Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6257
EURO
43,4487
IMKB
9.279,000
ALTIN
4.098,950
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"İSTANBUL"A VİZE, ARAÇ PLAKALARINA SINIRLAMA GELMELİ"
 İSTANBUL A VİZE, ARAÇ PLAKALARINA SINIRLAMA GELMELİ
 
Başbakan Erdoğan,İstanbul'un trafik sorunu için getindiği öneri: "Plaka sayısını belirleyerek durdurmak"
 
13.1.2007 - 15:09

İstanbul'a vize uygulanmasını isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, trafik sorunu için de öneride bulundu: İstanbul için belki plaka sayınısı belirleyerek durdurmamız lazım. İstanbul'a plaka sayısınca araba girmeli.

Başbakan Erdoğan, Türk Kızılayı'nın Grand Cevahir Oteli'nde düzenlediği ”Afet Zararlarının Azaltılması ve Toplumu Harekete Geçirme Projesi”nin tanıtım toplantısında konuştu.

İSTANBUL'UN NÜFUS VE TRAFİK SORUNU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un nüfus ve trafik sorununa değinerek, “(İstanbul'a vize uygulanmalı) dediğimde, beni topa tuttular. Aynı şeyi yine söylüyorum. Ama tek başına hükümetin yapacağı iş değil. Toplum olarak hep beraber yapmamız gereken bir iş. Medya, sivil toplum örgütleri buna destek vermeli, tek başımıza bunu yapamayız” dedi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde nüfus yoğunluğu ve trafik sorununu önlemeye yönelik çeşitli uygulamalar yapıldığını kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Mesela şöyle bir uygulama yapıyorlar, yeri gelmişken söylemek zorundayım. Bundan dolayı da yine beni tefe koyacaklar, belki beni oy kaybına mahkum etmek isteyecekler, ama İstanbul için bunu söylemek zorundayım. Nedir o? İstanbul'a her gün 600-700 tane yeni araç giriyor. İstanbul için belki plaka sayısını belirleyerek dondurmamız lazım. Yanı İstanbul'a plaka sayısınca araba girmeli. Şu anda İstanbul'da ne kadar plaka var? 2,5 milyon. Bu İstanbul'a fazla. Peki ne olacak? Bunu 2 milyona indireceğiz. Ulaşım altyapısı 2 milyon diyorsa, 2 milyon. Daha az diyorsa daha az. Bundan sonra İstanbul'a yeni ilave araç giremeyecek. Ulaşım altyapısı geliştikçe bunun tedbirlerini aldıkça, olabildiğince bu sayı artar. Aksi takdirde sadece plakası olanlar araç alabilecek, ya da plaka sahibi arabasını yenileyecekse yenileyecek. Aracını başka şehirde ikinci ele satışa çıkaracak. Bunu İstanbul için yapmak zorundayız. Eğer İstanbul'u seviyorsak, Türkiye'yi seviyorsak yapmaya ihtiyacımız var.”
Erdoğan, İstanbul'un Türkiye için vizyon kenti olduğunu vurgulayarak, buna benzer uygulamaların Londra ve Tokyo gibi büyük kentlerde uygulandığını söyledi.

Bunun altyapısının medya ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte oluşturulabileceğini ifade eden Erdoğan, “Halkımız da buna inanacak ki, biz de bunun adımını atabilelim. Halkım buna inanmadığı zaman, uygulamasını yapamam. Çünkü demokratik bir ülkeyiz, otoriter ve totaliter bir rejim içinde değiliz. Böyle bir rejim içinde olmuş olsaydık, o zaman işimiz kolay olurdu. Ama demokrasilerde durum farklı” dedi.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ARINÇ'IN YURT DIŞI ZİYARETLERİNE 64 BİN YTL ÖDENDİ

ATO:"VİZE ÜCRETLERİ EL YAKIYOR"

MESUT YILMAZ'IN ANNESİ YOĞUN B.AKIMDA
»  BAKAN PEPE, ÇÖPLÜKTE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
»  "BİZ ÇEKİLİRSEK, TÜRKİYE IRAK'A GİRER"!
»  AKP'YE ŞEFFAF SEÇİM TALİMATI
»  VALİDEN BAKANA “ADNAN HOCA” MEKTUBU
»  TÜRKİYE'NİN İNSAN HAKLARI KARNESİ ZAYIF
»  SABANCI'NIN KATİLİ ATİNA'DA!
»  OKUL MÜDÜRÜ'NÜN ZEHİR FERYADI!
»  TÜRK EKİBİ UÇAĞA YAKLAŞTIRILMADI!
»  ERDOĞAN'DAN TOKAT GİBİ YANIT!
»  CHP'Lİ BAŞKAN'A HIRSIZLIKTAN TUTUKLAMA
»  BELEDİYE İNTERNET SİTESİNDE KÜTRÇE YAYINA İNCELEME
»  CHP'Lİ VEKİLLERİN TAYLAND GEZİSİNE BAYKAL'DAN VETO
»  UÇAGI BİZ DÜŞÜRDÜK (VİDEO)
»  ÖĞRENCİSİYLE YATAN ÖĞRETMENİN CEZASI ARTTIRILDI
»  KARŞILIKSIZ ÇEK MİT'İN GİZLİ KODUNU ORTAYA ÇIKARTTI
»  PAŞA'LARDAN 4 YILDIZLI AB MESAJI
»  RİCE'NİN FELAKET SENARYOSUNDA TÜRKİYE DE VAR!
»  AB'DEKİ TÜRK NÜFUSU 5 MİLYON
»  SEKS YASAĞI KOYAN KRALİÇE GELİYOR
»  ÇUBUKÇU'YA OLCAY BAYKAL TEŞEKKÜR'Ü!
»  KERKÜKTE KÜRT YERLEŞİMİ BELGELENDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.