DOLAR
49,947
▲%0.08
EURO
55,940
▲%0.06
ALTIN
6444,34
▼%-0.13
BIST-100
11165
▲%0.13
Ankara hava durumu8/15°
FacebookXInstagramYouTube

"Yazıcıoğlu Cinayeti FETÖ Organizasyonu"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeniden açılan Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu cinayeti dosyasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve "Muhsin Yazıcıoğlu olayında FETÖ'nün bir organizasyon yaptığını gördük" dedi. Gürlek, soruşturmanın derinleşeceğini kaydetti.

  • | Medya Spot

Adalet Bakanı Akın Gürlek, TV100 ekranlarında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün "şüpheli" olduğunu belirten Gürlek, şöyle dedi:

"Muhsin Yazıcıoğlu olayında FETÖ'nün bir organizasyon yaptığını gördük. Pilot, pilotun eşi, pilotun da dahil olduğu Elazığ'da toplantı yapılıyor. Bu toplantıya Adil Öksüz de katılıyor. Adil Öksüz, cinayetten bir gün önce yurt dışına gidiyor. Artık cinayet diyebiliyoruz. Çok kuvvetli şüpheler var.


Operasyon ve soruşturma derinleşecektir. Muhsin Yazıcıoğlu'nu çok severdim. Türkiye'nin yetiştirdiği önemli bir değerdir, güçlü bir liderdir.

Sonuna kadar gideceğiz, ucu nereye dokunursa dokunsun. FETÖ'nün yaptığı bir eylemdir. Öyle görünüyor."

Akın Gürlek: Muhsin Yazıcıoğlu cinayeti olmak üzere kamuoyunda bazı cinayetleri çözmeye kararlıyız

Ne olmuştu?
Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopter 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'ın Göksün ilçesi Keş Dağı'nda düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. 132 kişi hakkında başlatılan soruşturmada 20 Haziran 2016'da 'kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı'na dair karar verilmişti. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin helikopter kazasında ölümüne ilişkin soruşturma dosyasını,  "yetkisizlik" kararı vererek haziran ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na devretti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca,  yürütülen soruşturmada, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen 27 şüpheliden 19’u tutuklandı, 8’i hakkında adli kontrol kararı verildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz