Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,1128
EURO
44,2354
IMKB
9.202,000
ALTIN
4.148,340
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ADD SAMSUN ESKİ BAŞKANINDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA
ADD SAMSUN ESKİ BAŞKANINDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA
 
Atatürkçü Düşünce Derdeği (ADD)'nin Samsun'da düzenlenen 15. kuruluş yıldönümü kutlamalarına Ergenekon Operasyonu ile ilgili gelişmeler damgasını vurdu.
 
10.1.2009 - 21:55
Törende konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi eski Başkanı Aybars Turan, gözaltına alınan Emniyet Özel hareket Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde bulunan krokiler sonucunda ortaya çıkan cephanelikleri, polisin gömmüş olabileceğini iddia etti. Tutuklanan insanlara çamur atılmak istendiğini savunan Turan, kendisinin de uzun yıllar emniyet içinde çalıştığını, bu işlerin nasıl olduğunu bildiğini savundu. Turan, sözkonusu krokilerin ve silahların bulunmasının emniyet güçleri tarafından planlanmış bir tezgah olabileceğini ileri sürdü.

Ergenekon terör örgütüne ilişkin tutuklamalara eski başbakanlardan başlanması gerektiğini dile getiren ADD Eski Başkanı Aybars Turan, Hizbullah terörünün Çiller döneminde tırmandığını hatırlattı. Toprak altındaki silahları güvenlik kuvvetlerinin tespit ettiğini belirten Turan, "O dönemde polisi orduya karşı kışkırtmak istiyorlardı. Yani hükümette böyle bir yapı oluşmuştu. Polis ağır silahlarla teçhiz ediliyordu. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, bu silahları aldı ve sonra kayboldu. Şimdi ondan çıkıyor deniyor. Ben bunun altında bir senaryo üretmek istemiyorum. Orada silahlar yerin altında bulunuyorsa bu bir tezgah ve oyundur. Bu dönemde tutuklanan insanlara çamur atmak için yapılan bir oyundur diye düşünüyorum. İbrahim Şahin eğer akli dengesi yerinde değilse o krokilerin evinde bulunması bir iddiadır. Yani polis burada bir tezgah yapmış olabilir. Bu Ergenekon yıllar öncesinden başlamış bir hareketse niye 4-5 ay önce gömülmüş. 16 yıl emniyet içinde çalıştım. Emniyet içinde yapılan bir takım şeyleri biliyorum. Beni daha fazla konuşturmayın." diye konuştu.

ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Murat Erkan, Ergenekon operasyonuyla ne yapılmaya çalışıldığını anlamadıklarını kaydetti. Hukuka saygılı olduklarını vurgulayan Erkan, "Karanlık bir takım ilişkiler içinde olmuş insanlarla, Cumhuriyeti koruyan, 40 bin tür elekten geçmiş bu anlamda tanrısallaşmış insanların, aynı kefeye konulduğunu görüyoruz ki bu bizi en çok üzen şeydir. Görüyoruz ki aslında onların tırnağı kadar olamayacak değerlendirmelerle bir noktada olanlar, maalesef bugün onları aşağılamak istemekte. Atatürk, 1920 Temmuz'unda Afyonkarahisar'da subaylara şöyle diyor: "Türk Milleti'ni yok etmeye çalışanlar önce subayını aşağılamaya başlar."

Bugün yapılan şey önce subayını aşağılamak, Cumhuriyeti koruyan en üst tepedeki insanları aşağılamak, küçük düşürmek noktasına gelindi. Bu bizim kendi kişisel, gönlümüzde zihnimizde hissettiğimiz değerlendirmeler." açıklamasında bulundu.

ADD üyeleri olarak hiçbir şekilde karanlık ilişkiler içinde olmayıp karanlık kişilerle odaklarla ortaklık yapmayacaklarını söyleyen Başkan Erkan, davaya bakan savcı ve yardımcılarının konulara hakim olamadığını da iddia etti.

Konuşmaların ardından dernek üyeleri, 15. kuruluş yıl dönümü pastasını keserek 10. Yıl Marşı'nı söyledi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İLK YERLİ RADAR TSK'YA TESLİM EDİLDİ

AKP'YE KIZDILAR POLİSE YUMURTA ATTILAR

VALİ, ZEHİRLENMELERE KARŞI DEDEKTÖR DAĞITTI
»  "HEDEF BÜYÜK İSRAİL DEVLETİ"
»  İBRAHİM ŞAHİN'İN SORGUSU SONA ERDİ
»  DERİN DEVLET KAZILARI!
»  TUNCAY GÜNEY'İN ADRESİNDEN ÖYLE BİR İSİM ÇIKTI Kİ!
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A AĞIR ELEŞTİRİ
»  "İNSANLARIN GÜNAH İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜ VAR"
»  "ERGENEKON'DA ASIL HEDEF ORDU"
»  DALAN KASASINDAN ÇIKAN SİLAHLAR İÇİN KONUŞTU!
»  HATAY'DA DA BİR ŞEY BULUNAMADI
»  FİLİSTİN BAYRAĞINI ASANA 6 AY BEDAVA GAZ
»  ŞAHİN'İN TEKNİK TAKİBE TAKILAN KRİTİK CÜMLESİ
»  EMİNE ERDOĞAN'IN GÖZ YAŞLARI
»  KARAYALÇIN'IN İLK MİTİNGİ DİKMEN VADİSİ'NDE
»  BAYKAL AŞURE DAĞITTI, 'AŞURE GİBİ KAYNAŞALIM'DEDİ
»  SON ERGENEKONCULAR ADLİYE'DE
»  ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ TEMİZ ÇIKTI
»  KIŞ BİTECEK DOGALGAZ'DA İNDİRİM OLACAK!
»  GEÇİCİ ÖDEMEYLE EKONOMİYİ CANLANDIRMA PLANI
»  SAKLIBAHÇE'DEKİ KAZILAR SONA ERDİ
»  SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLARA ZAM
»  İBRAHİM ŞAHİN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.