DOLAR
50,049
▲%0.06
EURO
56,350
▲%0.25
ALTIN
6540,82
▲%0.08
BIST-100
11478
▲%4.12
Ankara hava durumu9/12°
FacebookXInstagramYouTube

ABD İPTEN DÖNDÜ, DÜNYA RAHAT NEFES ALDI

Piyasaların merakla beklediği, ABD'de borçlanma limitinin yükseltilmesi için sürenin dolmasına sadece iki gün kala, krize çözüm bulma uğraşında Beyaz Saray ile Kongre liderleri arasında haftalardır süren çıkmazın ardından nihayet anlaşma sağlandığı bildirildi.

  • | Medya Spot

Piyasaların merakla beklediği, ABD'de borçlanma limitinin yükseltilmesi için sürenin dolmasına sadece iki gün kala, krize çözüm bulma uğraşında Beyaz Saray ile Kongre liderleri arasında haftalardır süren çıkmazın ardından nihayet anlaşma sağlandığı bildirildi.ABD Başkanı Barack Obama, “son dakika” anlaşmasını Beyaz Saray'da  yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurdu.

“Kongre'nin iki kanadındaki her iki partinin liderlerinin bütçe açığını azaltacak ve temerrüde düşmeyi önleyecek bir anlaşmaya vardığını duyurmak isterim” diyen Obama, açıklamasında, Kongre üyelerine “doğru olanı yapmaları” ve üzerinde uzlaşılan teklifi onaylamaları çağrısında bulundu.

BUGÜN OYLANMASI BEKLENİYOR

Anlaşmanın Senato ve Temsilciler Meclisi'nde bugün oylamaya sunulması bekleniyor. Kongre'nin her iki kanadının da onay vermesi halinde anlaşmanın hayata geçirilmesi Obama'nın imzasına kalacak ve böylece ABD'nin temerrüde  düşmesi riski, limitin artırılması için olan sürenin son gününde önlenmiş olacak.
(hürriyet)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz