Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7946
EURO
43,4520
IMKB
9.700,000
ALTIN
4.052,810
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'NİN OY RÜŞVETLERİ BELLİ OLDU
AKP NİN OY RÜŞVETLERİ BELLİ OLDU
 
AKP'nin 22 temmuzdan önce memur, sözleşmeli ve memur emekli maaşlarına,enflasyon zammı adı altında oy rüşveti verilmesi ihtimâli ortaya çıktı.
 
18.5.2007 - 11:20
Tüketici fiyat artışlarının daha yılın 4 ayında yüzde 3,6'ya ulaşmasının ardından, memur, sözleşmeli ve memur emekli maaşlarına, 22 Temmuz'dan önce enflasyon zammı adı altında oy rüşveti verilmesi ihtimâli ortaya çıktı.
2007 Bütçesi ile devlet memuru, sözleşmeli ve memur emekli maaşlarına yılın ilk yarısında 'Düşük maaşlılara yüksek, yüksek maaşlılara da düşük zam' ilkesiyle, yüzde 3 ile 4 arasında zam verildi.
Yılın ikinci yarısında da maaşlara, aynı ilkeyle aynı oranda zam yapılması kararı alındı.

TEMMUZ'DA ÇİFTE ZAM OLASILIĞI
Son yıllarda maaş zamlarının enflasyonun altında kalması halinde bunu ''Enflasyon farkı'' olarak ücretlere yansıtan Hükümet, Bütçe hazırlıkları sırasında 2007 yılında da bu politikayı devam ettireceğini açıkladı.
Bu arada enflasyon farkında dikkate alınan tüketici fiyat endeksi, Ocak-Nisan döneminde yüzde 3,6 oranında artış gösterdi. Mayıs ve Haziran enflasyonu ile bu rakamın daha da yukarılara çıkacağı ortaya çıktı.
Maliye Bakanlığı da, mevcut gelişmeler ışığında memur, sözleşmeli ve memur emeklilerine Temmuz başında yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarına ilave olarak ilk 6 aylık enflasyona göre, ek zam verilmesi gerekeceğini bildirdi.

MALİYE, YÜZDE 4'Ü BAZ ALIYOR
Ancak geçmiş yılların aksine bu yıl maaşlara tek oranlı zam yapılmaması, zammın kademeli tutulması, enflasyon zammında hangi oranın baz alınacağı tartışmasını da beraberinde getirecek.
Maliye Bakanlığı'ndan bir üst düzey yetkili, 2007 Bütçesinde gelir dağılımındaki bozulmayı dikkate alarak, ''Düşük maaşlı memura yüksek, yüksek maaşlı memura da düşük zam'' verdiklerine dikkat çekerek, AA'ya şu değerlendirmede bulundu:
''Bu anlayış içerisinde kamu personeli ile memur emeklilerine Ocak-Haziran dönemi için yüzde 3 ile 4 arasında maaş zammı verildi. Temmuz-Aralık döneminin zammı da aynı oranlarda tutuldu.
Bütçeyi hazırlarken, düşük maaşa yüksek, yüksek maaşa da düşük zam ilkesi dolayısıyla, enflasyon farkında da yüzde 4'ü baz aldık. Bütçeyi de, (Enflasyon, Haziran sonunda yüzde 4'ü aşarsa, aradaki farkı maaşlara yansıtalım) hesabına göre bağladık. Buna göre Temmuz başında açıklanacak olan enflasyon rakamı meselâ; yüzde 4,5 olursa, bütün memurlara yarım puan, 5 olursa yüzde 1 zam yaparız.
Burada yüzde 3'ü baz alırsak ve ona göre enflasyon zammı verirsek, o zaman başlangıçtaki düşük maaşa yüksek, yüksek maaşa düşük zam ilkesi ortadan kalkacak. Bizim düşüncemiz bu. Tabii ki bu konudaki son kararı Hükümet verir.''

MEMURLARIN DURUMU
Maliye Bakanlığı'nın bu görüşünün benimsenmesi halinde, Ocak ayında yüzde 4 zam alan memur, sözleşmeli ve emekliler, ilk 6 ayda enflasyona ezdirilmemiş olacak.
Ancak maaş zammı yüzde 4'ün altında kalan kamu görevlileri ile memur emeklilerin maaş artışı ise enflasyonun gerisinde kalacak.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP İFLAH OLMAZ BİR YOLA GİRDİ

MECLİS'TE 'BİP'Lİ TARTIŞMA!

İLK HEDEFLERİ İRAN !...
»   AKP GÖZ YUMDU PAPAZ YENİ ROMA BAŞPİSKOPOSU OLDU
»  BAYKAL:''TEK PARTİ GİBİ ÇALIŞACAĞIZ''
»  GÜL'ÜN ADAYLIĞI ARTIK GEÇERLİ DEĞİL
»  PEPE'DEN KURAKLIK ALARMI
»  YILDIZ HEMŞİRE 30 BİN ŞEHİT VE GAZİ İÇİN ADAY
»  MECLİS'TE GUSÜL ABDESTİ TARTIŞMASI
»  TÜRK ASKERİ KUZEY IRAK SINIRINI İŞGAL EDEBİLİR
»  99 ŞÜPHELİDEN 31'İNDE KKKA TEŞHİS EDİLDİ
»  BAĞIMSIZ ADAYLAR BİRLEŞİK OY PUSULASINDA
»  SEZER, 5 KANUNU ONAYLADI
»  YOU TUBE'DE ATATÜRK VE TÜRK BAYRAĞINA YİNE HAKARET
»  SEZER, MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMUYOR
»  ARINÇ:,''TEKRAR 2 PARTİLİ BİR GÖRÜYORUM"DEDİ
»  TUNCAY ÖZKAN'A CHP'DEN VETO
»  SOLDA MUTLU SON...
»  MECLİS’İN “KÜRESEL ISINMA” RAPORU
»  DTP'LİLERE YARGITAY ŞOKU
»  AB'NİN DOĞUYU GEZEN HEYETİ NELER ÇEVİRİYOR?
»  REKTÖR HANIM ANLAYAMAMIŞ
»  NİHAYET KKTC'NİNDE AKLI BAŞINA GELMEYE BAŞLADI
»  SEMDİNLİ KARARI MHP'Yİ SEVİNDİRDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.