Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,5457
EURO
47,6883
IMKB
10.643,000
ALTIN
4.347,780
 
Hava Durumu ANKARA
22 / 40 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ASKERİN HİZBULLAH RAPORU: "KURBANA GÖZ DİKTİLER"...
ASKERİN HİZBULLAH RAPORU:  KURBANA GÖZ DİKTİLER ...
 
 
28.12.2006 - 10:09

Asker tarafından hazırlanan ve Genelkurmay 2.Başkanı Ergin Saygun'a verilen bir raporda, Hizbullah terör örgütünün kurban derilerini toplamak ve buradan kazanç sağlamak için hazırlık yaptığını ortaya koydu. Genelkurmay 2.Başkanı Ergin Saygun'a sunulan ve Türkiye’de faaliyet gösteren radikal dini grupların, kitlesel protestolar üzerinden taban genişletme arayışında olduğunun belirtildiği raporda şöyle denildi:
“Hizbullah terör örgütü, İsrail-Lübnan gerginliği temelinde faaliyetlerine bir zemin oluşturdu. Örgüt bu doğrultuda Ağustos ayında kendi görüşü doğrultusunda faaliyet yürüten dernek vasıtasıyla bir yıl süreli yardım toplama kampanyası başlattı. Gerçekleştirilen bu organizasyonda Lübnan Hizbullah’ın İsrail’e karşı olan tavrı ön plana çıkarılarak, cihat kavramı vurguyla propaganda yapılmakta ve İsrail’in saldırgan tutumu kullanılarak örgütsel faaliyetlerinde motivasyon oluşturulmaktadır. Örgüt yasadışı faaliyetlerini ve propaganda nitelikli sosyal yardım faaliyetlerini finanse etmek için cihat kavramını kullandığı gibi dini vecibeleri de kendi menfaati doğrultusunda kullanıyor. Geçtiğimiz Ramazan ayında bazı il ve ilçelerde fitre ve zekatların örgüte yandaş dernekler vasıtasıyla toplandığı, hatta rayicinin yüksek olmasından ve zorlamada bulunulmasından dolayı bazı esnafın rahatsız olduğu da öğrenilmiştir. Genetik yapısında aşırı şiddet bulunan örgütün bu meşhur özelliğinden vazgeçmediği de emareleriyle ortaya çıkmıştır.”

“KURBANA GÖZ DİKTİLER”

Kurban derisinin pek çok yasadışı örgüt tarafından maddi kaynak olarak görüldüğünün altının çizilen rapor şöyle devam ediyor:

“Kurban derileri, Hizbullah adına değil, cami yaşatma dernekleri veya Kur’an Kursları adıyla toplanacak. Hizbullah bu planlamaya 3 ay önceden başlamıştır. Terör örgütünün halen cezaevinde bulunan lider kadrosuna verilen raporda; çalışmaların tamamlandığı, deri toplamada faal olan Kur’an Kursu ve Camii derneklerinin isimlerinin kullanılacağı, yardım toplama faaliyetinde çalışmak amacıyla İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’da görevlendirilecek isimlerin belirlendiği, bu kişilerin bayramdan 4 hafta önceden görevlendirildikleri faaliyet alanlarına giderek çalışmaya başladıkları, kurban satışı yapan mal sahiplerine ulaşarak, ikna ettikleri, henüz ulaşamayanların ise kurban satış yerlerinde ikna edileceği, kurbanlık alımı yaparken kurban alan kişinin pazarlık yapmasına yardımcı olacakları, bu sayede kurban sahibiyle iletişim kuracakları, ağırlıklı olarak kurbanlık satılan yerlerde faaliyetin yürütüleceği bilgileri edinilmiştir”

Hizbullah’ın legal açılımlarıyla eski uygulamalarına göre Lübnan’daki örgütten öğrendiği taktikleri uygulamaya çalıştığının da vurgulandığı raporda Hizbullah için “Çeşitli platformlarda dile getirdikleri farklı söylemlerine rağmen, aslında eski stratejisini aynen koruyor ve ülkemiz için tehdit olmaya devam ediyor” denildi.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


F-16 İHALESİ PKK KOORDİNATÖRÜNE

"KANADOĞLU'NUN GÖRÜŞÜ SAÇMALIK"

MECLİSİ KARIŞTIRAN İDDİA
»  YENİ TARTIŞMA, SADDAM GİZLİ Mİ ASILSIN, HALKA AÇIK MI?
»  VİP HACIYA ÖZEL ŞEYTAN TAŞLAMA
»  MİT'TEN, 'KERKÜK HER AN DİDEBİLİR' UYARISI
»  TİSK:''(CUMHURBAŞKANLIĞI) BU GÖREV DUAYEN BİR KİMSE TARAFINDAN YAPILMALI
»  SADDAM'IN İDAMI HAZIRLIKLARI BAŞLADI
»  EMEKLİYE VERİLEN ZAMMI FAZLA BULAN EMEKLİ DERNEĞİ BAŞKANI
»  AKP'Lİ YALÇINTAŞ'TAN PARTİSİNE ELEŞTİRİ
»  ESKİ VEKİLE KAÇAK KAZI BASKINI
»  HAYDARPAŞA GARI YAT LİMANI YAPILACAK
»  HAKİM SAVCI ADAYI AD ÇEKMELERİNDE SKANDAL
»  "ARINÇ, KANADOĞLU'NUN İDDİALARINI CİDDİYE ALMADI!
»  İMRALI'DAN ROJ TV'YE TALİMAT NASIL GİDİYOR?
»  HAKKARİ'DE ÇIĞ: 1 ÖLÜ, 1 YARALI
»  ERMENİLERE KIZAN FRANSIZ TARİHÇİ TÜRK OLDU
»  MECLİS'TEKİ MEÇHUL MİSAFİR!
»  SAVAŞAN ŞAHİNLERİ ABD MODERNİZE EDECEK
»  BU SEÇİM'DE PARMAK BOYAMAK YOK
»  MECLİS'TE AŞI PANİĞİ
»  RAHŞAN HANIM, ECEVİT ARŞİVİ İÇİN İNZİVAYA ÇEKİLDİ
»  ERDOĞAN, BAYRAM TEBRİĞİ İLE GÖNÜL ALACAK
»  2007'DE SEÇİMLERE HANGİ PARTİLER KATILACAK?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.