|
 |
 |
|
DOLAR |
40,9021 |
 |
|
 |
EURO |
47,8725 |
 |
|
 |
IMKB |
10.871,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.393,070 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
AKP'LİLER PAŞANIN SÖZLERİNİ YORUMLADI
|
 |
 |
 |
|
|
Org. Büyükanıt'ın basın toplantısını tüm siyasiler pür dikkat dinledi. Peki kim ne dedi? Paşa'nın gönlünden geçen Cumhurbaşkanı tarifini kim nasıl yorumladı? |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın açıklamalarıyla ilgili olarak, "Irak konusunda detaylı ve güzel bir analiz yaptı" derken, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ise "Bu parlamentodaki herkes Cumhuriyetin temel ilkelerini iliklerine kadar sindirmiştir" diye konuştu.
Tüzmen, TBMM'den ayrılırken gazetecilerin, Orgeneral Büyükanıt'ın "Cumhurbaşkanı tarifi" ile ilgili ne düşündüğü sorusunu şöyle yanıtladı:
"Herkes aynı düşünceyi paylaşıyor. Bence bütün Türkiye Cumhuriyeti'nin paylaştığı bir düşüncedir o. Sadece Genelkurmay Başkanımızın değil, herkesin gönlündeki, gerçekten Türkiye Cumhuriyeti'nde düşünülen hep odur. Yani sözde değil, özde... Siz aynı şeyi paylaşmıyor musunuz?" Bakan Tüzmen, bir gazetecinin, "Genelkurmay Başkanının tereddütü mü var?" sorusuna da "Bunu gidip Sayın Genelkurmay Başkanına sorun. Siz ne kadar izlediyseniz. Biz de aynı şekilde izliyoruz" karşılığını verdi.
SINIR KAPILARI
Kürşad Tüzmen, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın Irak konusunda çok detaylı ve güzel bir analiz yaptığını ifade ederek, "Türkiye ve etrafındaki durum, şu anda özellikle komşu ve çevre ülkelerde yaşanan ve Türkiye'nin genel durumuyla ilgili detaylı bir analiz verdi" dedi.
Irak konusunda "işin ticari kısmıyla ilgili olarak" her zaman üzerlerine düşeni yaptıklarını bildiren Tüzmen, Irak'a alternatif sınır kapıları açılıp açılmayacağı sorusunu da "(Alternatif) demeyelim...Komşu ülkelerle ticareti artırmak için elimizden gelen, Türkiye'nin komşularıyla ticaretini çok rahat, çok etkin bir şekilde yapacağı bir platform hazırlıyoruz... Böyle diyelim. Biz şu anda komşularımızla ticaretimizi artırmak için sınır kapıları üzerindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde yanıtladı.
"...İLİKLERİNE KADAR SİNDİRMİŞTİR"
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de aynı yöndeki sorulara, "Bu parlamentodaki herkes, Cumhuriyetin temel ilkelerini iliklerine kadar sindirmiştir" yanıtını verdi.
"ANAYASANIN METNİ VE RUHUYLA TEMAS ETİĞİ..."
AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa da "Hiç kimse başbakanımızın Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlılığı konusunda kuşkuya düşmemelidir" dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin ise, "Parlamento, anayasada vasıfları belirlenmiş bir milletvekilini cumhurbaşkanı seçecektir. Anayasanın metni ve ruhuyla temas ettiği tüm hassasiyetlere riayet edilecektir" diye konuştu.
AK Parti Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın konuşmalarını "Kendine, makamına yakışan bir üslup" olarak değerlendirdi.
Orgeneral Büyükanıt'ın tespitlerini "çok yerinde" bulduğunu belirten Karakaya, "Çok demokratik, çok saygın bir devlet adamı, bir vatanperver ancak böyle olur. Müthiş bir basın toplantısıydı" dedi.
AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun da Orgeneral Büyükanıt'ın konuşmasını, "Kamuoyunun beklentilerine uygun, marjinal beklentilere uygun olmayan bir
Kendi hudutlarında kalmalı. Komutanımız, Meclisin görev alanına giren konularda konuşmadı" şeklinde değerlendi.
"BAŞBAKANIMIZI TARİF ETTİ"
AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan da "Konuşma, siyaset alanına müdahale değildi. Anayasa da aynı şartları istiyor. Bizim içimizde laikliğe sözde bağlı birisi yok. Bence tam da Başbakanımızı tarif etti çünkü Başbakanımız sözde değil, özde bağlı" diye konuştu.
"(ÖZDE) SÖZÜNÜ BİR DEĞERLENDİRSİNLER"
CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Orgeneral Büyükanıt'ın "Cumhuriyetin temel değerlerine sözde değil özde bağlı olan bir kişinin Cumhurbaşkanı seçilecek olmasını umut ediyoruz" sözünü değerlendirdi.
Koç, Cumhurbaşkanı olacak kişilerde aranması gereken niteliklerin Anayasada açıkça belirtildiğini kaydederek, "Anayasada belirtilen nitelikler ve özellikler, özde aranan özelliklerdir" dedi.
Orgeneral Büyükanıt'ın Irak'a müdahaleye ilişkin sözlerine de değinen Haluk Koç, "Konu, Mecliste yapılan gizli oturumda tartışıldı. Türkiye'ye karşı içeride ve dışarıdaki risklere karşı tüm bilgiyi elinde bulunduran Hükümettir. Bu konular, kapalı oturumda konuşuldu, biz de muhalefet olarak görüşümüzü söyledik.
Orgeneral Büyükanıt'ın tavrı, askeri gerekçelere dayanıyor. Irak'a müdahale edilmesi, askeri değil, siyasi bir karardır" diye konuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu da Orgeneral Büyükanıt'ın Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda söyledikleriyle CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın söylediklerinin birbiriyle örtüştüğünü savundu.
Kumkumoğlu, "Aynı sözleri Baykal söyleyince 'yanlış' diyorlar, Genelkurmay Başkanı söyleyince 'doğru' diyorlar. Bizim tek talebimiz Cumhuriyetin değerlerine sözde değil özde bağlı birinin Cumhurbaşkanı seçilmesi. Orgeneral Büyükanıt'ın 'özde' sözünü bir değerlendirsinler, bu sözü söyleme gerekçesi neydi bir düşünsünler" diye konuştu.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından silahlı saldırıya ... |
 |
|
 |
 |
|
AKP'ye geçeceği iddia edilen ABB Başkanı Mansur Yavaş, iddiaları reddederek "Maalesef görünen o ... |
 |
|
 |
 |
|
Jose Mourinho: Oyunu yanlış okuyorsunuz, oyun kurmakta zorlanmadık; bugün bir duvara karşı oynadık |
 |
|
 |
 |
|
Fenerbahçe, Süper Lig'de çıktığı ilk maçta Göztepe deplasmanında kaleye sadece bir isabetli şut ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alaska görüşmelerinin Rusya-Ukrayna savaşının sonlandırılması ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’deki hücresinden, ‘62. Ulusal, ... |
 |
|
 |
 |
|
AK Parti eski milletvekillerinden Mehmet Metiner 'Kürtçe hutbe bölmez, birleştirir' diyerek Diyanet ... |
 |
|
 |
 |
|
. Orman yangınları yeniden ciğerlerimizi yakmaya başladı. Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde ormanlık ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
AKP'ye geçeceği iddia edilen ABB Başkanı Mansur Yavaş, iddiaları reddederek "Maalesef görünen o ... |
 |
|
 |
 |
|
Fenerbahçe, Süper Lig'de çıktığı ilk maçta Göztepe deplasmanında kaleye sadece bir isabetli şut ... |
 |
|
 |
 |
|
İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından silahlı saldırıya ... |
 |
|
 |
 |
|
Jose Mourinho: Oyunu yanlış okuyorsunuz, oyun kurmakta zorlanmadık; bugün bir duvara karşı oynadık |
 |
-
|
 |
 |
|
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’deki hücresinden, ‘62. Ulusal, ... |
 |
|
 |
 |
|
AK Parti eski milletvekillerinden Mehmet Metiner 'Kürtçe hutbe bölmez, birleştirir' diyerek Diyanet ... |
 |
|
 |
 |
|
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alaska görüşmelerinin Rusya-Ukrayna savaşının sonlandırılması ... |
 |
|
 |
 |
|
. Orman yangınları yeniden ciğerlerimizi yakmaya başladı. Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde ormanlık ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|