Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,9880
EURO
48,0856
IMKB
11.372,000
ALTIN
4.462,950
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ANAVATAN'DAN ARINÇ'A HEYET TEPKİSİ
ANAVATAN DAN ARINÇ A HEYET TEPKİSİ
 
Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, ABD’de görüşmeler yapan TBMM heyetine Anavatan’dan kimsenin dahil edilmemesi nedeniyle TBMM Başkanı Bülent Arınç’a tepki gösterirken, “TBMM Başkanı, belki de cumhurbaşkanlığını kaybetmenin hezeyanıyla fevri davranarak, Anavatan Partisini bu heyete dahil etmemiştir" dedi.
 
28.2.2007 - 12:54
      Süleyman Sarıbaş parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, sözde Ermeni soykırımı tasarısı konusunda ABD’ye giden TBMM heyetine partisinden milletvekili alınmadığını dile getirdi. TBMM Başkanı Arınç’ın, Anavatan’ın grup kurduğu günden bu yana “hazmetme kapasitesindeki eksiklik" nedeniyle Anavatan’ın bu Meclisin bir grubu olduğunu kabullenmekte zorlandığını kaydeden Sarıbaş, Türkiye’nin dışarıda Meclis adına temsili noktasında, parti gruplarının iradelerinin yansıtılması gerektiğini ifade etti.
      Geçmişte, ABD Temsilciler Meclisi’nde üç defa aynı tasarıyı Anavatan Partisi’nin görüştürmediğini dile getiren Sarıbaş, şöyle dedi:
      “Ancak ne yazık ki Türkiye’nin menfaatini savunduğunu zanneden Meclis Başkanı, bir türlü tarafsız Meclis Başkanı olamamıştır. Belki de cumhurbaşkanlığını kaybetmenin hezeyanı ile fevri davranarak, Anavatan Partisi’ni bu heyete dahil etmemiştir. Sayın Başkan, daha önceki açıklamalarında ’Efendim, yurtdışı temsilde orana vuruyoruz. Siz orana dahil olamıyorsunuz’ demişti. Bu giden heyet temsil heyeti değil, özel bir heyettir. Bir ikna heyetidir. İnşallah başarılı olurlar. Ama başarısız olurlarsa bunun sorumlusu da müsebbibi de TBMM Başkanı’dır. Bu Meclis Başkanı’na acımaktan başka bir söz ifade etmiyorum.ö Sarıbaş, gazetecilerin 28 Şubat ile ilgili sorusu üzerine, bu tür eylemlerin Türk demokrasisine zarar verdiğini söyledi.
      Süleyman Sarıbaş, ABD Dışişleri Bakanı Rice’ın, PKK’nın faaliyetlerini anlatırken “Türkiye ile Kürdistan arasındaki bölgede" ifadesini kullandığının anımsatılması üzerine, bunun bir dil sürçmesi olduğunu sanmadığını kaydetti. Sarıbaş, ABD’nin, 2003 yılından bu yana bölgede işgal gücü olarak bulunduğunu ve o tarihten beri PKK’nın Türkiye’ye yönelik tecavüzünün sürdüğünü anlatırken, Rice’ın beyanlarından ABD’nin, PKK terörünü yok etme konusunda çok da iyi niyetli olmadığının anlaşıldığını söyledi. sarıbaş, bu tür beyanların iki ülke arasındaki dostane ilişkilere zarar vereceğini ifade etti.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"28 ŞUBAT ZARARLI": YÜZDE 78

DTP KONGRESİNDE İSTİKLAL MARŞI YOK!

DTP OLAĞAN ÜSTÜ KONGRESİ BÜGÜN
»  KURUSIKI DA SİLAH SAYILACAK
»  ''TÜRKİYE, ÇIKAR ÇEVRELERİNİN SANAL MARKAJINDA''
»  ESKİ DEP'LİLER, SİYASETE GERİ DÖNÜYOR
»  ERDOĞAN:"AKP, TÜRKİYE İLE BİRLİKTE GÜÇLENİYOR"
»  ERDOĞAN, YİNE CHP'YE YÜKLENDİ
»  SARIGÜL, ŞİMDİ DE DSP'YE GÖZ DİKTİ
»  DTP GENEL BAŞKANI TÜRK VE TUĞLUK'A HAPİS
»  TOPUZ, “BUGÜN YANAĞINI OKŞATAN YARIN BAŞKA ŞEY YAPAR”
»  "İŞ DÜNYASI VE MEDYA KORKAK"
»  ''FINDIK ÜRETİCİSİ SEÇİM GÜNÜ YER MİSİN YEMEZ MİSİN SORACAK HESABINI''
»  MUMCU VERYANSIN ETTİ!
»  BAŞBAKAN İKİLİ OYNUYOR!
»  ERDOĞAN'DAN ASKERİ SEÇENEK İMASI
»  BAYKAL: ''IRAK'TAKİ OLUŞUM TÜRKİYE'YE MEYDAN OKUYOR''
»  ARINÇ'IN UTANCI İÇİN KİM, NE DEDİ?
»  BAYKAL,'TRABZON'SUZ TÜRK MİLLETİ OLMAZ' DEDİ
»  MUMCU: "HİÇBİR PARTİYLE İTTİFAK ARAYIŞIMIZ YOK"
»  "AKP DİN DEVLETİ KURMAYI HEDEFLİYOR''
»   DTP'DEN DİYARBAKIR İL BAŞKANINA DESTEK AÇIKLAMASI!
»  AKP'NİN MİTİNGİ GİBİ GRUP TOPLANTISI ARINÇ'I UTANDIRDI
»  CHP'DEN SEZER'İN EKİBİNE KANCA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.