Başbakan Erdoğan'ın 12-13 Nisan'da ABD'nin başkenti Washington'da yapılacak zirvede Sarkisyan'la bir görüşme gerçekleştireceği bildirildi.
Anadolu Ajansı'nın diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Ermeni yetkililerle bu buluşmanın ayrıntılarını görüşüyor.
Erdoğan'ın özel temsilcisi olarak Erivan'da bulunan Sinirlioğlu, Sarkisyan ve Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan ile görüşmelerde bulunacak.
Sinirlioğlu'nun temasları kapsamında, Washington'da gerçekleşecek görüşmenin yanı sıra son dönemde Türkiye ve Ermenistan arasında imzalanan protokollerin onay sürecinde yaşanan sıkıntıları ele alacağı bildirildi.
Sinirlioğlu'nun Erivan'a ziyareti Türkiye ile Ermenistan arasında 10 Ekim 2009'da imzalanan protokollerin ardından en üst düzey ziyaret olması bakımından önem taşıyor.
Türkiye ile Ermenistan arasında uzun yıllardır diplomatik ilişki bulunmazken, iki ülke milli futbol takımlarının 6 Eylül 2008'de Erivan'da yaptığı maça Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gitmesiyle ilk temas kurulmuştu. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ise 2009'da Bursa'da oynanan rövanş maçına gelmişti.