Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2423
EURO
44,6905
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.176,780
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ASKERİN 'PİM' İTİRAFI
ASKERİN  PİM  İTİRAFI
 
Nöbette uyuduğu gerekçesiyle ceza olarak bir onbaşının eline verdiği pimi çekilmiş el bombasıyla 4 askerin ölümüne yol açmaktan tutuklanan teğmenle ilgili, TSK’dan bir ‘itiraf’ geldi. Açıklamada geciktiklerini kabul eden Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, “Halbuki, biz gerekeni çoktan yapmıştık. Belki bundan sonra bilgilendirmede daha seri davranabiliriz” dedi.
 
1.9.2009 - 07:56
GENELKURMAY İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Elazığ’da ceza olarak bir askerin eline verdiği pimi çekilmiş el bombası ile dört Mehmetçiğin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan teğmen hakkında TSK’nın açıklama yapmakta biraz geç kalmış olabileceğini söyledi.

30 Ağustos resepsiyonuna katılan Orgeneral Güner, gazetecilerin, olayla ilgili haberlere ve belirsizliklere rağmen TSK’nın resmi açıklamayı yapmakta neden geciktiği sorularıyla karşılaştı. Güner, soruları, “Doğru. Bu konuda açıklama için gecikme olunca sanki olay ortaya çıktı da TSK itiraf etti havası yaratıldı. Halbuki, biz gerekeni çoktan yapmıştık. Belki bundan sonra bilgilendirmede daha seri davranabiliriz” dedi.

‘Gereken çoktan yapılmıştı’

İddianın aksine, teğmenin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini ve soruşturma başlatıldığını belirten Orgeneral Güner, şunları söyledi:

“TSK’da bir ölüm, bir yaralama, bir suç varsa, yasalar neyi emrediyorsa anında uygulanır. Kim olursa olsun uygulanır. Bu olayda da teğmen hakkındaki durum için derhal savcılık harekete geçmiş ve tutuklama kararı alınmıştır. TSK’nın bu olayı sakladığı, saptırdığı yönünde iddialar var. Böyle birşey olabilir mi? Olay ortaya çıktıktan sonra ‘TSK itiraf etmek zorunda kaldı’ deniliyor. Asla böyle birşey söz konusu değil. Teğmenin tecrübesizliği, suç işleme durumu ne olursa olsun askeri yargı orada harekete geçti.”(HÜRRİYET)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FRANSA'DAN TÜRKİYE VE ERMENİSTAN'A KUTLAMA

ERMAN TOROĞLU, "BEN DE TÜRK AÇILIMI İSTİYORUM" DEDİ

ADALET BAKANI ERGİN'DEN YARGI REFORMU AÇIKLAMASI
»  SARKİSYAN: "MAÇA GELİRİM AMA"!
»  FLAŞ.. ERMENİSTAN İLE YENİ AÇILIM
»  DTP'Lİ AHMET TÜRK, ATALAY'A ÇOK KIZDI!
»  "SEKS, ÖCALAN'IN SERTLİĞİNİ GİDERİR"
»  MÜNEVVER'İN BABASINA BİR İDDİA DAHA!
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN İLGİNÇ ÇÖZÜM
»  ERMAN HOCA, "BEN DE TÜRK AÇILIMI İSTİYORUM" DEDİ
»  ERGENEKON YARGIÇLARINA İNCELEME
»  VEKİLLERİN 'YOK ARTIK!' DEDİRTEN TALEPLERİ
»  FLAŞ.. HASTANELER'DEN KÖTÜ HABER
»  'ÖCALAN'A SEKS İZNİ VERİLSİN' TALEBİ
»  100 BİN AMERİKAN ASKERİ TÜRKİYE'YE GELİYOR
»  FLAŞ.. DTP LİDERİ AHMET TÜRK'TEN ATALAY'A JET YANIT
»  "GİZLİ GÜNDEMİMİZ YOK, ÇÖZÜME İLİŞKİN UMUTLAR ARTTI"
»  KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLUYOR
»  AK PARTİ-DSP PLAJ SAVAŞI
»  ERGENEKON İÇİN SORUŞTURMA İZNİ
»  "KOMUTANIM, KIZLARI DA ALIN ASKERE"
»  30 AĞUSTOS RESEPSİYONUNA RAMAZAN AYARI
»  BAYKAL: TÜRKİYE’YE ZARAR VERECEK BİR ŞEYİ KABUL ETMEM
»  AÇILIMDA SICAK HAFTA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.