Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,0263
EURO
44,3358
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.221,340
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ALBAY ÇİÇEK'E SORGUDA AMİR VE DÜNDAR SORUSU!
ALBAY ÇİÇEK E SORGUDA AMİR VE DÜNDAR SORUSU!
 
Ergenekon terör örgütü üyesi olmak ve darbeye zemin hazırlamak suçundan tutuklanan Çiçek'e savcıların birbirinden ilginç sorular yönelttikleri öğrenildi. Çiçek'e sorulan sorular içerisinde emiri kimden aldığı ve Dündar da var.
 
13.11.2009 - 09:47

Bünyamin Demirkıran'ın haberi

Çiçek karara itiraz etti

Demokrasiye Müdahale Eylem Planı’nın altında ıslak imzası bulunan Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek, dün gece yarısı “Ergenekon terör örgütü üyesi olmak” ve “darbeye zemin hazırlamak” suçlarından tutuklanırken, savcıların Çiçek’e yönelttiği ‘bu plan ile ilgili olarak kimlerden talimat aldığı ve planın hayata geçirilmesi aşamasında koordinasyonu kimin sağladığı’, ‘talimatla haber yaptırdığı’ yönündeki sorular dikkat çekti. Albay Dursun Çiçek’e yöneltilen bir başka soru ise ‘Üsküdar’daki evinde el bombaları ve patlayıcılar yakalandığı için tutuklanan İstanbul’un ünlü eğlence merkezi Reina’nın güvenlik müdürü emekli Deniz Astsubay Ergin Geldikaya ile ilişkisi konusunda oldu. Çiçek’e bu soruların yanısıra ‘Sarıkız’, ‘Ayışığı’, ‘Yakamoz’ ve ‘Eldiven’ darbe planları, internet andıcıyla ortaya çıkan kara propaganda faaliyetleri ile ilgili bağlantılarının da sorulduğu öğrenildi.

“Ergenekon terör örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklanan Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya’dan elde edilen “Bilgi Notu Dursun Çiçek” isimli belge de Çiçek’e soruldu. Belgede “Tutuklanacağımı biliyordum. Genelkurmay da biliyordu... Bu işin Karargah’a kadar uzanacağını hiç hesap etmediler. Hakim ve savcı Haziran kararnamesi çok önemli. Yüksek Yargı üyeleriyle... Bizzat İlker Paşa görüştü. Ergenekon savcılarında önemli bir değişiklik olabilir...” deniyor. Albay Çiçek, “Ergenekon terör örgütü üyesi olmak” ve “darbeye zemin hazırlamak” suçlarından tutuklandı. Albay Çiçek, 3. Ergenekon iddianamesinde “hakkında soruşturma süren ‘şüpheli’ listesi”nde yer almıştı. Çiçek’in avukatı Mustafa Çevik, tutuklama kararına itiraz etti. Çevik, Anayasa’nın 145’nci maddesine göre savcı Öz’ün Çiçek’i sorgulama yetkisi olmadığını ve nöbetçi hakim İdris Asan’ın savunmalarını uygun şekilde tutanağa geçirmediğini savundu.

İŞTE ÇİÇEK'E SORULAN SORULAR

1-) Plan hazırlama emrini kim verdi

• Ergenekon sanığı avukat Serdar Öztürk’ün ofisinde fotokopisi bulunan İrtica ile Mücadele Eylem Planı belgesindeki imzanın size ait olmadığını ifade ettiniz. Ancak Adli Tıp Kurumu tarafından verilen raporda     16 Ekim 2009’da gelen ihbar mektubunun ekindeki ıslak imzanın size ait olduğu belirtildi. Bu planla ilgili olarak kimlerden talimat aldınız ve planın hayata geçirilmesi aşamasında koordinasyonu kim sağladı?

2-) Uğur Dündar’a talimat verdin mi

• İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın “Medya Faaliyetleri” başlığı altında “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öğrencilerine ait ibadet görüntü ve haberlerinin medyada yoğun olarak yer alması sağlanarak Milli Eğitim Bakanı kamuoyu nezdinde yıpratılacaktır” şeklinde ibareler yer alıyor. 23 Ekim’de Uğur Dündar’la Star Ana Haber bülteninde Cuma namazına giden öğrencilerin “Okuldan Cumaya” başlığıyla haber yapıldığı görüldü, Uğur Dündar’la irtibatınız var mı? O haberin hazırlanması ve yayınlanması ile ilgili olarak bir talimatınız oldu mu?

3-) Star’a ulaşırken kim aracı oldu

• Bora Kutluhan ile yaptığınız görüşme ve Kutluhan aracılığı ile Star Ana Haber’de savunma içerikli mektubunuzun yayınlanması konusunda bildikleriniz nelerdir?

4-) Hürriyet’e hangi bayan ile ulaştın

• Savunma amaçlı yazdığınız mektubun Mübeccel... isimli bayan aracılığı ile Hürriyet gazetesinde yayınlanması için herhangi bir girişiminiz oldu mu?...

5-) Reina’nın sanık müdürü ile ilişki

• Üsküdar’da ele geçirilen el bombaları ve patlayıcılar ile ilgili olarak tutuklanan emekli Astsubay Ergin Geldikaya ile irtibatın ne?

6-) Müdürü olduğunuz şubede ne yapılıyor

• İsmi Bilgi Destek Daire Başkanlığı olarak değiştirilen “Psikolojik Harekat Daire Başkanlığı” ve “Bilgi Destek Daire Başkanlığı”nın görevleri ne ve hangi bünyenin altında faaliyet yürütüyor?

