DOLAR
50,047
▲%0.06
EURO
56,253
▲%0.07
ALTIN
6623,74
▲%1.35
BIST-100
11389
▼%-0.78
Ankara hava durumu8/11°
FacebookXInstagramYouTube

ARJANTİN İFLAS ETTİ!

Vadesi gelen 1.3 milyar dolarlık tahvilin geri ödenmesini talep eden kreditörlerle yaptığı görüşmelerden sonuç alamayan Arjantin ekonomisi iflas etti.

  • | Medya Spot

Arjantin ekonomisi iflas etti.

Ülkenin ekonomi bakanı ile kreditörler arasındaki son görüşmelerden de sonuç çıkmadı.

Bu durum üzerine kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors, Arjantin'in kredi notunu "tercihli temerrüd" olarak açıkladı.

Arjantin tahvillerine yatırım yapan kreditörler, vadesi gelen 1.3 milyar dolarlık tahvilin geri ödemesini talep ediyordu.

Arjantin ise borcun yeniden yapılandırılmasını ve faiz geri ödemelerinde kesinti yapılmasını istedi.

İki gündür New York'ta taraflar arasında yapılan görüşmelerde uzlaşma sağlanamadı.

32 YILDA ÜÇÜNCÜ KEZ

Böylelikle Arjantin 32 yıl içinde üçüncü kez iflasa düştü. Ülkesinin 30 Haziran vadeli faiz borçlarını ödediğini söyleyen Arjantin ekonomi bakanı ise teknik olarak iflas etmediklerini savundu.

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, "akbabalar" olarak tanımladığı kreditörleri ülkenin borç sorunundan faydalanıp kar peşinde koşmakla suçladı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz