Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6955
EURO
43,4825
IMKB
9.619,000
ALTIN
3.953,690
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'Şehitler Abidesi'ne Görkemli Açılış
 Şehitler Abidesi ne Görkemli Açılış
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yapımı tamamlanan 15 Temmuz Şehitler Abidesi Açılışı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında darbe sanıkları için "Ve şu anda yargıda bakıyorsunuz keyfi yerinde. Orada o mağdur, mazlum şehitlerimizin ailelerine karşı adeta caka satıyorlar. Ben bugün söyledim Sayın Başbakan Adalet Bakanı da burada diyorum ki bunlara Guantanamo’daki gibi özel elbise giydirip mahkemeye de böyle gelmeleri lazım. Böyle grandtuvalet mahkemeye gelmek gibi bir şey olmaz" dedi.
 
16.7.2017 - 08:44

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Abidesinin açılışında konuştu. OHAL’e ilişkin Erdoğan, "15 Temmuz’u ne kendimiz unutacağız ne de bizden sonraki nesile unutturacağız. O geceye çamur atma çabası içindeler. Pazarlık bitiyor tanklar çekiliyor. ’Kontrollü darbe’ diyorlar. Ne olacaktı istedikleri gibi at oynatmaya devam mı edeceklerdi? Yarın MGK var bu konuyu görüşeceğiz. Hükümetimize tekrar OHAL’in uzatılması teklifini yapacağız" diye konuştu.

54 YIL GEÇTİ. HALA BİZİMLE BUNLAR DALGA GEÇİYOR

Erdoğan, "Ne yaparsan yap AB’nin tavrı ortada. 54 yıl geçti. Hala bizimle bunlar dalga geçiyor. Verdikleri sözleri tutmazlar, ’vize uygulaması’ dersin tutmazlar, mültecilerle ilgili ’şu kadar para vereceğiz’ derler vermezler. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, başka bu işin çaresi yok" dedi.

HALA TUTUKLANAN FETÖ’CÜLERİ SORUYORLAR

Erdoğan, "Hamburg’daki G20’de bize hala tutuklanan FETÖ’cüleri soruyorlar, 250 şehidi sormuyorlar" dedi.

BU İŞİN HESABINI VERECEKLER LAMI CİMİ YOK

Erdoğan, "Birileri de sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Niçin? Bizim Hatay’da Türkmen kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımların ne yazık ki FETÖ’cüler tarafından ne yazık ki önü kesilerek FETÖ’cü savcıların talimatıyla. Sandıklara bakıyorlar ne var ne yok. Bakma yetkisi de yok ama ben yaptım oldu dediler. Bu işi de yaptılar şimdi içeride. Bu işin hesabını verecekler lamı cimi yok.

Ve şu anda yargıda bakıyorsunuz keyfi yerinde. Orada o mağdur, mazlum şehitlerimizin ailelerine karşı adeta caka satıyorlar. Ben bugün söyledim Sayın Başbakan, Adalet Bakanı da burada diyorum ki bunlara Guantanamo’daki gibi özel elbise giydirip mahkemeye de böyle gelmeleri lazım. Böyle grand tuvalet mahkemeye gelmek gibi bir şey olmaz. Çünkü o mağdur o mazlum kardeşlerimizin hakkını almamız lazım" ifadelerini kullandı.

Şehitler Abidesinin açılışı yapıldı... Cumhurbaşkanı Erdoğandan flaş mesaj...

"NELER OLDU NELER OLUYOR?"

Erdoğan, "Neler oldu neler oluyor? Bizim üzerimize düşeni yapmamız lazım. 15 Temmuz’u unutmadığımız gibi bu ihanet karşısında kimin nasıl bir duruş sergilediğini de unutmayacağız" dedi.

 DİMDİK DURAN TÜM SİYASETÇİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Erdoğan, "Ben burada başta MHP genel başkanı olmak üzere 15 Temmuz ihaneti karşısında dimdik duran tüm siyasetçilerimize teşekkür ediyorum. Darbecilerin yollarını açması ile çay kahve içenleri de unutmayacağız" dedi.

HALA ORTALIĞI KARIŞTIRMANIN GAYRETİ İÇİNDE

Erdoğan, "Bugün parlamentodaki özel oturumda bile hala ortalığı karıştırmanın gayreti içinde. Ya bir defa hakkındaki belgeleri temizlemek için çok daha vakit ayırman lazım" dedi.

TERÖRİSTLERLE SÖZDE ADALET YÜRÜYÜŞÜ YAPIYOR

Erdoğan, "Türk milletinin varlık mücadelesi verdiği dönemde teröristlerle sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Terör örgütünün destelediği kişilerle, beraber kol kola. Hastaymış belediye başkanıymış. Hasta adam çıktı nasıl yürüyor? Bir sokulduğumuz delikten bir daha sokulamayız. Hassan olacağız hasta filan değiller hepsi yalan. Türkiye düşmanları ile Pensilvanya ile aynı dili kullanarak saf seçenleri asla affetmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Şehitler Abidesinin açılışı yapıldı... Cumhurbaşkanı Erdoğandan flaş mesaj...

