Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2169
EURO
45,2700
IMKB
9.312,000
ALTIN
4.328,410
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'DEN İMRALI'YA 8 ARKADAŞ
AKP DEN  İMRALI YA 8 ARKADAŞ
 
Kürt açılımıyla ilgili çalışmalarını sürdüren AKP hükümeti, kısa, orta ve uzun vadeli yol haritasında ilk adımı İmralı ile atmaya hazırlanıyor.
 
19.8.2009 - 00:03

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı’ya 8 hükümlü ya da tutuklunun nakledileceğini belirterek hangi hükümlülerin nakledileceğine Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yasa hükümlerine göre karar verileceğini söyledi. Kürt sorunuyla ilgili olarak yol haritasını açıklaması beklenen Abdullah Öcalan’ın, hükümetin çalışmalarının sonucunu görmek için açıklamayı bir süre daha bekletebileceğine dikkat çekildi.

AKP hükümeti, Kürt açılımına ilişkin çalışmalarına hız verdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara ve İstanbul’daki görüşmelerini tamamladıktan sonra Diyarbakır’a geçerek buradaki sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek. Başbakan Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili olarak kısa, orta ve uzun vadeli bir yol haritası belirleyeceklerini açıklarken; öncelikle yaşama geçirilmesi kolay olanlardan başlanacağını kaydetti. Hükümetin adımlarından birini de 9 yıldır tek başına cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın bulunduğu İmralı’ya 8 hükümlü daha gönderilmesi oluşturacak.

‘İnşaat tamamlandı’

MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan’ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun yapımının tamamlandığını, geçici kabul işlemlerinin devam ettiğini, 8 kişilik kapasiteye ulaşacak kuruma Öcalan’ın dışında 8 hükümlü veya tutuklunun daha naklinin yapılacağını açıkladı.

Yol haritası konusunda ayrıntılı bir açıklama yapmayan, ancak “Ayrı bir devlet istemem. Federasyonu kabul etmem. En yakın model Avrupa modelidir. Kürtler her alanda örgütlenmelidir. Demokratik bir ulus olmalıyız. Kendi meclisimizi kurabilmeliyiz. Kendi öz savunmamız olmalı. Kürtler devleti, devlet Kürtleri tanısın. Devletin bayrağı her yerde olacak. İmralı’daki koşullarım iyileştirilsin” diyerek ipuçları veren Abdullah Öcalan’ın asıl yol haritasını yarın avukatlarıyla yapacağı görüşmenin ardından açıklaması bekleniyor.

DTP kulislerinde, Öcalan’ın hükümetin çalışmalarının sonucunu görmek isteyebileceği, süreci olumsuz etkilememek için açıklamayı bir süre erteleyebileceğine de dikkat çekiliyor.

- EMİNE KAPLAN - Cumhuriyet -



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÜRCİSTAN TÜRK GEMİSİNE EL KOYDU

BAŞBUĞ'UN REFERANS VERDİĞİ PROF KONUŞTU

BU FİLM OLAY YARATACAK
»  HAYYAM GARİPOĞLU'NDAN MEDYA'YA İSYAN
»  DTP İLE CHP ARASINDA İLK TEMAS
»  YAT'TA MANGAL PARTİSİNE BAKAN TEPKİSİ
»  SİGARA YASAĞINA BÜYÜK PROTESTO
»  KÜRT AÇILIMI, MANAV TEZGAHINDA!
»  'ONE MİNUTE'YASAĞI
»  KONUT KREDİ FAİZLERİNDE İNDİRİM ÇILGINLIĞI
»  CHP, 3. KÖPRÜ'NÜN GÜZERGAHINI AÇIKLADI
»  ''YAŞAR KEMAL'LE GÖRÜŞTÜM''
»  BAŞBAKAN'IN KORUMALARINA SÜPER JEEP
»  CHP'Lİ BELEDİYELERDEN RAMAZAN AÇILIMI
»  ÖCALAN'IN AĞZINDAKİ BAKLA!
»  KONYA'DA FECİ KAZA, 5 KİŞİ ÖLDÜ
»  "ERGENEKON NE GERÇEK, NE FANTEZİ"
»  "ÇÖZÜM DİYEREK YANLIŞ İŞLER YAPILMAMALI"
»  "ÖCALAN'IN YOL HARİTASI BÖLME PLANIDIR"
»  AB GENEL SEKRETERLİĞİ ELEMAN ALIYOR!
»  KANADOĞLU'DAN HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ
»  KAMER GENÇ: DİN DERSLERİ KALDIRILSIN
»  KÜRDİSTANI İLAN ETTİ: "BURASI KÜRDİSTAN"
»  YARSAV'DAN SERT UYARI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.