7-) Kara propaganda faaliyetleri neler

• Belgenin içeriğinde yer alan dost unsurlar, düşman unsurlar, Medya Faaliyetleri, Planlama ve Genel Faaliyetler ve Kara Propaganda Faaliyetleri hakkında neler biliyorsunuz?

8-) Dışardan herhangi bir yardım oldu mu

• Andıç, Eylem Planı, Bilgi Notu gibi belgeleri neden hazırlandınız, hazırlanma teknikleri ve belgeleri hazırlanmasında askeri makamların dışında yardım aldınız mı?

9-) Karargah’ta belge imhası yapıldı mı

• İrtica ile Mücadele Eylem Planının 12 Haziran’da Taraf gazetesinde yayınlanmasından sonra Bilgi Destek Şube Müdürlüğü’nde belgenin hazırlandığı iddia edilen bilgisayar ve araç gereçlerde temizleme ve imha işlemi yapıldı mı?

10-) ‘Bu Karargah’a uzar’ın anlamı ne

• Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya’dan elde edilen “Bilgi Notu Dursun Çiçek” isimli belgenin içeriğinde “Tutuklanacağımı biliyordum. Genelkurmay da biliyordu... Bu işin Karargah’a kadar uzanacağını hiç hesap etmediler. İlker Başbuğ her şeyin farkında... Hakim ve savcı Haziran kararnamesi çok önemli. Yüksek Yargı üyeleriyle... Bizzat İlker Paşa görüştü. Ergenekon savcılarında önemli bir değişiklik olabilir... İlker Paşa Org. Iğsız’ı 1. Ordu Komutanlığı’na terfi edecek. Iğsız, Ergenekon’da yaşanan gelişmeleri de takip edecek” şeklindeki beyanlar size mi ait?.. Bu iş karargaha kadar uzanır derken hangi işi kastediyorsunuz?

11-) Org. Iğsız ‘sızma’ için emir verdi mi

• 24 Haziran 2009 tarihinde Orgeneral Hasan Iğsız imzası ile özel içeriği bulunan evrakların sızmasını önlemek, sızması durumunda ise Genelkurmay bünyesinde hazır lanmadığı algısı oluşturmak amacıyla “Bilgi Güvenliği Tedbirleri” emri yayınlandı mı?

12-) ‘Cuntacı’ isimleri  tanıyor musun

• 16 Ekim 2009 tarihinde savcılığımıza gelen ihbar mektubunda ‘cunta içinde oldukları’ ya da ‘imha işlemine katıldıkları’ iddia edilen subay ve erleri tanıyor musunuz?

13-) Kara propaganda sitelerini anlatın

• Islak imzalı belgeyi gönderen subaydan gelen ve “İnternet Andıcı” olarak adlandırı-lan doküman ve internet siteleri hakkında neler biliyorsunuz? İhbar mektubundaki diğer iddialar konusunda neler biliyorsunuz?

14-) Darbe planlarından haberiniz var mı

• Ergenekon terör örgütü üst düzey yöneticisi olarak yargılanan Şener Eruygur liderliğinde hazırlanan Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven kod adlı darbe planları hakkında neler biliyorsunuz?

Albay  Çiçek’in, Ergenekon savcılarının  kendisine 3 saat boyunca yöneltikleri bu iddiaların hepsini yalanladığı ve kendisinin suçsuz olduğunu savunduğu belirtiliyor.

15-) Andıcı kime ilettin

• Avukat Mustafa Hüseyin Buzoğlu’ndan elde edilen “ANDIÇ” başlıklı gizli ibareli “Dz. P. Kur. Albay Cari İşl. Md. Dursun ÇİÇEK” imzalı belgeyi üst makamlara ilettiniz mi? Bu tarz başka belgeler hazırladınız mı? (Star)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TELEKULAK HARİTASI!

MECLİS'TE AÇILIM KIYAMETİ KOPACAK

MECLİS'TE AŞI KAVGASI
»  WATERGATE'DEN DAHA VAHİM
»  BAKAN UKRAYNAYI ÖRNEK GÖSTERDİ AMA...!
»  BAYKAL'DAN AKP'YE ZEHİR ZEMBEREK ELEŞTİRİ
»  HIRİSTİYAN OL SENİ ROMA İMPARATORU İLAN EDEYİM
»  "PARLAMENTOYU KAFASINA YIKACAKTIK"
»  YARGITAY'IN DİNLENDİĞİ BELGELENDİ
»  YARGI: SAVUNMADAYIZ
»  TECAVÜZCÜYÜ HADIM ETME YÖNTEMİ BULUNDU
»  BURSALILAR BAŞKANLARINA AĞLIYOR
»  "ERDOĞAN'IN ÜZERİNDE BİR LOBİ VAR!"
»  KAÇMAZ DİNLEMEDE GENİŞ ARAŞTIRMA İSTEDİ
»  AKP'Lİ VEKİL'DEN CHP'YE DESTEK
»  ÇOK ŞEY SÖYLEDİ AMA HİÇ BİR ŞEY ANLATMADI
»  İŞTE DİNLEMENİN BELGESİ
»  MEMURLARI İKİYE AYIRIYORLAR
»  FÜZE BAŞLIĞI OPERASYONU!
»  İŞTE DÜNYANIN EN GÜÇLÜ İNSANLARI
»  ERDOĞAN'DAN KUTAN'A TAZİYE ZİYARETİ
»  FLAŞ.. TİB BAŞKANI'NDAN TELEKULAK CEVABI
»  SAHTE ARAÇ MUAYENESİNE DİKKAT!
»  FLAŞ.. ONUR ÖYMEN'DEN DERSİM SAVUNMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.