Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,9934
EURO
47,7794
IMKB
11.478,000
ALTIN
4.446,390
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
30 BİN LİRAYA TEZKERE, ALAVERE DALAVERE'
30 BİN LİRAYA TEZKERE, ALAVERE DALAVERE
 
CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan bedelli askerlik tasarısının toplumun beklentisini karşılamadığını belirterek, “Sayın Başbakan’ın getirdiği tasarı şunu söylüyor; parası olana 30 bin liraya tezkere, parası olmayan askere. Bir başka deyişle bunu ifade edecek olursak alavere dalavere vatandaş Mehmet askere” dedi.
 
23.11.2011 - 13:47

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, Başbakan tarafından açıklanan bedelli askerlik ile ilgili kanun tasarısının milletin beklentilerini karşılamadığına işaret ederek, “Tasarı milletin vicdanına oturmamıştır” dedi.
CHP olarak 16 Mart 2011'de bedelli askerlik teklifini TBMM Başkanlığı’na sunduklarını hatırlatan Hamzaçebi, “Bir gün sonra Sayın Başbakan bizim teklifimizi eleştirmişti. Yaklaşık 8 ay geçti” dedi.

-“TELEFONLARIM SÜREKLİ ÇALIYOR”-

Hazırlanan tasarının toplumun önemli bir kesiminin beklentisini karşılamadığına dikkat çeken Hamzaçebi, "Parası olmayan vatandaşlarımız var. Telefonlarım Sayın Başbakan’ın açıklamasından bu yana sürekli olarak çalıyor. Vatandaşlar şikayetlerini belirtiyorlar” dedi.
“Sayın Başbakan dünyayı şekillendireyim derken memleketin gerçeklerini unutmuş” diyen Hamzaçebi, “Sayın Başbakan’a sesleniyorum. Sizin bu açıkladığınızın tasarının neresi proje” diye seslendi.

-“PARASI OLANA 30 BİN LİRAYA TEZKERE”-

Başbakan’ın 8 ay önce söylediklerini hatırlatan Hamzaçebi, “Sizin 8 ay önce verdiğiniz sözün tam tersi. ‘Ben şahsen böyle bir sorumluluğun altına Tayyip Erdoğan olarak giremem.’ Sormak istiyorum Sayın Tayyip Erdoğan ismini mi değiştirmiştir, değiştirmediyse önerim derhal ismini değiştirsin. Çünkü parası olan var parası olmayan var. Parası olan bastıracak parayı askerlikten kurtulacak, parası olmayan gidecek askerlik yapacak. Şimdi Sayın Başbakan’ın getirdiği tasarı şunu söylüyor; parası olana 30 bin liraya tezkere, parası olmayan askere. Bir başka deyişle bunu ifade edecek olursak alavere dalavere vatandaş Mehmet askere” dedi.

-“VAHŞİ KAPİTALİZME ABDEST ALDIRMAK SURETİYLE MEŞRULAŞTIRMAK İSTİYOR”-

Başbakan’ın parası olanın başbakanı olduğunu savunan Hamzaçebi, şöyle dedi:
“Sayın Başbakan bu tasarısıyla parası olanın başbakanıyım demiştir. Bu hükümet zenginin hükümetedir.
Sayın Başbakan 19. yüzyılda kalmış vahşi kapitalizme 21. yüzyılda abdest aldırmak suretiyle onu meşrulaştırmak istiyor. Vahşi kapitalizmin hükümetidir bu hükümet.
Sayın Başbakan bu düzenlemesiyle kendisine oy vermiş yüzde 50 oranındaki kesimi kul konumuna koymuştur.
Başbakan’a önerim Sayın Başbakan kılavuzlarını değiştirsin. Hükümetin aklı kesmiyor. Bize aklı kesen bir hükümet lazım.”

-CHP’NİN ŞARTI-

“Tasarının TBMM’deki görüşmelerini yine de bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Bu eksikleri parlamentoda gidermek zorundayız. Yarın Milli Savunma Komisyonu’nda bu tasarı görüşülecek” diyen Hamzaçebi, şöyle dedi:
“CHP olarak görüşlerimizi burada ortaya koyacağız. Birinci şartımız geliri 12 bin liradan az olan yani dar gelirli veya geliri hiç olmayan vatandaşımız bu olanaktan yararlansın. İkinci konu şudur, yurt içindeki vatandaşımızdan 30 bin lira isteniyor. Yurt dışında olup imkanı daha iyi olabilecek nispeten daha iyi olabilecek vatandaşlarımızdan 25 bin lira isteniyor. Bu dengesizliği nasıl açıklayacak Sayın Başbakan.”

-BAŞBAKAN’A DERSİM YANITI-

“Başbakan Dersim ile ilgili belgeler açıklayacağını söylüyor” diyen Hamzaçebi, “Sayın Başbakan’ın Dersim ile ilgili açıklamalarının Dersim ile ilgili tartışmasının bir ikinci amacı da bedelli askerlikteki ayıbını örtmektir. Sayın Başbakan bu tasarıyla parası olanların başbakanı olduğunu ifade etmiştir” dedi.

-SORULAR-

Bir basın mensubunun yaş sınırlaması ile ilgili sorusuna Hamzaçebi, “Bizim önerimiz 1 Ocak 1983 tarihinden önce doğmuş olanlardır. Bu tarihten önce doğmuş olanlar bedelli askerlikten yararlanabilir. Gün farkı ay farkıyla bunu kaybedenler olabilir. Bunları da telafi edebilecek bir düzenlemeyi tasarıya dahil etmekte yarar var” dedi.

