Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8251
EURO
43,6869
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.009,410
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"ŞU ANKİ SÜREÇ BİZİ RAHATSIZ EDİYOR"
 ŞU ANKİ SÜREÇ BİZİ RAHATSIZ EDİYOR
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "büyük ihtimalle" perşembe günü Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşmek üzere Suriye’ye bir heyet göndereceğini belirterek, "Şu andaki süreç bizler için rahatsız edici bir süreçtir" dedi.
 
26.4.2011 - 19:42

Başbakan Erdoğan ve Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler ve gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

Erdoğan, "Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüştünüz. CIA Başkanı’nın bu ay içinde Türkiye’de temasları olduğu belirtiliyor. Esad’a ne gibi mesajlar verdiniz? Yeni bir heyetin gitmesi söz konusu mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Sayın Esad ile yaptığımız görüşmede tabii mevcut gelişmelerden kaygımızı, endişemizi, rahatsızlığımızı kendilerine çok açık net kendilerine ifade ettim. Ve özellikle de olağanüstü halin kaldırılması noktasında kendilerine daha önce bunu ifade etmiştik. Tabii olağanüstü halin kaldırılması güzel bir başlangıç ama yeterli değil. Suriye’de atılması gereken daha çok adımlar var. Ve bu konuları da kendileriyle ayrıca paylaşmıştık. Kendilerine ayrıca özel temsilcimi de göndermiştim. Şimdi tekrar kendilerine özel temsilcilerimi göndereceğim. Kendileriyle orada görüşmeleri olacak. Büyük ihtimalle perşembe günü temsilcilerimiz orada olacaklar, kendileriyle görüşecekler.

Fakat şu andaki süreç, bizler için rahatsız edici bir süreçtir. Bunu ayrıca arkadaşlarımız da kendileriyle paylaşacaklar ve kısa sürede Suriye’deki bu sıkıntıların aşılması tabii en büyük beklentimiz, temennimizdir. Çünkü orada da biz antidemokratik bir uygulamanın özellikle, otoriter, totaliter, dayatmacı bir yapının olmasını asla arzu etmiyoruz, beklemiyoruz. Temennimiz odur ki böyle bir şeye fırsat verilmez ve demokratikleşme süreci hızla devam eder ve buna yönelik olarak arkadaşlarımız görüşmeleri kendileriyle yapacaklar. Ve bazı hazırlıklarımızı da kendilerine sunacaklardır."
26 NİSAN 2011/VATAN



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ARAÇ MUAYENESİNDE İNANILMAZ KURNAZLIK

ŞİFRE KIRMAK ARTIK 5 SANİYE!

FLAŞ.. MEMUR YAŞ SINIRINDA YENİ DÜZENLEME
»  İŞTE SEÇMEN SAYISI!
»  FLAŞ.. BAŞSAVCILIK'TAN YGS AÇIKLAMASI!
»  BAŞBAKAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA DAVA
»  TV VE RADYOLARA BÜYÜK GÖZALTI!
»  ÖSYM BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!
»  YÜKSEK YARGIDA KAVGA BÜYÜYOR!
»  MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SKANDAL LİSTE!
»  TWİTTER'DE CHP AÇIK ARA ÖNDE!
»  KAHRAMANMARAŞ'TA BİR İNTİHAR DAHA!
»  "PROVOKASYONLAR BAŞARIYA ULAŞAMAYACAK"
»  BEDRİ BAYKAM'DAN, BAŞBAKAN ERDOĞAN'A SİTEM!
»  1 CUMHURİYET ALTINI, 1 AYLIK ALIN TERİ
»  BOZKURT POLİSLERİN BAŞI BELAYA GİRDİ!
»  ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN CHP'YE BÜYÜK ŞOK!
»  'GÖREVDEN ALIN' ÇAĞRISI!
»  2 KOMUTANI MAHKEMEYE DAVET ETTİ!
»  KILIÇDAROĞLU, AZ DAHA KÜFÜR EDİYORDU!
»  SEÇİM ONLARA YARADI!
»  "ERGENEKONCULARIN KORKULU RÜYASI, ISLAHİYE'NİN GURURU"
»  "BIYIKLI ÇOCUK BENİM"
»  ÖSYM'NİN ARD ARDA HATALARI GÜL'E DE RAHATSIZ ETTİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.