Kastal, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ı Başbakan Erdoğan'a şikayet etti. Kastal bu yöndeki sıkıntısını, "Bakanın yanına gidiyoruz. 'Dua edin abi' diyor, bizi gönderiyor. Dua edeceksek bakanın yanında ne işimiz var gider camide duamızı ederiz" sözleriyle Erdoğan'a iletti.
AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda bakanlarla milletvekilleri arasındaki diyalog sorunu bir kez daha gündeme geldi. Söz alan 81 milletvekilinden birçoğu kabine üyeleriyle aralarında yaşanan sorunları aktardı. Bakanlarla görüşememekten yakınan ve taleplerinin yerine getirilmemesini eleştiren milletvekilleri, bakanları Başbakana şikayet etti. Osmaniye Milletvekili Mehmet Durdu Kastal da karayollarında yaşanan sıkıntılara karşısında Bayındırlık Bakanı Özak'ı kayıtsız kalmakla suçladı. Karayolları'nda para sıkıntısının başgösterdiğini ve işlerin durma noktasına geldiğini kaydeden Kastal, Bakan Özak'ı Başbakan'a şöyle şikayet etti:
"Bayındırlık Bakanı'nın yanına gidiyoruz. 'Dua edin abi' diyor, bizi gönderiyor. Dua edeceksek Bakan Bey'in yanında ne işimiz var. Gider camide duamızı ederiz."
Kastal konuşmasında belediyelerdeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili de ilginç bir çıkış yaptı. Bazı belediyelerde yolsuzluk iddialarının ayyuka çıktığını belirten Kastal, "25-30 sorunlu belediye başkanı var. Bunları partiden atarsak AK Parti olarak yüceliriz" önerisini yaptı.
AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya da bakanların tavrını eleştirdi. Muhalefet milletvekiliyken bakanlara soru sorup, yazılı ve sözlü cevaplar aldıklarını hatırlatan Uzunkaya, "Şimdi iktidardayız. Kendi bakanlarımıza soru soruyoruz. Ne bir cevap geliyor, ne başka bir şey. Hiçbir cevap alamıyoruz" diye sitem etti.