Böylece Ak Parti’nin milletvekili sayısı 336’ya düştü. İki mühendis oğlu Alper Özcan ile Alpaslan Özcan’ı yanına alarak Meclis’te basın toplantısı yapan Özcan, Ak Parti’nin “hazmettirme politikası” uyguladığını belirterek, şunları söyledi:
Yanlış ve tehlikeli
“Türk milletinin ayrışmasına, ötekileşmesine sebep olabilecek, demokratik açılım projesini, yaptıkları anketlerde oylarının azalıp çoğalmasına göre projeye yön vermekte olmalarını, milli birliğimiz için çok tehlikeli ve yanlış buluyorum. Bu nedenle Ak Parti saflarında siyaset yapmanın inandığım değerlerle örtüşmediğini görüyorum. İstifamı geri almam için beni ikna etmek isteyenlerin telefonuna çıkmıyorum. İstifama neden olan son olay ise şöyle:
Yapılan çağrıya uydum
Bir gazeteye bizim bildiri hazırlığı içinde olduğumuz haberi yaptırıldı. Başbakan’a yakın olduğu dile getirilen biri de ‘Şerefleri varsa istifa etsinler’ çağrısında bulundu. Ben, bu şerefli kişiyi çok aradım. Parti yönetiminden Abdülkadir Aksu’ya giderek, bu kişinin ortaya çıkarılması istedim. Makul bir süre vermeme rağmen ses çıkmadı. Ben şimdi şerefimle istifa ediyorum. O şerefli kişi başbakanın yanında olmaya devam etsin. Ak Parti’de bir konuyu eleştirmek mümkün değil. Partide birkaç kişi var. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar haklı oluyorlar, siz ne yaparsanız yapın hatalı oluyorsunuz.
Biz ve onları aşamadık
Ak Parti, e-muhtarı ve 367 krizini çok iyi kullanarak oynadığı mağdur rolüyle seçimlerde yüksek bir oyla iktidara gelmiştir. Başbakanın o gece balkondan yaptığı konuşma ne yazık ki sözde kalmıştır. Partide ‘biz ve onlar’ sözleri daha sık duyulmaya başlamıştır. Ak Parti kolay yolu seçerek, mazlum, dindar Anadolu insanının hislerini istismar edip derin ekonomik çöküntüyü örtmeye çalışmıştır. Kutuplaşmayı gidermek yerine, demokratik açılım, Roman açılımı adı altıda etnik yaralar kaşınmıştır. Habur sınırında adalet duygusu kanatılmıştır. Türk kavramı etnik kimlik olarak sayılmaya çalışılmıştır.”
Meclis’teki yeni sandalye dağılımı
ANKARA milletvekili Mehmet Zekai Özcan’ın istifasıyla Ak Parti’nin milletvekili sayısı 336’ya düştü, bağımsızların sayısı ise 12’ye yükseldi. Özcan’ın istifasının ardından TBMM’deki sandalye dağılımı şöyle:
- Ak Parti 336
- CHP 97
- MHP 69
- BDP 20
- Bağımsız 12
- DSP 6
- DP 1
- TP 1
- Boş 8
- Toplam 550