Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9143
EURO
44,0442
IMKB
9.475,000
ALTIN
4.115,820
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"YÖK ÜYESİYİM AMA BEN BİLE YETKİLERİNDEN RAHATSIZIM"
 YÖK ÜYESİYİM AMA BEN BİLE YETKİLERİNDEN RAHATSIZIM
 
YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof.Dr. Atilla Eriş, YÖK'ün üniversitelere her alanda müdahale ettiğini belirterek, "YÖK'e verilen aşırı yetkiler var. YÖK üyesiyim ama ben bile bu yetkilerden rahatsızım" dedi.
 
11.8.2009 - 07:45
 Türkiye'de bazı üniversitelerin ABD'deki üniversitelerden daha pahalı olduğunu açıklayan Eriş, "YÖK olarak buna karışamıyoruz ama şu anda 12 tane vakıf üniversitesi kara listede. Başlangıçta vaat ettikleri yükümlülüklerini yerine getirmedikleri için. Hatta bazılarında ikazın ikinci aşamasına geçildi. Sonraki aşamada kontenjan vermiyoruz. İkazın gereğini yerine getirmezlerse önümüzdeki sene kapatılma kararı gidecek" dedi.

Bursa'nın Mudanya İlçesi'ne bağlı Bademli Mahallesi'nde oturan YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof.Dr. Atilla Eriş, Bursa'da aylık yayınlanan `Park Magazin Dergisi'nde yayınlanan röportajda, YÖK'ün sisteminden, rektörlük seçimlerine kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de üniversite sayısının 139'a çıktığını hatırlatan Prof.Dr. Eriş, bu üniversitelerin işlerine YÖK olarak yetişemediklerini belirtti. "Yapamıyoruz, olmuyor" diyen Prof.Dr. Atilla Ariş, "Ne denetleme kurulu yetişebiliyor bu işlere, ne de bizim diğer dairelerimiz. Herkes canhıraş çalışıyor ama 5-6 ay önce gelmiş evrakın işlemde olduğunu görüyoruz. Bu yanlış" diye konuştu.

YÖK'ün aşırı yetkileri olduğuna dikkat çeken YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof.Dr. Atilla Eriş, YÖK'ün her türlü bütçelendirmeden, idari mekanizmaya, akademik duruma kadar üniversitelere müdahale ettiğini dile getirdi. Prof.Dr. Eriş, "YÖK üyesiyim ama ben bile bu yetkilerden, müdahalelerden rahatsızım" diye konuştu. Türkiye'de bazı üniversitelerin ABD'deki üniversitelerden daha pahalı olduğunu anlatan Prof.Dr. Atilla Eriş, şunları söyledi:

"Öyle vakıf üniversiteleri var ki ABD'deki üniversitelerden pahalı. YÖK olarak buna karışamıyoruz ama şu anda 12 tane vakıf üniversitesi kara listede. Başlangıçta vaat ettikleri yükümlülüklerini yerine getirmedikleri için. Hatta bazılarında ikazın ikinci aşamasına geçildi. Sonraki aşamada kontenjan vermiyoruz. İkazın gereğini yerine getirmezlerse önümüzdeki sene kapatılma kararı gidecek."

Rektörlük seçimlerine değinen Prof.Dr. Eriş, akademik hayatta seçim olmaması gerektiğini savundu. Akademik hayatta olması gereken tek şeyin liyakat olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Atilla Eriş, "Herkes `demokrasi' diye tutturuyor ama akademik hayatta demokrasiden ziyade, liyakat geçerlidir. Bence rektör olacak kişinin yönetimle ilgili tecrübeleri çok önemli. Kişilik de çok önemli. Aslında bakarsanız bana göre, rektörlükte akademisyenlik şartı aranmamalı. İyi bir idareci de rektör olabilmeli. Büyükelçilik yapmış veya valilik yapmış biri, akademik vizyona ters düşmeyecek bir kişi de rektör olabilmeli" dedi.

Yükseköğretime giriş sınavı ile ilgili görüşlerini açıklayan Prof.Dr. Atilla Eriş, 139 üniversitenin aynı kefeye konularak, merkezi sınavla yönetilmesi ve yerleştirilmesinin aklın alacağı bir durum olmadığını öne sürdü. Prof.Dr. Eriş, "Çin'de bile böyle bir olay yok. Orada bile tüm üniversiteler kategorize edilmiş. Bu kategorilere göre sınav yapılıyor. Milyarlarca insanın yaşadığı yerde bile çözüm bulmuşlar. Biz ise her şeyi merkezden yapmayı seviyoruz. Çünkü torpilden çok korkuluyor" diye konuştu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DANIŞTAY'DAN KATSAYI KARARI!

YÖK'TEN YARI ZAMAN DÜZENLEMESİ

MEB AÇLIK GREVİNİ DUYMADI MI?
»  KANSER OLMASINA RAĞMEN AÇLIK GREVİNDE!
»  YURT KUR'DAN ÖĞRENCİLERE BORCUNUZU ÖDEYİN ÇAĞRISI
»  KESK'TEN AÇLIK GREVİ YAPAN ÖĞRETMENLERE DESTEK
»  'BAYRAM TATİLİ UZASIN, OKULLAR GEÇ AÇILSIN'
»  İŞSİZ ÖĞRETMEN ADAYLARI AÇLIK GREVİNE GİDİYOR!
»  ÖSS TERCİH FORMLARININ TESLİMİNDE YARIN SON GÜN
»  AÇIK ÖĞRETİM'DE YENİ ŞANS
»  YURTKUR'DAN AÇIKLAMA
»  KPSS YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
»  PARA ALMAYAN ÜSTELİK ÜSTÜNE PARA VEREN KOLLEJ
»  İSTANBUL BAROSU'NDAN , KATSAYI İPTALİ İÇİN DAVA
»  YURT DIŞI EĞİTİMİN EN GÖZDE ÜLKELERİ!
»  ÖZEL OKULLARA KRİZ DARBESİ
»   GERÇEK ÖĞRETMEN AÇIĞI BİLDİĞİNİZDEN ACI
»  BAKAN ÇUBUKÇU VE YÖK BAŞKANI'NA PROTESTO
»  BAKAN ÇUBUKÇU'NUN KATSIYI MUTLUĞU!
»  OKULLAR BİLGİSAYARLA DOLDU,BAŞARISIZLIK ARTTI
»  TÜSİAD: "İMAM HATİP'Lİ İLAHİYAT'A GİTSİN"
»  NEDEN ÖSS'DE SIFIR ÇEKTİLER!
»  BAHÇELİ'NİN KARDEŞİ GÖREVİNDEN ALINDI!
»  ÖSS, 2010'DA NASIL OLACAK?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.