Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,5558
EURO
47,7046
IMKB
10.643,000
ALTIN
4.352,200
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AFİŞ TARTIŞMASI MAHKEMELİK OLUYOR
AFİŞ TARTIŞMASI MAHKEMELİK OLUYOR
 
Başbakan Erdoğan, yılbaşı ve Kurban Bayramı için hazırlayıp astırdıkları ay yıldızlı afişleri yargıya taşıyacaklarını bildirdi.
 
10.1.2007 - 15:43
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yılbaşı ve Kurban Bayramı için hazırlayıp astırdıkları ay yıldızlı afişlere yönelik eleştirilere sert çıkarken, konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdi.
      Erdoğan, AKP il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada siyasi gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu, başta CHP olmak üzere muhalefetin eleştirilerine sert yanıtlar verdi.
      Erdoğan, CHP gelen başkanı Deniz Baykal’ın afişlerle ilgili eleştirilerini yanıtlarken, "Ana muhalefet lideri bayram değil seyran değil afişler nerden çıktı diyor. Belki haberi olmayabilir ama onlar bayram afişi. Okuma yazma bilenler onların bayram ve yeni yıl kutlaması olduğunu görüyorlar. Milletimizle bayramlaşmak için kendilerine mi soracaktık, icazet mi alacaktık" dedi. Baykal’ın afişlerin doğu ve güneydoğuya asılmadığı yönündeki sözlerini doğu ve güney doğuda afişlerin asıldığı illeri tek tek sayarak yanıtlayan Erdoğan, "Lütfen bir daha öküz altında buzağı aramadan önce iyice araştırsın öyle konuşsun" dedi. Erdoğan, bilboardlara uygun olan 61 ile afişlerin asıldığını ve asla bir bölge ayrımcılığının olmadığını belirtirken de Baykal’a "Sizi fena halde yanıltmışlar sayın Baykal" diye seslendi. Erdoğan, Baykal’ın doğu ve güney doğuda afişlerin asılmadığı yolundaki sözlerinin bölücülük olduğunu savundu. Erdoğan, afişlerle ilgili eleştiride bulunanları da "Bizim bayrakla ilgili yaklaşımımıza gölge düşürmek isteyen densizler, hazımsızlar, sabırsızlar var. Benim ve bizim bayrak aşkımızı test etmeye kimsenin hakkı yok. Önce kendilerini çek etsinler. Bayrak yarışında bizimle yarışamazlar, haya çerçevesini aşmasınlar. Bu konuda yasal adımları da ayrıca atacağız. Yargı ne karar verir bilmiyoruz ama bizim duruşumuz bu şekildedir" diye konuştu.
     
      "İHALELERDE İPTAL DEĞİL ERTELEME DEDİM"
      Erdoğan, elektrik özelleştirmeleri ihalelerine değinirken de bu konuda hedef saptırılmaya çalışıldığını kaydederek, kendisinin ve hiçbir AKP’linin enerji ihalelerinin iptal edileceği ifadesini kullanmadıklarını söyledi. İhalelerini ertelenmesinden söz ettiklerini belirten Erdoğan, bunun hatların yer altına alınması gerekliliğinden kaynaklandığını söyledi. Geçtiğimiz yıl bu çalışma için 800 trilyon harcandığını, bu harcamaların devam edeceğini, bu süreçte elektrik kesintilerini yaşanmamasını istediğini anlatan Erdoğan, "Bu havai hatları, şebekeleri yerin altına alalım, kayıp kaçaklardan kurtulalım. Ondan sonra bu şekilde özelleştirme ihalelerini yapalım" diye konuştu.
      Sırada bir çok özelleştirme ihalesinin bulunduğunu kaydeden Erdoğan, dönemlerindeki özelleştirmelerinin bu konudaki karalılıklarını gösterdiğini, enerji dışında daha pek çok alanda özelleştirmelerin sürdüğünü söyledi.
     
      "YOLSUZLUĞA BULAŞANIN AKP ÇATISI ALTINDA YERİ YOK"
      Erdoğan, kendileri için yolsuzluk, yoksulluk ve yasakların en önemli konular olduğunu belirtirken, kendi menfaati için siyaset yapanların AKP çatısı altında yeri olmadığını söyledi. Bu konuda hiç kimseye en ufak bir müsamaha göstermeyeceklerini, yolsuzluğa bulaşan partilinin karşısında kendisini bulacağını belirten Erdoğan, "Ufkunu, kalbini millete bağlamayan birinin aramızda yeri yoktur. Ülkemiz için, milletimiz için kalbinde yeri olmayanlarla ortak bir zeminde bulunmamızın imkanı yoktur" dedi. Türkiye’nin şahsi ikballerini ve parti menfaatlerini ülke menfaatleri önünde tutanlar nedeniyle yıllarını kaybettiğini, şimdi bu nedenle kendilerinin açık kapatmak zorunda kaldıklarını belirten Erdoğan, siyasetin şahsi menfaatlerden, suiistimallerden arındırılmasının öncelikli görevleri olduğunu söyledi. bu tür bir siyaset yapmadıklarını belirten Erdoğan, Partililerimiz ben AKP’liyim diyerek göğsünü gere gere ortada dolaşıyorsa bu tablo sayesindedir" dedi.
     