İNTİKAMI BİZ ALAMIYORSAK DA EMİN OLUNUZ Kİ ALLAH ALACAKTIR

Erdoğan, "Bu şehitlerimizin intikamı biz alamıyorsak da emin olunuz ki Allah alacaktır. Şehitlerimizin bedenlerini toprağa vermiş olsak da kendileri yüreğimizde hep yaşayacak. FETÖ’cü hainler ise hapishanelerin kalın duvarları arkasında çürüyüp giderken, her gün tekrar tekrar ölecekler. Her gün bir yenisini uydurdukları tarihler, peşine takıldıkları hezeyanlar hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. FETÖ’cülere destek verenler de içeride, dışarıda er veya geç tarihin kara defterine isimlerini yazdırarak çekilip gidecekler" diye konuştu.ÿ

YAZIKLAR OLSUN DARBEYE SEVİNEN KANI BOZUKLARA

Erdoğan, "Biz milletimizle birlikte 2023 hedeflerimize ulaşarak, zafer anıtımızı dikmekte kararlıyız. Ne FETÖ’cü hainler ne PKK’lı katil sürüsü ne DEAŞ’ın katil sürüsü ne de sınırlarımız boyunca bizi kuşatmaya çalışan sözde müttefiklerimiz bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyamayacaktır. Belki daha çok çalışacağız, daha çok bedel ödeyeceğiz ama Allah’ın izniyle büyük, güçlü, müreffeh Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Yazıklar olsun darbeye sevinen kanı bozuklara" ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLER ABİDESİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısında inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılış törenine iştirak eden Erdoğan, Külliye bahçesindeki konuşmasının ardından kürsüden inip, vatandaşların arasından yürüyerek abidenin yapıldığı alana yürüdü. 
Eşi Emine Erdoğan'ın da eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında devlet protokolü de hazır bulundu. Gazi ve şehit yakınları da Erdoğan ile beraber anıta yürüdü. 

16 Türk devletini temsil eden askerlerin de bulunduğu 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapıldı. 

Açılışta konuşan Recep Tayyip Erdoğan, "Şehitler abidesi, gelecek nesiller için de inşallah sürekli bu anı hatırlatacaktır." ifadesini kullandı. 
Anıtın yapımında emeği geçenleri tebrik eden Erdoğan, anıtın hayırlara vesile olması temennisinde de bulundu. 
Abidenin dört yanında Rabia işaretini temsilen tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet yazılı anıtı inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, anıttaki mozolede bulunan Cumhurbaşkanlığı forsunun üzerine Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden güneşi taktı. 

Erdoğan, daha sonra anıtın önünde 16 Türk devletini temsil eden askerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Anıttaki "tek vatan"da büyük Türk bayrağı ve 81 ilin ismi, "tek bayrak"ta ay yıldız, "tek millet"te 81 insan figürü ve "tek devlet"te de Cumhurbaşkanlığı forsu ile 16 Türk devletini temsil eden 16 yıldız bulunuyor. 

Şehitler Abidesinin açılışı yapıldı... Cumhurbaşkanı Erdoğandan flaş mesaj...

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Fatih Terim Damatlarıyla Mekan mı bastı?

Erdoğan:Fetöcülerin Şu An İyi Günlereri

Onbinlerce Kişi Şehitler Köprüsünde
»   İstanbul ve Ankara'da uçuş yasağı
»  TBMM'de Gece Programda Değişiklik
»  "Bir Yanda Türkiye,Bir Yanda Yedi Düvel"
»  "FETÖ'nün ağzıyla konuşanlar..."
»  Flaş.. Başsavcıdan FETÖ Uyarısı
»  TBMM'de Tarihi Oturum!
»   Erdoğan Guardian'a 15 Temmuz'u Yazdı
»  İstanbul Dün Gece Meydanlara Döküldü
»  24 Saat Demokrasi Nöbeti...
»  Flaş..Madalyaları Geri Alındı
»  Hükümetten Yeni KHK, Yeni İhraçlar Var
»  "Bunları Devlet mi Besleyecek?"
»  İbrahim Kalın Şehitler İçin Söyledi
»  FETÖ'ye 3 Milyar Dolar Darbe Parası !
»  Başbakan Yıldırım'ın Tarihi Talimatı!
»  "CHP'nin Mitingine 170 Bin Kişi Katıldı"
»  "Şaşırtıcı Gelişmeler Yaşanabilir"
»  154 Hakimin Görev Yeri Değiştirildi
»  Akar'dan Darbecilere Sert Sözler!
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Göz Yaşları
»  Gül'den FETÖ Liderine Çok Sert Yanıt!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.