Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7798
EURO
43,3325
IMKB
9.702,000
ALTIN
3.968,800
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
" VİCDAN AZABI YAŞIYORUM. "
  VİCDAN AZABI YAŞIYORUM.
 
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, 3. yargı paketi sonrası yaşanan bazı tahliyelerle ilgili konuştu. 7 kişiyi ya da siyaset adamlarını katledenlerin tahliye olduğunu söyleyen Günay, ''Bu uygulamanın bilmeden ortaklarından birisi olarak doğrusu vicdan azabı yaşıyorum'' dedi.
 
14.7.2012 - 15:43

Kültür Bakanı Günay, “20 yıl kaçtıktan sonra çok vahim suçlamalarla ilgili haklarında hüküm tesis edilmiş olan insanların böyle örtülü bir araya sıkıştırılmış af maddesiyle tahliye edilmesi hepimizi gerçekten çok rahatsız etti” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, '20 yıl kaçtıktan sonra çok vahim suçlamalarla ilgili haklarında hüküm tesis edilmiş olan insanların böyle örtülü bir araya sıkıştırılmış af maddesiyle tahliye edilmesi hepimizi gerçekten çok rahatsız etti' dedi.

3. yargı reformu olarak adlandırılan paketin içinde bir türlü örtülü af maddesi gizlendiğini ve bunu uygulamada öğrendiklerini ileri süren Günay, 'Gelen tasarının tamamında mı vardı, yoksa mecliste mi eklendi, çok ayrımında değilim' diye konuştu.

'7 KİŞİYİ KATLETMİŞ...'

7 kişiyi katletmiş, çok ünlü kamu görevlilerini ya da siyaset adamlarını katletmiş, başka ağır suçlardan zaman aşımında haklarındaki iddialar düşmüş ve 20 yıla yakın kaçmış olan insanların, infaz süresinin ortasında tahliye edildiklerini ifade eden Günay, 'Sanıyorum ki hukuka inanan, adalet duygusunu arayan, adaletin kamu vicdanını tatmin etmesini bir ilke olarak benimseyen herkes, buna doğrusu çok rahatsız oldu. Ben de bu uygulamanın bilmeden ortaklarından birisi olarak doğrusu vicdan azabı yaşıyorum, bunu yüksek sesle ifade etmek istiyorum' dedi.

Hatanın böyle bir maddenin reform paketi içine sokuşturulmasından kaynaklandığını vurgulayan Günay, sözlerine şöyle devam etti:

'Ben olaya ülkücü, solcu, sağcı diye bakmıyorum. Katil katildir. Kendisine ister solcu desin, ister sağcı desin. Bir başka insanı acımasızca öldüren herkes katildir. 16 Mart katliamı olayı, Kemal Türkler olayı, buna benzer başka olaylar, 20 yıllık, 30 yıllık süre içinde zaman aşımına uğratılarak kamu vicdanının adalete olan güvenini çok sarsma noktasına getirdi olaylar bizi. Şimdi de 20 yıl kaçtıktan sonra çok vahim suçlamalarla ilgili haklarında hüküm tesis edilmiş olan insanların böyle örtülü bir araya sıkıştırılmış af maddesiyle tahliye edilmesi hepimizi gerçekten çok rahatsız etti.' (VATAN)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GERGİN BEKLEYİŞ BAŞLADI

BEDELLİ PARASI NEREYE HARCANACAK?

BAŞBAKAN'DAN BÜYÜK SÜRPRİZ!
»  ESAD 24TÜRK'Ü HAPSE ATTI!
»  ''ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN''
»  CHP'Lİ BAŞKAN PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ!
»  ERSANLI'YA TAHLİYE
»  ''ASIL SUÇLULAR DIŞARDA''
»  PROF. DR. ERSANLI TAHLİYE EDİLDİ
»  BOZDAĞ'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR !
»  CÜPPELİ RANGE ROVER HEYECANI
»  SÜRPRİZ TELEFON
»  TÜYLER ÜRPERTEN ŞÜPHE !
»  G.SARAY'DAN AMBRABAT BOMBASI!
»  FLAŞ.. BU SEZON PLAY OFF YOK!
»  ŞAFAK PAVEY'DEN ŞOK İDDİA!
»  MEMURLUK BEKLEYENLERE MÜJDE!
»  ÖSYM, YAYIN YASAĞI İSTEDİ!
»  PABERAL'DAN, CUMHURBAŞKANLIĞI AÇIKLAMASI
»  CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN 12 KANUNA ONAY!
»  GENELKURMAY'DAN SUÇ DUYURUSU!
»  TSK'NIN AÇIKLAMASI KAFA KARIŞTIRDI
»  BALIKÇI KONUŞTU...
»  HSYK SÜRPRİZ YAPTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.