      KAYIT DIŞI SİYASET
      Başbakan Erdoğan, ekonomideki vergi kaçırma ve kayıt dışılıkla ortaya çıkan haksız rekabetin siyasette de yaşandığını, Türkiye’nin bundan çok çektiğini söyledi. Arpalıklar, kadılaşma, partizanlık, ulufe dağıtma, seçim ekonomisi ve hayal tacirliğinin hep kayıt dışı siyasetin eserleri olduğunu anlatan Erdoğan, Türkiye’nin bu tür siyaseti AKP sayesinde geride bıraktığını kaydetti. Haksız rekabete uğradıkları halde dürüstlükten taviz vermediklerini bu yolda bedel ödemeyi de baştan göze aldıklarını ifade eden Erdoğan, "AKP bu yola baş koymuş millete kendini adamış asil kadrolardan oluşuyor" dedi.
      Erdoğan, kendilerinden önce siyasetçilerin sokağa çıkamaz hale geldiklerini, milletvekili çocuklarının babalarının ne iş yaptığını okullarında söylemekten utanır olduklarını da ileri sürerken, AKP sayesinde bu dönemin geride kaldığını iddia etti.
      Siyaseti ne kedilerine ne yandaşlarına ayrıcalık sağlamak için yapmadıklarını öne süren Erdoğan, "Yolunu şaşıranlar başka yere giderken buraya gelenler de olabilir. Tek başına onların varlıkları bile diğer arkadaşlarımıza haksızlıktır" dedi. Ayrıcalık için AKP’ye gelenlerin ve bunun için hala AKP’de olanların boşuna beklememeleri gerektiğini onları memnun etmeyeceklerini söyledi.
     
      "BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN DOKUNULMAZLIĞI YOK"
      Erdoğan, AKP’li belediye başkanlarına yönelik iddialara yanıt verirken de, "Dokunulmazlık dokunulmazlık diye konuşulup duruyor. Belediye başkanlarımızın dokunulmazlığı var mı? Yok. Suç duyurusu yap ne varsa yargıda çıksın ortaya. Niye 550 milletvekili üzerinden dokunulmazlık kavgası yapıyorsun. 3 bin belediye var. Bir şey varsa suç duyurusunda bulun. Zaten biz onu sahiplenemeyiz ama gece gündüz çalışan belediye başkanlarımız üzerinden siyaset yapmayın" dedi.
      Erdoğan, il başkanlarına dik duruşlarını vakar ve dirayetlerini korumalarını, heyecanlarını kaybetmemeleri ve 2007’nin hayati bir seçim yılı olduğu bilinciyle ülkenin her insanına hükümet icraatlarını anlatmaları istedi.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ALTINLAR ZÜRİH'TE Mİ DÜŞTÜ ?

IRAK ULAŞTIRMA BAKANLIĞI UÇAĞIN DÜŞÜŞ NEDENİNİ AÇIKLADI

DAYAKÇI KOCA, BAKIRKÖY'E GÖNDERİLECEK
»  İNCİRLİK YENİDEN HAREKETLENDİ
»  VAKIFLAR YASASINDA DEĞİŞİKLİK YOLDA
»  "ELEKTRİK İHALELERİNİN ERTELENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"
»  PENTAGON'DAN, 'LADİN TÜRKİYE'DE LAİK REJİMİ YIKACAK'İDDİASI
»  "BAYRAKLI AFİŞLER GÜNEYDOĞU'DA NİYE YOK"?
»  ANKARA'DA BAŞBAKAN'A SUİKAST PANİĞİ
»  DİYANETTEN, HİZBULLAH VE PKK'YA KARŞI İRŞAD TİMLERİ
»  "ERKEK HEMŞİRE'YE HEMŞİR" DENSİN
»  SEZER'DEN BERTİNOTTİ'YE 'KÜRT'YANITI
»  ANKETLER ERDOĞAN'A, ^ÇANKAYA'YA ÇIKMA' DİYOR
»  ALİ NESİN'DEN TECAVÜZ SAVUNMASI
»  TACİDAR SEYHAN'DAN DÜŞEN UÇAKLA İLGİLİ ŞOK ACIKLAMALAR
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN GÜVEN HASTANESİ'NDE
»  BULAŞICI HASTA OLUP KAN VERENLERE HAPİS CEZASI GELİYOR
»  DIŞİŞLERİ BANKAMATİKÇİ DİPLOMATLARI DOĞRULADI
»  TC KİMLİK NUMARASI OLMAYAN OY KULLANAMAYACAK
»  ABD ÜLKEYE GİRİŞLERİNDE SİYASİLERİNDE PARMAK İZİNİ ALACAK
»  ESKİ UÇAK KAZASI FOTOĞRAFINI YENİ DİYE YUTTURDULAR
»  İŞTE BAĞDAT'TA DÜŞEN UÇAK'TAKİ İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ
»  'BAĞDAT'TA DÜŞEN KARGO UÇAĞINDA 30 TÜRK ÖLDÜ'
»  ADANA'DAN KALKAN KARGO UÇAĞI BAĞDAT'TA DÜŞTÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.