Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3790
EURO
47,0941
IMKB
10.373,000
ALTIN
4.355,960
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ARINÇ'IN 23 NİSAN KONUŞMASI KİTAP OLUYOR
ARINÇ IN 23 NİSAN KONUŞMASI KİTAP OLUYOR
 
TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanan Genel Kurul’da yaptığı konuşma, kitap haline getirilecek.
 
25.4.2006 - 17:10
      TBMM Başkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, Arınç’ın 23 Nisan’da Genel Kurul’da yaptığı konuşmadan sonra, Meclis Başkanlığı İletişim Ofisi’ne destek mesajı içeren çok sayıda telefon, faks ve e-mail geldi. Vatandaşlar ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mesajlarında "demokrasi" vurgusu yaparak, Arınç’ın konuşmasına olan desteklediklerini ifade etti.
      TBMM Genel Kurulu’nda 23 Nisan özel birleşimini izleyen çeşitli ülkelerden 24 büyükelçi de konuşmaya yoğun ilgi gösterdi. Bazı büyükelçiler, hükümetlerine iletmek üzere konuşma metnini talep etti.
      Vatandaşların, mesajlarında "demokrasi" kavramı üzerinde vurgu yaptıkları görüldü. Meclis Başkanlığı İletişim Ofisi’ne gönderilen bazı destek mesajları şöyle:
      -Cemal Küçükçakıroğlu: "Yaptığınız konuşma ülkemizin konuşulması gereken fakat konuşulamayan önemli konuları dile getirmektedir.
      Demokratikleşmenin ve hürriyetlerin önünü açıcı bir başlangıç olmasını diliyorum." -Ali Öztürk: "Demokrasi manifestosu olarak değerlendirdiğimiz görüşlerinize aynen katılıyorum. Bizim de hissiyatımızı yansıttığınız için sizi tebrik ediyorum." -Veysi Ceylan: "23 Nisan konuşmanızı takdir ediyor, tüm idarecilerimizin aynı hassasiyetler etrafında birleşmesini diliyorum. Sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum." -Hakan Esen: "Meclis’te yaptığınız tarihi konuşmayı sonuna kadar nefesimi tutarak izledim. Diyebilirim ki milyonlarca insanın hislerine tercüman olmakla kalmadınız, bu ülkeyi yönetenlere de hem cesaret hem de yiğitlik konusunda örnek oldunuz." -Mahmut Salık: "Sizin gibi şahsiyetler, bizler için umut oldu.
      Tükendik, bittik dediğimiz zamanlarda sizler, bizlerin ümit kaynağı oldunuz. Tam bir Anadolu evladı gibi... Lütfen duruşunuzu koruyunuz.
      Sizi tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum." -Mehmet Sağlık: "Bir Anadolu insanı olarak meseleler karşısındaki kararlı ve cesur duruşunuz, bizlerin değerlerine sahip çıkışınız, beni çok duygulandırdı ve gurur duydum. Bu millet, size sonuna kadar destek verecek. Size ve sizin şahsınızda sizin gibi sağlam duran bu milletin vekillerine çok teşekkürler." -Sedat Yazıcı: "Meclis’te yapmış olduğunuz etkileyici, gerçek ve Türkiye’nin gerçeklerini yansıtan konuşmanızdan dolayı, konuşmanızın her harfi adedince teşekkürlerimi bildiririm."
     