-MEHMET SAĞLAM’IN SÖZLERİ-

TBMM Genel Kurulu’nda dün Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam’ın ifade ettiği sözlerin hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, şöyle dedi:
“Bu tip cümleler bir özürle geçiştirilemeyecek kadar önemlidir. Süreci izliyoruz. Sayın Sağlam’ın ne yapacağını bekliyoruz. Sayın Meclis Başkanı şüphesiz bu konuyla ilgilenecektir, daha doğrusu ilgilenmek durumundadır. O değerlendirmelerin sonucunu bekliyoruz.”

-“BİZİM TALEBİMİZ MECLİS BAŞKANVEKİLİNİN OTURUM YÖNETMEMESİ”-

“İstifa etmesi gerektiğini ifade edenler var” sözüne de Hamzaçebi, “Sayın Meclis Başkanvekili bu sözden sonra orada oturum yönetmekte zorlanacaktır. Bu değerlendirmeyi kendi iç dünyasında yapsın. Ona göre kararını versin, gereğini yapsın. Bizim talebimiz Sayın Meclis Başkanvekilinin bundan sonra oturum yönetmemesidir” yanıtını verdi.

-CHP BEDELLİYE DESTEK VERECEK Mİ?-

Bir basın mensubunun, “Bedelliye CHP destek mi veriyor, yoksa karşı mı çıkıyor?” sorusuna da Hamzaçebi, şöyle dedi:
“Tasarı bu şekilde milleti tatmin etmemiştir, bizi de tatmin etmemiştir. Beklenti içerisinde olan çok büyük bir kitle var. Bu kitlenin umudunu söndürmek gibi bir düşüncemiz kesinlikle olamaz. Bizim amacımız üzüm yemektir. Bu tasarıyı iyileştirmektir. Herkesin beklentisine uygun bir hale kavuşturmaktır. Bu şekliyle içimize sinmiyor. Yoksulu, dar gelirliye gözetmeyen bir tasarıyı benimsememiz, içimize sindirmemiz mümkün değildir. Sağduyunun galip gelmesini ümit ediyorum. AKP içerisinde vicdan sahibi olan milletvekillerinin olduğunu düşünüyorum. O arkadaşlarıma da buradan sesleniyorum. Böyle bir vicdansız bir tasarıya destek vermesinler, bu tasarıyı iyileştirelim.”

-28 ŞUBAT-

Bir basın mensubunun 28 Şubat süreciyle ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etmesi üzerine Hamzaçebi, şöyle dedi:
“AKP’nin bir bildiği vardır diyeceğim. Bütün soruşturmalarla ilgili kararı görünüşte savcılar veriyor gibi gözükmekle birlikte bunun arkasında hükümetin olduğu yönünde bir izlenim bir kamuoyunda kamuoyunca son derece yaygın.
Bir öneride bulunuyorum. 27 Nisan e muhtırasıyla hemen hesaplaşsın AKP. Savcılar 27 Nisan e muhtırasıyla ilgili neden harekete neden geçmiyor ben merak ediyorum. Hükümetin kılı kıpırdamıyor. Savcılar 27 Nisan e muhtırası ile ilgili olarak harekete geçebilirler, hükümet neden o konuda bir tavır koymuyor merak ediyorum.”(ANKA



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TARTIŞMA YARATACAK SONUÇLAR!

SÜNNET TARTIŞMASINA SON NOKTAYI KOYDU!

CHP LİDERİ PARTİ İÇİ MUHALEFETE KÜKREDİ
»  BDP'DEN ERDOĞAN'A KCK ÖFKESİ
»  ''EVET, BEN DERSİM'LİYİM''
»  TARAFTAN ŞOK İDDAA!
»  AHMET TÜRK MAHKEMEYE ZORLA GETİRİLECEK
»  SARIGÜL, CHP LİDERLİĞİ İÇİN NE DEDİ?
»  CHP'DE FAY KIRIKLARI DERİNLEŞİYOR MU?
»  ''YIPRATMAK DEĞİL,YIKMAK İSTİYORUM''
»  KAMER GENÇ'DEN DERSİM ÇIKIŞI!
»  'CHP'NİN ÖNÜNE KURT YUMAĞI ATIYORLAR'
»  KILIÇDAROĞLU'NU NASIL DEVİRECEKLER!
»  DEMİRTAŞ'TAN BÖLÜCÜ BAŞI TEKLİFİ
»  BAHÇELİ SERT ÇIKTI!
»  MUHARREM İNCE'YE FEZLEKE
»  KAPLAN'DAN İLGİNÇ BENZETME
»  SAĞNAK YAĞMUR MİTİNG ERTELETTİ
»  BAYKAL'A HIRSIZ ŞOKU!
»  CHP'DE İSTANBUL DEPREMİ!
»  AKP'DEN, BDP'NİN OYUNU DÜŞÜRECEK FORMUL!
»  ÖĞRETMENE MAAŞ ŞOKU MECLİS GÜNDEMİNDE
»  MECLİS'TE SİVAS KAVGASI!
»  "DOKUNULMAZLIĞIMIZI KALDIRIN" ÇAĞRISI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.