versinler. Biz eğer demokrasi, özgürlükler diyorsak, insana saygı diyorsak, lütfen şu çizgiden kimse sapmasın. Demokrasinin yeri neresi? Meclis. Millet size görev verdi. ’Git Meclis’te çalış. Sokaklarda gidip de yaygara yap’ demedi" dedi.

TÜKÜRDÜKLERİNİ YALAYACAKLAR

CHP ve BDP’li milletvekillerinin durumuna değinen Erdoğan şunları söyledi,
"Şimdi geleceksin aylık parayı alacaksın, bu maaşı ne karşılığında alıyorsun? Çalışmayana para var mı? Sana helal para gerekiyorsa, geleceksin, yeminin yapacaksın, orada çalışacaksın. Neymiş? ’Başbakan bize yardımcı olsun.’ Başbakan sana niye yardımcı olsun? Bu ülke hukuk devleti. Siz bu işin olmayacağını bile bile yaptınız. Zannettiniz geçmişte 1- 2 kişiye yapılan uygulama, bize de yapılır. Yargı böyle bir karara evet demedi. O zaman yapmanız gereken şey, gelip o yemini yapacaksınız, o hukuk nasıl çalışıyorsa öyle yapacak. Gelmemeleri, meclisin çalışmasını engellemez ama bunların akıl hocaları da yanlış, kendilerine yanlış akıl hocaları seçmişler. Ben dedim ki ’Çalışırız’. Onlar gelmezse bile sen komisyonları da kurarsın, sen divanları da oluşturursun. Biz çoğunluğun azınlığa tahakkümüne karşıyız. Azınlığın çoğunluğa tahakkümüne de ’Evet’ diyemeyiz. O zaman millet ne der? ’Biz size yüzde 50’yi boşuna mı verdik, hakkımızı nasıl savunacaksın?’ der. Onun için biz yolumuza devam edeceğiz. Gidip Yunanistan’da Sosyalist Enternasyonal’e bizi şikayet etmekle bir şey elde edemezsin. Benim memleketime gel, bunun yeri burası. Böyle şey olur mu? Ne dediler, ’Arkadaşlarımız yemin etmedikçe biz 4 yıl da olsa yemin etmeyeceğiz’ dediler. Bu sözü unutmayın, tükürdüklerini yalayacaklar göreceksiniz. Konu yargıda olduğu için ben bir şey diyemem. Ama bunların kılavuzu yanlış. Biz çalışıyoruz gece gündüz demeden. Hiç endişeniz olmasın."

DEPREMZEDELERE SÖZ

TOKİ’nin yapımına başladığı konutların da en kısa sürede tamamlanacağı sözünü veren Başbakan Erdoğan, "Bizler konutları en kısa sürede tamamlayıp hak sahiplerine teslim edeceğiz. Laik, sosyal, hukuk devletinin gereği budur. Eskiden yanan afetlerin ardından konutlar zamanın teslim edilmedi, evlerinde bir afet oldu. Bizler bunu yapmayacağız, en kısa sürede tamamlayacağız. TOKİ’deki arkadaşlarıma güveniyorum" dedi.

Deprem konutları ile bilgide veren Basbakan Erdoğan, konutların zemin artı üç kat olacağını ve 8.5 büyüklüğündeki depreme de dayanıklı olacağını dile getirdi. Çadır kentte kalanların da Kızılay’ın yaptırdığı Yunus Emre evlerine taşınacağını söyleyen Erdoğan, "Simavlılar’dan ricam burada seracılık yaptıkları alanları inşaata açmasınlar. Sert zeminlerde evlerinin yapsınlar. Oralardaki tarım faaliyetlerine devam etsinler" dedi.

’BEN KILIÇDAROĞLU DEĞİLİM’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan gelen Simav’ın il olmasına yönelik talebine ise "Ben Kılıçdaroğlu değilim. Çorum Sungurlu’dan geçerken, il istiyorlar. Hemen söz veriyor. Ama ben bu sözü veremem. Simav ilçe ama biz buraya ildeki olanakları getireceğiz. Bu bizim görevimiz. Bakın yapılan iller bir felaket. Bizler buralara tüm olanakları getireceğiz" dedi.

KONUŞURKEN DEPREM OLDU

Bu arada Başbakan Erdoğan parti otobüsü üzerinden konuşurken ikindi ezanı okunmaya başladı. Başbakan Erdoğan da konuşmasına ara verdi. Tam bu sırada saat 17.16’yı gösterirken hemen her gün depremi yaşaşan Simav’da 3.6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Depremlere alışmış olan Simavlılar herhangi bir tepki vermezken kalabalıktan biri, "Sayın Başbakanım deprem oldu, deprem" diye seslendi. Başbakan Erdoğan da yanındakilere dönerek "Ben hissetmedim" dedi. Başbakan Erdoğan ezan bitince de konuşmasına devam etti.

ERDOĞAN’DAN ŞİKE OPERASYONU DEĞERLENDİRMESİ

Başbakan Erdoğan’a depremzedelerin çadırkent önünde sorunlarını dinlerken gazeteciler tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü futbolda şike operasyonuyla ilgili sorular sordu. Başbakan Erdoğan, burada sorulara yanıt vermedi. Konuşmasının ardından Muradınlar Mahallesi’nde kurulan geçici prefabrik konutlarının bulunduğu alana gelen Başbakan Erdoğan, incelemenin ardından aynı sorunun yöneltilmesi üzerine şunları söyledi:

"Konu hakkında şu anda bilgi sahibi değilim. Detaylı bilgim olmadığı için değerlendirmede bulunmam doğru olmaz. Ancak detaylı bilgiler elimde olduğu zaman değerlendirmeler yapabilirim. Yargı bir karar vermiş. Bu karar doğrultusunda bir operasyon yapmışlar. Temenni ederiz ki sıkıntı verici bir durum ortaya çıkmaz."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YEMİN ETMEYEN ÇIKSIN!

KILIÇDAROĞLU:KARARIMIZI ALKIŞLADIRLAR

BAHÇELİ'DEN TWİTTER'DE YEMİN ELEŞTİRİSİ
»  CHP'DEN KÜRT SORUNU ÇIKIŞI
»  İŞTE MHP'NİN MECLİS BAŞKAN ADAYI
»  BAKANLIK SAYISI 25"E ÇIKIYOR!
»  BİZİ CHP'NİN ERGENEKONCU VEKİLLERİ YAKTI
»  HASİP KAPLAN'DAN BAŞKALDIRI TEHDİDİ!
»  BAYKAL VA SAV'A ŞOK!
»  CHP'DEN ULUSLARARASI ÖRGÜTLERE MEKTUP
»  "HABERAL VE BALBAY'I 4 GÖZLE BEKLİYORUM"
»  AKP'NİN MECLİS BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU
»  BAĞIMSIZLAR YENİDEN BDP'DE!
»  ŞAMİL TAYYAR ODASINDA 'BÖCEK' ARATTI!
»  CHP, MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE DE YOK!
»  HABERAL'IN DOKTORU GÖREVDEN ALINDI
»  "TÜRKİYE MAHKUM OLUR"
»  HABERAL'DAN CHP'YE TEŞEKKÜR!
»  "1 EYLÜL'DE SEÇİM STARTINI VERİYORUZ"
»  CHP LİDERİNDEN VEKİLLERE UYARI
»  HERKES AYAĞA KALKTI, BAYKAL KALKMADI
»  CHP'DE ESRARENGİZ TELEFON
»  CHP'DEN SÜRPRİZ AÇIKLAMA!
»  TÜM DÜNYA YARIN BUNU KONUŞACAK!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.