|
 |
 |
|
DOLAR |
41,5663 |
 |
|
 |
EURO |
48,6718 |
 |
|
 |
IMKB |
11.151,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
5.182,260 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
13 BİN KOBİ 1 ÇALIK ETMİYOR
|
 |
 |
 |
|
|
Başka türlü de söyleyebilir; “1 Çalık 13 bin KOBİ’ye bedel” diyebilirsiniz. Övünebilirsiniz.
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
NECATİ DOĞRU
Gururlanabilirsiniz.
Sevinçten uçabilirsiniz.
Coşku denizine yelken açıp, geceleri havai fişek gösterileriyle bu başarıyı taçlandırabilirsiniz.
Her ülkeye 1 Çalık!
Her Çalık’a 1 damat!
Diye bağırabilir ve bu bağırtıyı, “Özgün Kalkınma Modeli” örneği olarak Sabah Gazetesi’nin manşetine koyması için 35 milyar lira aylık maaşlı ve 250 milyar lira değerinde Audi Q7 marka makam cipine bindirdiğiniz Genel Yayın Müdürü Ergun Babahan’ı tetikler, atv’de akşam haberlerinde “900 milyar lira transfer parasıyla” kadroya dahil edilen Mehmet Barlas’a da “Her ülkeye 1 Çalık/Her Çalık’a 1 damat vererek ancak gerçek demokrasiye ulaşabiliriz” haberini ilk sırada okuması için uyarıda bulunur, “500 milyar lira transfer ve yüklü maaşla” ekibe katılan Engin Ardıç’a da; “Çalık’lama’nın alıkları ve uyanıkları” üzerine Fransızca ve İngilizce kelimelerinin sıkça yer aldığı, Aydın Doğan gazetelerinde çalışanlara bol küfürlü yazı yazdırabilir, izleyeni olmadığı halde atv’ye yüklü ücretlerle programcı olarak alınan iktidarın başdestekçisi “muhafazakâr-mütedeyyin-adil düzenci” kalemi Fehmi Koru’ya da; “1 Çalık’ın 13 bin KOBİ etmemesi Bilderberg kriterlerine uygundur” programı yaptırabilirsiniz.
***
Bu gazeteciler!
Köşelerinde!
Çalık’lamayı savunuyor.
Başbakan’ın damadına holdinginde iş veren Çalık Holding’in Başkanı Ahmet Çalık’ın, özel sektör bankalarından tek kuruş kredi bulamadığı halde iki devlet bankası, Halk ile Vakıfbank’tan toplam 750 milyon dolar kredi emebilmesini; “liberal ekonominin gereği sayan” yazılar yazıyorlar. Hortumculuğun yeni türü olan “Çalık’lama” yı açıkça destekleyip, gazeteciliğe kötü örnek oluyorlar. Damadını Çalık Holding’e genel müdür olarak yerleştirmiş Başbakan ne söylüyorsa aynısını “ezber tekrarı” papağan yazısı yapıyorlar.
Dün açıklandı.
İktidarın tavrı net:
13 bin KOBİ bir yana!
1 tek Çalık öbür yana!
Duymuşluğunuz vardır: KOBİ, 5-10 işçi çalıştıran küçük ve orta ölçekli işletmeler demek. Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın dün açıkladığı “KOBİ Yatırım Destekleme Programı” na göre, 2 bin küçük ve orta ölçekli sanayi işletmesine toplam 150 milyon YTL kredi desteği verilecek.
*** Oysa iki devlet bankası Başbakan damadının genel müdür olduğu Çalık Holding’e “Sabah ile atv’yi mülkleri arasına katması için” 750 milyon dolar, 10 yıl vadeli, 3 yılı ödemesiz, “ballı börek” kredi açtı.
Çarp, böl, topla.
Çalık’a devletin iki bankası tarafından verilen kredi 2 bin KOBİ’ye verilecek kredinin 13 kat fazlası ediyor.
İktidarın gözünde:
13 bin KOBİ 1 Çalık etmiyor.
1 Çalık 13 bin KOBİ’ye bedel.
Çünkü Başbakan’ın damadı yani “ulusal eniştemiz” KOBİ’de çalışmayı aklından bile geçirmiyor. Damat, Çalık Holding’te genel müdürlük yapıyor. Bugüne kadar verdiği en yüksek kredi 125 milyon doları geçmemiş olan bu iki devlet bankası da damadın holdingine 750 milyon doları Çalık’lıyor.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin yerli imkanlar ile ürettiği 5. nesil savaş uçağı KAAN'a ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, 1 Ekim’deki Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ı ne karşılayacaklarını ... |
 |
|
 |
 |
|
Kırşehir’de aile içerisinde henüz sebebi bilinmeyen tartışma sonrası 37 yaşındaki Ömer Kılıç annesi ... |
 |
|
 |
 |
|
Suriye'nin eski Devlet BaşkanI Beşar Esad için 2011'de iç savaşa neden olaylara ilişkin tutuklama ... |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, 1 Ekim’deki Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ı ne karşılayacaklarını ... |
 |
|
 |
 |
|
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin yerli imkanlar ile ürettiği 5. nesil savaş uçağı KAAN'a ... |
 |
|
 |
 |
|
Kırşehir’de aile içerisinde henüz sebebi bilinmeyen tartışma sonrası 37 yaşındaki Ömer Kılıç annesi ... |
 |
|
 |
 |
|
Suriye'nin eski Devlet BaşkanI Beşar Esad için 2011'de iç savaşa neden olaylara ilişkin tutuklama ... |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|