Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
42,5637
EURO
49,5233
IMKB
11.190,000
ALTIN
5.739,180
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 9 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'Lİ BELEDİYE'Yİ PROTESTO ETTİLER COPU YEDİLER
AKP Lİ BELEDİYE Yİ PROTESTO ETTİLER COPU YEDİLER
 
Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Eşref Fakıbaba'yı protesto edip uyarılara rağmen dağılmayan esnaf ile polis arasında arbede çıktı. Polis, işyeri sahiplerini coplayıp, gözyaşartıcı gaz sıkarak dağıtabildi.
 
18.2.2008 - 21:30

ŞANLIURFA'da, kent dışına taşınmadıkları için işyerleri mühürlenen Küçük Sanayi Sitesi esnafı, kararı protesto için belediyeye yürüdü. Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Eşref Fakıbaba'yı protesto edip uyarılara rağmen dağılmayan esnaf ile polis arasında arbede çıktı. Polis, işyeri sahiplerini coplayıp, gözyaşartıcı gaz sıkarak dağıtabildi.

Bamyasuyu Mahallesi'nde bulunan Küçük Sanayi Sitesi'ndeki çok sayıda esnafın, bir süre önce kent dışındaki Evren Sanayi Sitesi'nde yapılan yeni işyerlerine taşınması istendi. Esnafın bir bölümü yeni yerlerine taşınırken, 434 esnaf yeni bölgede iş yapamayacaklarını öne sürerek kararı uygulamadı. Belediye, verilen 15 günlük süreye rağmen boşaltılmayan işyerlerini dün 500 çevik kuvvet polis eşliğinde mühürledi.

1000 KİŞİ YÜRÜDÜ

İşyerleri mühürlenen 434 esnaf ve çalışanları bu sabah kararı protesto etmek için sitede toplandı. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşmek istediklerini belirten esnaf, burada Güvenlik Şube Müdürü megafon ile dağılmaları ve aralarında seçecekleri temsilcilerin belediyeye gitmelerini istedi. Bir süre devam eden görüşmenin olumsuz sonuçlanması ardından yaklaşık 1000 kişi belediyeye doğru yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Caddesi, çevik kuvvet polislerince kapatılınca kalabalık, ara sokaklara girerek belediye binasının bulunduğu Atatürk Caddesi'ne çıktı. Belediye binasına 50 metre kala polis engeline takılan kalabalık, tüm uyarılara rağmen dağılmamakta ısrar etti.

Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, Atatürk Bulvarı'na gelerek, olası saldırıya karşı belediyeye çıkan tüm yolların kapatılması talimatını verdi. Polisin ikna çabalarına olumsuz yanıt veren ve belediye başkanı ile görüşmekte ısrar eden esnaf, yürüyüşünü sürdürmek isteyince polis müdahale etti. Göstericilere cop ile dağıtmaya çalışan polis, bu sırada kalabalığa göz yaşartıcı sprey ve biber gazı sıktı. Ara sokaklara kaçan göstericiler, bir süre sonra yeniden yürüyüşe geçmek isteyince ikinci kez polis müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Bu sırada polis, kendisine direnen 1 göstericiyi gözaltına aldı. Esnaf, polisin müdahalesine tepki göstererek, `Biz terörist değiliz', `Satılmış başkan', `Başkan istifa', `Burası Urfa, İsrail değil' sloganları atarken aralarından 10 temsilci seçti. Esnaf temsilcileri gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması ardından, diğer göstericilerin dağılmalarını sağladıktan sonra Belediye Başkanı yerine, AKP İl Binası'na giderek İl Başkanı Mehmet Ekinci ile görüşüp sorunlarını anlattı. Polis, olası yeni saldırıya karşı belediye binası ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

VATAN



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÜNLÜLER HEP AYAKLARINDAN VURULDU

SİYASETÇİLERİN EŞLERİNE MUTLU EVLİLİK SIRLARI

NORVEÇ HAYALİNİZ KABUSA DÖNMESİN
»  TUZLA TERSANELERİ MEZBAHA GİBİ
»  DONAN KİMSESİZİN TEK VEFALI DOSTU SOKAK KÖPEĞİ ÇIKTI
»  SSK VE YEŞİL KARTLIYA MÜJDE..!
»  AĞCA'NIN ESKİ SEVGİLİSİ EVLENDİ
»  YILIN İLK AY TUTULMASI 21 ŞUBAT'TA
»  MAHKEME AFFEDİYOR AMA GOOGLE AFFETMİYOR?
»  KALABALIK İNSAN GRUBU DA KOYUN SÜRÜSÜ GİBİ
»  YUNANİSTAN'A "İNSANLIK SUÇU İŞLEMEYİN" UYARISI
»  ANNELERİNİ HACİZCİLERİN ALDIĞI KUZULARA KÖPEK ANALIK YAPIYOR
»  9 TÜRK'ÜN YAKILIŞI ANKARA'DA PROTESTO EDİLDİ
»  M.ALİ AĞCA'NIN ESKİ NİŞANLISI İTALYANLA EVLENDİ.
»  PROF.DR. TÜRK'E GÖRE TÜRKİYE'NİN YÜZDE 90'I HASTA
»  YASAK AŞK YAŞAYAN KARDEŞLER!
»  DOMUZ YAĞI İDDİASI EKMEK SATIŞLARINI DÜŞÜRDÜ
»  GORİLLER YÜZ YÜZE ÇİFTLEŞİYOR!
»  BELEDİYELERİNİN OTOGAR SOYGUNU
»  TÜBİTAK "BEYAZ'IN HELYUM"U ÖLDÜREBİLİR
»  BU MEKTUBA DİNCİ BASIN KÖPÜRECEK!
»  EMEKLİ AYLIĞI ALANLAR DİKKAT!
»  "YARIŞMA PROGRAMLARI GÜNAH MI HOCAM?"
»  NAPOLYAN KANSERDEN Mİ, ÖLDÜ YOKSA ZEHİRLENDİ Mİ?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.