     İHD BAŞKANI ALATAŞ’TAN KUTLAMA
      Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de TBMM Başkanı Arınç’ı kutladı. Destek mesajlarından bazıları şöyle:
      -ASİAD Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran: "Millet iradesine dayalı demokrasileri öven konuşmanızdan ötürü sergilediğiniz dik duruş, bizleri fevkalade onurlandırmıştır." -İnsan Hakları Derneği Başkanı Yusuf Alataş: "Yapmış olduğunuz konuşmadan dolayı yüksek şahsınızı yürekten kutluyorum.
      Demokrasimizin temel sorunları konusundaki tespitlerinize ve çözüm önerilerinize katılmamak mümkün değil. TBMM Başkanı olmanızdan ötürü bir kez daha onur duyduğumu ifade etmek isterim." -MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Hüdaverdi Çakır: "Millet iradesinin üstünlüğüne ve demokrasiye inanan bir sivil toplum kuruluşu olarak desteklediğimizi belirtilirken, şahsında yüce milletimizin iradesinin tecellisi olan meclisimize en derin saygılarımı sunarım." -Anadolu Hukuk Derneği Başkanı Av. Süleyman Gürkök: "Ülkemizde son dönemde yaşanan antidemokratik tavırlara karşı göstermiş olduğunuz tepkiye, hukukçu yorumlarınız ile konuya getirdiğiniz açıklamalarınıza ve demokratik tavrınıza teşekkür ederiz." -Hizmet-İş Sendikası 3. Nolu Bölge Başkanı Adem Yıldız:
      "Yaptığınız konuşma milletimizin hissiyatına tercüman olmuş, bizleri sevindirmiş, söylenememiş gerçekleri seslendirerek Türkiye kamuoyunda heyecan yaratmıştır." -Türkiye Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu: "Bu konuşmanızı demokrasimizin geleceği bakımından büyük bir şans kabul ediyorum. TBMM’nin ve siyasi partilerin, bu konuşmayı desteklemelerinin demokrasiye olan inançlarının tabii bir gereği saydığımı belirterek, konuşmanızdan ötürü şükranlarımı sunuyorum."
     
     KİTAP HALİNE GETİRİLECEK
      Konuşması dolayısıyla TBMM Başkanı Bülent Arınç’a 2 gün içerisinde 3 bin 581 tebrik mesajı geldi. Telefonla arayan 411 kişinin
      tebriklerini kabul eden Arınç, 1783 kişiden e-mail, 1387 kişiden de faksla tebrik mesajı aldı. 396 kişi de konuşma metnini istedi. Meclis Başkanlığı, talepler üzerine Arınç’ın konuşmasını kitap haline getirme kararı aldı. Hazırlıkları süren kitap, birkaç gün içinde basılarak talep edenlere dağıtılacak.

      (milliyet)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MİLLETVEKİLİ MAAŞINA ZAM YAPILDI MI?

"KIRMIZI KİTAP KASAMDA"

SEZER'DEN ANAYASA MESAJI
»  ERDOĞAN, AKP DİYARBAKIR KONGRESİ'NDE KONUŞACAK
»  TBMM'DEKİ İMAM HATİP'Lİ LİSEYE GEÇ BAŞLAMIŞ!
»  ERDOĞAN: "KİMSE MİLLETE NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ DAYATMAYACAK"
»  ERDOĞAN, AKP GRUBUNDA SERT KONUŞTU
»  ARINÇ:''BEN FİKİR ADAMIYIM, FİKİRLERLE TARTIŞMAKTAN
»  TUĞCU:"YARGI KARARLARININ ELEŞTİRİLMESİ DOĞAL"
»  ANKARA'DA İKİNCİ PAKET BEKLENTİSİ
»  MECLİS'TE HER AY BÖCEK ARANACAK
»  DIŞİŞLERİ BAKANI'NA BOĞAZİÇİ'Lİ DAMAT
»  "KERKÜK KÜÇÜK IRAK, GİRMEK KOLAY DEĞİL"
»  ÇİÇEK'TEN SEZER'E ELEŞTİRİ
»  "MİT MENSUPLARINA SEVE SEVE BASIN KARTI VERDİM"
»  MECLİS'E SARHOŞ YASAĞI
»  RİCE, KRAL DAİRESİNDE, KRALİÇE GİBİ AĞIRLANACAK
»  ŞEMDİNLİ'YE YENİ SAVCI
»  BANZANİ, ZANA'YI ERBİL'E NİYE DEVET ETTİ?
»  ŞENER'DEN ARINÇ'A LAİKLİK YANITI
»  PKK'NIN KUYRUĞU SIKIŞIYOR!
»  AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI KANUNUN İMZAYA AÇILDI
»  ABBAS, "YARDIM OLMAZSA SOSYAL PATLAMA OLUR"DEDİ
»  DEMİREL, ARINÇ'IN SÖZLERİNİ YORUMLADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.